اسرائیل هم تحریم ایران را زیر پا گذاشت

۰۸ خرداد ۱۳۹۰ | ۱۴:۱۹ کد : ۱۳۲۰۷ سرخط اخبار

فروش غیر مستقیم یک نفت کش از سوی یک کمپانی بزرگ اسراییلی به ایران و متعاقب آن، تحریم این شرکت از جانب آمریکا، جنجال تبلیغاتی بزرگی ایجاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سایت ایران هسته‌ای، ماجرا از این قرار است که وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه 4 خرداد 1390 (24 مه 2011) 7 شرکت را به بهانه کمک به ایران در بخش انرژی تحریم کرد که شرکتی اسراییلی به نام گروه برادران اوفر و شرکت تابعه آن تانکر پاسیفیک مستقر در سنگاپور، دو شرکت از میان آن 7 شرکت بود.

دولت آمریکا در بیانیه خود اعلام کرد؛ این دو شرکت، همراه با شرکت آسوشیتد شیپ بروکینگ از موناکو به علت نقش شان در معامله سپتامبر 2010 که طی ان یک فروند نفت کش به ارزش 8 میلیون و 650 هزار دلار به شرکت خطوط کشتی رانی جمهوری اسلامی فروخته شد مجازات می‌شوند. به گفته وزارت خارجه آمریکا شرکت‌های تانکر پاسیفیک و گروه برادران اوفر هوشیاری لازم را به عمل نیاوردند و به اطلاعات روشن و قابل دستیابی دال بر اینکه با ایرانیان معامله می‌کردند، توجه نکردند.

انتشار این بیانیه از جانب وزارت امور خارجه آمریکا یک جنجال رسانه‌ای وسیع ایجاد کرد.

نخستین نکته در این جنجال رسانه‌ای این بود که این بیانیه درست همان روزی منتشر شد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم غاصب صهیونیستی با حضور در کنگره آمریکا نطقی آتشین انجام داده و از عدم اجرای جدی تحریم‌های اعمال شده علیه ایران توسط کشورهای مختلف جهان به شدت انتقاد کرده بود. انتشار این بیانیه به سرعت این پرسش را بوجود آورد که اسراییل که خود قادر به جلوگیری از روابط تجاری شرکت‌هایش با ایران نیست، چگونه اینطور گستاخانه به جهان امر و نهی می‌کند؟

نکته دوم این بود که این بیانیه روابط نه چندان دوستانه اسراییل و آمریکا را هر چه بیشتر بحرانی کرده است. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل و باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا طی روزهای اخیر درباره یک فرمول مناسب برای دستیابی به سازش با فلسطینیان وارد جنگ لفظی بی سابقه‌ای شده‌اند. اوباما اعلام کرده کشور مستقل فلسطینی باید در مرزهای 1967 تاسیس شود اما نتانیاهو گفته است که اسراییل هرگز به مرزهای 1967 برنخواهد گشت. برخی منابع اسراییلی از جمله یک منبع بی نام و نشان که روز جمعه 6 خرداد با نیویورک تایمز گفت‌وگو کرده احتمال داده‌اند که انتشار این بیانیه، اقدامی عمدی و نوعی مقابله به مثل از جانب آمریکا برای تحقیر نتانیاهو به سبب مخالفت علنی‌اش با اوباما در کنگره بوده است.

با این حال، دولت غاصب اسراییل تصمیم گرفت این موضوع را به یک دعوای دیپلماتیک میان خود و آمریکا تبدیل نکند. از همین رو، ایگال پالمور، سخنگوی وزارت خارجه اسراییل در بیانیه‌ای تأکید کرد که شرکت برادران اوفر باید خود به تنهایی با آمریکا طرف شود. بنابر گزارش روزنامه لوموند در روز 6 خرداد 1390 پالمور گفته است: «تصمیم اخیر آمریکا مربوط به یک شرکت خصوصی است و آن شرکت خود باید مستقیما با مقامات آمریکایی طرف شود. دولت اسرائیل درباره احتمال نقص قوانین اسرائیل از سوی آن شرکت تحقیق خواهد کرد».

شرکت برادران اوفر و شرکت تانکر پاسیفیک نیز اتهام وارد شده به خود را رد کردند. شرکت تانکر پاسیفیک در بیانیه‌ای با ابراز تعجب از مجازات به علت فروش یکی از نفتکش‌هایش به نام ام تی رافلز پارک گفت که به نظر آن تصمیم آمریکا اشتباه بود. این شرکت گفت: «از زمان دریافت اولین اطلاعات مربوط به آن معامله از نزدیک با مقامات آمریکایی همکاری داشته و همه اقدامات مقتضی را در زمان معامله به عمل آورده است تا اطمینان حاصل شود طرف‌های معامله با ایران مرتبط نبودند».

گروه اوفر مستقر در تل آویو که توسط برادران سامی و یولی اوفر در سال 1956 بینانگذاری شد، یک گروه سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری است. برادران اوفر از جمله 10 خانواده مهم صهیونیست هستند که جمعا 25 درصد شرکتهای ثبت شده اسرائیل را تحت تملک خود دارند. اوفر منافعی در پالایشگاههای نفت، صنایع شیمیایی، بانکداری، هوانوردی، فن آوری پیشرفته و رسانه دارد.



نظر شما :