احمدینژاد سناریوهای پس از بن لادن را تشریح کرد
محمود احمدینژاد رئیس جمهور کشورمان در ادامه نشست خبری خود در استانبول در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره توافق اخیر حماس و فتح و تأثیر آن بر حمایتهای ایران از ملت فلسطین، گفت: زشت ترین کاری که در 70 سال اخیر انجام شده یقیناًَ تأسیس رژیم جعلی و اشغالگر صهیونیستی است.
وی رفع اشغالگری، بازگشت آوارگان به سرزمینهای خود و نیز تأسیس دولت ملی فلسطین را جزو آرزوهای همه ملتهای منطقه برشمرد و ابراز امیدواری کرد که روزی برسد که اثری از رژیم آدمکش صهیونیستی نباشد و هر گامی که موجب زنده کردن این خواسته باشد مثبت و به نفع همه ملتها است.
احمدینژاد در ادامه در پاسخ به سؤالی پیرامون انتقال تجربیات موفق ایران از اجرایی کردن قانون هدفمندی یارانهها به مراکز اقتصادی بینالمللی برای بهرهبرداری سایر کشورها نیز عنوان کرد: امروز مسئولین سازمانهای بینالمللی در حوزه اقتصادی به این نکته معتقدند که مدیریت اقتصادی در ایران، یک مدیریت موفق است؛ این مدیریت در شرایطی انجام شده که سرمایهداران جهانی با تحریمها و تهدیدات خود تلاش داشتند آن را از کارکرد بیندازند.
وی سپس تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران همانطور که پیش از این نیز اعلام آمادگی کرده از طریق مراجع بینالمللی و برگزاری کنفرانسها، برنامه کاری مشخصی تنظیم کند تا کارشناسان ما تجربیات خود را در این زمینه منتقل کنند.
رئیس جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤالی در مورد بهبود روابط ایران و مصر نیز پس از سرنگونی مبارک اظهار داشت: اگر ملتهای منطقه در کنار هم باشند جایی برای سلطهگران و زورگویان بینالمللی وجود ندارد چرا که اصل محوری و راهبردی استعمار نو و سلطهگران امروزی برای تسلط بر ملتها و دولتها ایجاد تفرقه به بهانههای گوناگون همچون بهانههای مذهبی مسیحی - مسلمان، شیعه - سنی، ایرانی - عربی و کرد - ترک است.
احمدینژاد سپس تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران به دنبال رابطه صمیمی با همه دولتها و ملتهای جهان، الا رژیم اشغالگر صهیونیستی است.
به گزارش فارس، بخش دیگر سؤالات خبرنگار از رئیس جمهور در ترکیه به خبر و ادعای آمریکاییها درباره کشته شدن بنلادن اختصاص داشت که احمدینژاد در این باره گفت: ما به نیت و اخبار آمریکاییها اعتماد نداریم؛ این یک اصل برای ماست. آمریکاییها 10 سال قبل با استفاده از نام این شخص به منطقه هجوم آوردند و تاکنون یک میلیون نفر را کشتهاند. از اینرو ما به آنان اعتماد نداریم.
وی سپس به 2 سناریوی آمریکا درباره کشته شدن بنلادن نیز اشاره کرد و گفت: یک احتمال این است که میخواهند ماجرای 11 سپتامبر را با خبر کشته شدن این فرد جمعوجور کنند البته من امسال نیز در سازمان ملل بحث گروه حقیقتیاب مستقل بینالمللی را درباره حادثه 11 سپتامبر دنبال میکنم.
رئیس شورای عالی امنیت ملی سناریوی دیگر آمریکایی از انتشار خبر کشته شدن بنلادن را بهانه احتمالی برای گسترش دامنه تجاوزات خود به پاکستان دانست و در ادامه به رئیس جمهور آمریکا هشدار داد که اگر به دنبال چنین کاری باشد و از سرنوشت بوش درس نگیرد، سرنوشتی بدتر از او را دچار خواهد شد.
احمدینژاد سپس تأکید کرد: هنوز یک تصویر واقعی و گزارشی روشن از این ادعای آمریکاییها منتشر نشده و مرجع مستقلی آن را تأیید نکرده است.
وی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار یک رسانه غربی که آخرین توافقات ایران با آژانس بین المللی انرژی هستهای و نامههای مبادله شده در این زمینه را از احمدی نژاد جویا شد، گفت: به زودی پاسخ نامه خانم اشتون توسط مسئولان مربوطه در ایران برای وی ارسال خواهد شد.
وی افزود: از اینکه گروه 5+1 به مذاکره بازگردد، استقبال می کنیم و همیشه آماده مذاکره بوده ایم اما مذاکرات باید در چارچوب عدالت، احترام و در جهت همکاری متقابل باشد و امیدواریم آنها هم به این نتیجه رسیده باشند که گفتوگو در چارچوب قانون و عدالت و همکاری با ملت ایران بیشتر به نفع آنهاست.
رئیس جمهور از دولت ترکیه هم به خاطر میزبانی خوب مذاکرات قبلی ایران و 5+1تشکر و با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی پیشنهادات خوبی در چارچوب عدالت و قانون برای مذاکرات داشته، ابراز امیدواری کرد این مسأله مهم در مذاکرات استانبول به نتیجه نهایی برسد.
احمدینژاد در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که نظر او را درباره تغییرات در تیم امنیت ملی آمریکا جویا شد، گفت: در آمریکا تصمیمگیری اصلی خارج از تیم امنیت ملی یا حتی دولت آمریکاست.
وی تأکید کرد: گروهی که در پشت صحنه هستند و صحنه را تنظیم میکنند عوامل متناسب خود را وارد صحنه کرده و مانند کارگردان نمایشنامه یا مربی ورزشی براساس راهبرد تنظیمی مهرههای خود را میچینند. اینگونه تغییرات اتفاق افتاده برای این است که بتوانند اقدامات خود را عملیاتی کرده تا مهرههایشان را جابهجا کنند.
رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد که زمان آن رسیده آمریکاییها به سمت تخلیه منطقه بروند.
احمدینژاد مجدداً به آمریکاییها هشدار داد که اگر دنبال گسترش دامنه تجاوز خودشان به منطقه باشند، حتماً به سرنوشت زشتی دچار میشوند.
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره اصل مذاکرات ایران با کشورهای 1+5 نیز خاطرنشان کرد: نفس مذاکرات هستهای خوب است و این مذاکرات شکست نخورده چرا که اگر اینچنین بود خانم اشتون و تیم مذاکرهکننده درخواستهای خود را مطرح نمیکردند.
رئیس جمهور تأکید کرد: اگر بحث حقوق هستهای مطرح شود نیاز به 10 جلسه و یا حتی به 3 ساعت جلسه هم نیست چون قانون حق دستیابی ایران را به فناوری صلحآمیز هستهای میدهد و ایران طبق قانون و زیر نظارت آژانس آن را انجام میدهد. حقیقت این است که سیاست دیگری زیر لوای مباحث هستهای قرار دارد.
وی با تأکید براینکه معلوم است که برخی کشورهای غربی نمیخواهند ما پیشرفت کنیم، گفت: آنها 100 سال است طراحی کردند تا منطقه ما را تکهتکه و عقبمانده نگهدارند از اینرو نمیخواهند که ما پیشرفت علمی - صنعتی کنیم.
احمدینژاد با بیان اینکه کشورهای غربی نهایتاً باید قانون را بپذیرند، افزود: بالاخره آمریکاییها 50 سال است که دشمن ما هستند. امیدواریم در مذاکرات بعدی قدمهای روبه جلو برداشته شود چرا که جمهوری اسلامی ایران همانطور که قبلاً نیز پیشنهاد خود را ارائه داده براساس قانون و عدالت همکاری میکند.
رئیس جمهور اسلامی ایران در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت بحرانی موجود در بحرین و اقدامات عربستان در این کشور گفت: بدترین کار برای یک حاکم این است که در مقابل مردمش بایستد. چرا که وقتی مقابل مردم حاکمی ایستاد کار سخت میشود از اینرو باید با مردم گفتوگو و تفاهم کرد.
وی تصریح کرد که هیچکس نباید خیال کند یک ملت را میتوان کشت و فرضاً از جغرافیا حذف کرد؛ یک کشور بدون ملتش کشور نیست البته دیگران نیز نباید به هر دلیلی نیروی نظامی بفرستند این کار بسیار بدی است. باید نشست و با دوستی و محبت و احترام با هم زندگی کرد.
احمدینژاد به وجود پایگاه نظامی آمریکا در بحرین هم اشارهای کرد و گفت: از دولت بحرین میخواهیم با مردمش در فضای دوستانه گفتوگو کند تا کشورش پیشرفتهتر و مردمیتر اداره شود؛ خیلی نباید به حرف آمریکاییها گوش داد چرا که کار آنها تمام است و دیر یا زود باید از منطقه خارج شوند.
وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد: کسانی که عامل ترور، فقر و تحمیل اراده به ملتها هستند عبرت گرفته و دست از رفتار زشت خود برداشته تا شاهد جهانی سرشار از عشق، محبت و عدالت و رفاه باشیم.
نظر شما :