روایت هاشمی رفسنجانی از نامه به رهبری

۳۰ خرداد ۱۳۸۹ | ۲۱:۴۶ کد : ۷۸۳۶ سرخط اخبار
روایت هاشمی رفسنجانی از نامه به رهبری

هاشمی رفسنجانی پس از یک سال سکوت در برابر منتقدان نامه به رهبر انقلاب پیش از انتخابات گفت: مایل بودم از مسئولیت های سیاسی خود کناره گیری کنم، اما می ترسیدم که عوارض بد سیاسی داشته باشد.

به گزارش عصرایران، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت وگو با ماهنامه مدیریت ارتباطات در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون به بازنشستگی به معنای کناره گیری از مسئولیت های سیاسی فکر کرده اید؟ گفت: مایلم. الان سن من در حدی است که مایلم این گونه شود. ولی هنوز می ترسم عوارض بد سیاسی داشته باشد و به نوعی قهر تلقی شود.

هاشمی افزود: یکی از کارهای که می خواستم بعد از ریاست جمهوری بکنم و نتوانستم انجام دهم این بود که در سفرهای خارجی که می رفتم، خیلی جاها را نشان کردم که بعدا بروم ببینم و جهانگردی کنم که نشد. اگر بخواهم به سفر خارجی بروم باید جمع زیادی از پاسداران همراه من باشند و آنجا هم که می رویم شورای تامین نیرو می آورند و همیشه زحمت دارد.

رئیس مجلس خبرگان رهبری  درباره نامه بحث برانگیز خود به رهبری انقلاب قبل از انتخابات تصریح کرد:همه می‌دانستند که نسبت به دیگر نامزدها بی‌طرف هستم کاری نداشتم که مردم به چه کسی رأی می‌دهند. ولی همه می‌دانستند که روحیه کاری من با این شیوه اداره جامعه سازگار نیست. متأسفانه در مناظره، آقای احمدی‌نژاد حرف‌هایی را زده بود که غیرواقعی بود، انتظار من و همه دلسوزان واقعی نظام این بود که رهبری عکس‌العمل نشان دهند. چون من تنها نبودم. در آن مناظره شما نوعی ستیز با روحانیت را مشاهده کردید که به بهانه مخالفت با من، آقای خاتمی، آقای ناطق نوری و آقای کروبی که رؤسای جمهوری و رؤسای مجلس بودیم، همه دستاوردهای انقلاب را حراج گذاشت و این گونه القا کرد که روحانیت در اداره جامعه کارایی ندارد.

وی ادامه داد: در سالگرد رحلت امام در مرقد به ایشان گفتم حرف‌های ناقص گفته‌اند. ترجیح می‌دهم خودشان اصلاح کنند وگرنه ناچارم توضیح بدهم. چند روز هم صبر کردم و جوابی ندیدم. پس از آن نامه‌ای تهیه کردم. چون می‌بایست جواب آن حرف‌ها داده می‌شد. می‌گویند چرا قبل از انتخابات نامه را دادم. این سوال دیگر سفسطه است چون مگر ایشان هدفی غیر از انتخابات در طرح آن مباحث خلاف واقع داشت؟ نامه را تهیه کردم و در آخرین فرصت قبل از انتخابات که عصر سه‌شنبه بود، برای رهبری فرستادم. چون اگر سه‌شنبه می‌دادم، روزنامه‌ها چهارشنبه می‌نوشتند و اگر چهارشنبه‌ می‌دادم پنجشنبه کسی حق نداشت بنویسد. چون فرصت تبلیغات تمام می‌شد. می‌خواستم جواب آن حرف‌ها را بدهم. در کنار آن کارها، در رفت و آمد و اخبار موثق، شور و اشتیاق مردم را می‌دیدم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به هر حال در همان فرصت باقی‌مانده برای رهبری معظم فرستادم و متأسفانه در آن فاصله 2 ساعته باقی‌مانده نامه به ایشان نرسیده بود، چون جوابی به من نرسیده بود. در آخرین لحظاتی که می‌خواستم خدمت ایشان بروم، منتشر کردم. وقتی رفتم، ایشان گفتند: داشتم نامه شما را از کامپیوتر می‌خواندم. یعنی پس از اینکه پخش شده بود هم، هنوز متن اصلی را ندیده بودند.

پرسیدم از نظر شما چگونه بود؟ گفتند: از لحاظ محتوا هیچ ملاحظه‌ای ندارم و فقط یک نکته دارم که آقای احمدی‌نژاد شخص شما را به فساد متهم نکرد و درباره بچه‌های شما گفت. گفتم: فضا به گونه‌ای بود که اگر چه از من اسم نبرد، اما همه چیز متوجه من شد. ایشان گفتند: واقعاً هیچ ملاحظه‌ای روی نامه ندارم ولی اگر جای شما بودم، بعد از انتخابات منتشر می‌کردم.

هاشمی افزود: گفتم: خواست خدا بود که شما تا قبل از انتشار نبینید، چون اگر می‌خواندید و به من می‌گفتید، منتشر نمی‌کردم و این مناسب نبود. چون اگر بعد از انتخابات منتشر کنم دو حالت دارد: اگر آقای احمدی‌نژاد شکست بخورد که درست نیست با ایشان درگیر شوم. چون اخلاقاً کار درستی نیست. اگر هم پیروز شود که اصلاً درست نیست با منتخب مردم درگیر شوم و جشن انتخابات را در کام مردم تلخ کنم ولی الان حق من است که جواب بدهم و دادم. ایشان هم در مقابل این منطق من اعتراض نکرد.

هاشمی درباره اینکه به نظر می رسد این نامه رابطه شما با رهبری انقلاب را دچار تغییرات کرده است، گفت: نه، ایشان صراحتاً گفتند که هیچ ملاحظه‌ای درباره محتوای نامه ندارم. حتی در همان جلسه گفتند: به حق از من انتظار دارید که جواب بدهم. صلاح ندیدم که پیش از انتخابات جواب بدهم، چون روی حضور مردم تأثیر می‌گذارد ولی بعد از انتخابات جواب می‌دهم. حتی گفتند که به آقای احمدی‌نژاد هم گفتم که حرف‌های ناحقی زدید و جواب شما را می‌دهم. واقعاً هیچ وقت ایشان به خاطر نامه از من گله نکردند، چون روابط ما به گونه‌ای است که اگر گله هم داشته باشند، می‌گویند. الحمدلله همکاری 60 ساله ما به گونه‌ای است که با هم رودربایستی نداریم.

هاشمی در برابر این توضیح که برخی می خواهند به بهانه نامه شما را مقابل رهبری قرار دهند، تصریح کرد: اینها در سیاست طبیعی است. گروهی که وارد بازی‌های سیاسی می‌شوند از این حرف‌ها زیاد می‌زنند، ولی همیشه واقعیت‌ها خود را بر احتمالات سیاسی تحمیل می‌کند و دیر یا زود همه چیز مشخص می‌شود.

او درباره ملاقات های خود با رهبری انقلاب هم گفت: قبلا هفته ای یک بار ملاقات رایج و حتمی داشتیم. بعدا که کارها کمتر شد دو هفته یک ملاقات داریم که معمولا دو ساعت طول می کشد که گاهی تا شام است. اگر مساله ای هم پیش بیایدتلفنی یا حضوری بین دو هفته صحبت می کنیم.

 

جنجال بر سر ادعای نقش مشایی در یک قرارداد نفتی


ایلنا- در جلسه علنى امروز نمايندگان مجلس سوال ملى سيروس سازدار از وزير نفت را بررسى کردند.
گفتنى است موضوع سوال سازدار هدف اجراى خط لوله هفتم، مشهور به خط لوله صلح و ميزان هزينه اجراى اين خط لوله 1140 کيلومترى با قطر 56 اينچ بود.
مسعود ميرکاظمى وزير نفت در توضيحات خود، خط لوله صلح را خطى دانست که به مساحت 900 کيلومتر از عسلويه تا ايرانشهر کشيده شده است و چنانچه به تدريج با توجه به افزايش مصرف ايستگاه‌هاى تقويت فشار ايجاد شود، اين خط مى‌تواند تا 110 ميليون مترمکعب گاز جوابگو باشد.
وى در ادامه در پاسخ به سوال سازدار که علت کشيده شدن اين خط لوله به ميزان 56 اينچ را پرسيده بود، گفت: اين خط لوله از عسلويه آغاز مى‌شود و فارس، سيستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر را شامل مى‌شود.
وى ادامه داد: مجرى اين طرح قرارگاه سازندگى خاتم‌الانبيا بوده است که تا چند روز آينده کلنگ ادامه کار در سيستان و بلوچستان توسط رئيس‌جمهور زده مى‌شود.

سازدار: چرا پيش از آنکه با کشورى قرارداد منعقد کنيم، اقدام به لوله‌گذارى شده است؟
سيروس سازدار نيز در توضيحات خود گفت: با وجود آنکه بسيارى از پروژه‌هاى وزارت نفت به علت کمبود سرمايه متوقف شده است، چرا وزارت نفت نزديک به سه ميليارد دلار بودجه براى احداث خط لوله 900 کيلومترى در سيستان و بلوچستان تخصيص داده است؟ چرا پيش از آنکه با کشورى قرارداد منعقد کنيم، اقدام به لوله‌گذارى شده است؟ مشخص نيست که چه عجله‌اى در کار بوده است

وى همچنين با اشاره به نشست کارگروه ايران، پاکستان و هند در دهلى نو که در خردادماه 85 برگزار شده بود، گفت: ايران، پاکستان و هند براى اجراى اين خط لوله چهار شرکت را معرفى کردند که يک شرکت مشترک بود و اين شرکت با نام گافلين گلاين، در فهرست شرکت‌هاى ممنوع‌المعامله وزارت نفت بود. چون به جاى آنکه در مورد اين شرکت از حراست شرکت نفت استعلام شود از امور حقوقى استعلام شده بود

اين عضو فراکسيون خط امام(ره) تصريح کرد: در تاريخ 30/11/85 وزير نفت يک مرتبه تيم مذاکره‌کننده را برهم مى‌زند و يک نماينده به جاى خود معرفى مى‌کند

سازدار قرارداد کرسنت را نيز همچون قرارداد ترکمنچاى دانست و گفت: اين قرارداد شايد بدتر از قرارداد ترکمنچاى باشد که در آن از آمار گزينشى استفاده شده است

وزير نفت: هم‌حزبى‌هاى خود شما اين قرارداد را منعقد کردند
مسعود ميرکاظمى نيز در ادامه توضيحات خود گفت: قرارداد اين خط لوله در 11/8/81 در دولت وقت آن زمان تصويب شده و در بودجه 85 نيز مجددا براى آن رديف گذاشته شده است. طرف قرارداد ما هم شرکت نفتى ايالتى پاکستان بود

وى با بيان اينکه مقطع مذاکرات طرفين در اين خصوص بسيار طولانى بوده، اضافه کرد: در اين مقطع مذاکره‌کننده وزير انرژى پاکستان بوده است

ميرکاظمى اين قرارداد را يکى از کارهاى زيبا در زمان دولت هشتم عنوان کرد و خطاب به سازدار گفت: هم‌حزبى‌هاى خود شما اين کار را انجام دادند. به گونه‌اى که ما تا 15 سال آينده مشکلى براى گاز و صادرات آن نداريم

وزير نفت معتقد است: در جريان خط لوله صلح، دو ايستگاه تقويت فشار به تدريج ايجاد مى‌شود و قراردادهاى پاکستان و ساير قراردادهايى که مى‌توان از اين قرارداد، ايجاد کرد قادر به ايجاد دستگاه‌هاى تقويت فشار است

وى اظهار داشت: کشور ما در نقطه مهمى قرار گرفته و سال گذشته به هيچ‌وجه اجازه نداديم صادرات گاز به ترکيه قطع شود

ميرکاظمى در واکنش به انتقاد نماينده سوال کننده از تغيير تيم مذاکره کننده در ميانه مذاکرات، ادامه داد: تيم مذاکره‌کننده در سال 85 بر هم نخورده بود. پس از آن قرارداد را به طور قطعى دنبال کرديم که تا سال 2014صادرات گاز برقرار مى‌شود. هفته گذشته نيز تمام فازهاى پارس جنوبى امضا شد که تو دهنى محکمى به تحريم‌هاى عليه ايران بود.

سازدار: نقش آقاى مشايى در اين قرارداد چيست؟
سيروس سازدار با طرح اين سوال که چرا در اين قرارداد قانون فرانسه حاکم است، گفت: قرار بود بدون هندوستان اين قرارداد را امضا نکنيم، پس چرا اين کار را کرديد؟ 

اين عضو کميسيون انرژى يادآور شد: انتخاب شرکت ضدايرانى و کاملا آمريکايى که در سنگاپور ثبت است، به عنوان مشاور، در راستاى حفظ منافع ملى نيست. مضاف بر اينکه براساس اصل 77 قانون اساسى اين قرارداد مى‌بايست به مجلس بيايد و به تصويب برسد که نيامده است

به گفته وى تمام شهرها و روستاهاى سيستان و بلوچستان ميان 5 تا 12 ميليون مصرف دارند. پس نبايد براى ارائه گاز به آنها، اين همه بر سر سيستان و بلوچستان منت بگذاريد

اين نماينده مجلس در واکنش به اينکه وزير نفت، قرارداد خط لوله صلح را منتسب به دولت گذشته و دوستان سازدار کرده بود، با بيان اينکه من را به عضويت در حزب و گروه خاصى متهم نکنيد، اضافه کرد: هر کس که به اين اندازه از مسائل نفت با خبر بود سکوت نمى‌کرد.
 
وى ادامه داد: اعضاى کميسيون انرژى که هم‌گروه شما هستند، از پاسخ‌هايتان قانع نشدند. لازم است که به فرياد اين قراردادهاى نفتى برسيد

وى با فرياد گفت: نقش آقاى مشايى در اين قرارداد چيست؟
در پايان شهاب‌الدين صدر که رياست جلسه علنى را برعهده داشت از سازدار پرسيد که از پاسخ وزير قانع شده است يا نه که سازدار پاسخ داد مگر مى‌شود قانع شوم

نمايندگان مجلس در پايان با 129 راى موافق، 52 راى مخالف و 15 راى ممتنع اظهارات وزير را قانع‌کننده دانستند.

 

اوباما در ديپلماسى نمره منفى گرفت

وزير امور خارجه کشورمان در ارتباط با قطعنامه اخير شوراى امنيت، تصريح کرد: تحريم ادبيات دهه‌هاى 60 و 70 بوده و به هيچ وجه کارايى ندارد.

به گزارش ايسنا، مديکه نيانگ وزير امور خارجه سنگال روز يکشنبه در ديدار با منوچهر متکى، وزير امور خارجه کشورمان در تهران افزود: ما به منظور حضور معنى‌دار و سمبوليک در ايران،‌قوى‌ترين هيات سياسى، ‌اقتصادى را راهى ايران کرده‌ايم و اين امر بيانگر اراده رهبرى سنگال براى گسترش بيش از پيش روابط دو کشور است.

وزير امور خارجه سنگال با تاکيد بر اينکه جمهورى اسلامى ايران در جهان دوستان زيادى دارد که سنگال نيز از جمله آنان است ، ضمن بى‌ اثر خواندن فشارها و اقدامات غيرمنطقى بر ضد ايران، بيانيه سه جانبه تهران را اقدامى مبنايى دانست که مى‌ تواند پايه مذاکرات قرار گيرد.

در اين ديدار که کريم‌راد وزير ارشد در امور زيرساختى و همچنين وزير آموزش و پرورش سنگال نيز حضور داشتند، نيانگ اظهار داشت: آمادگى داريم در چارچوب کميسيون مشترک زمينه‌هاى جديد همکارى را بررسى و مشکلات اجتماعى بر سر راه اجراى توافقات قبلى را برطرف سازيم.

وى تصريح کرد: روابط ايران و سنگال بايد فراتر از مناسبات دو جانبه، همکارى‌هاى منطقه‌اى را نيز در برگيرد و سنگال به عنوان دروازه غرب آفريقا علاقمند به گسترش هر نوع همکارى چند جانبه است.

طرف سنگالى با تاکيد بر نقش مهم بخش‌هاى خصوصى دو کشور در گسترش مناسبات اقتصادى تهران- داکار، علاقمندى اين کشور براى همکارى در زمينه‌هاى ساخت جاده، مسکن، آب و برق را مورد تاکيد قرار داد.

هيات سنگالى در اين ديدار با اشاره به ظرفيت‌ بالاى جمهورى اسلامى ايران در امور آموزشى و بهداشتى ، خواستار همکارى کشورمان با سنگال در اين زمينه‌ها و استفاده از تجربه ارزشمند ‌آن شد.

متکى نيز در اين ديدار ابراز اميدوارى کرد که برگزارى چهارمين نشست کميسيون مشترک اقتصادى دو کشور متضمن منافع و برکات فراوانى براى دو کشور و دو ملت باشد.

چهارمين نشست کميسيون مشترک اقتصادى جمهورى اسلامى ايران و سنگال به رياست وزير کشاورزى جمهورى اسلامى ايران وزير خارجه سنگال امروز (يکشنبه) در تهران برگزار خواهد شد.

وزير امور خارجه کشورمان با اشاره به اراده سياسى روساى جمهور دو کشور، تصريح کرد: سنگال در روابط خارجى جمهورى اسلامى ايران جايگاه خاصى دارد و مناسبات دو کشور در مسيرى مناسب و بالنده و بر روى ريلى روان رو به پيش مى‌رود.

وى با اشاره به موافقتنامه‌هاى خوبى که بين دو کشور به امضا رسيده است، افزود: همکارى‌هاى دو کشور وارد مرحله عملياتى شده و همکارى‌هاى فيمابين در حوزه‌هاى تجارت، اجراى پروژه‌ها، ‌پالايشگاه، ‌نيروگاه و خودرو نسانه راهبردى شدن روابط است.

متکى همچنين ابعاد تسهيلات کنسولى، ‌موافقتنامه‌هاى ترجيحى،‌ امور بانکى و مالى را در روان سازى مناسبات مهم توصيف کرد.

وزير امور خارجه کشورمان در ارتباط با قطعنامه اخير شوراى امنيت، تصريح کرد: تحريم ادبيات دهه‌هاى 60 و 70 بوده و به هيچ وجه کارايى ندارد.

وى افزود: آنچه به ما قوت مى‌بخشد، منطق حق و قوى ماست و لذا مواضع منطقى و عادلانه خود را حفظ خواهيم کرد.

متکى با اشاره به عملکرد اخير آمريکا در قبال نامه‌هاى رييس‌جمهور اين کشور به رييس‌جمهور برزيل و نخست‌وزير ترکيه و بيانيه سه جانبه تهران، اظهار داشت: اوباما در اين ديپلماسى نمره منفى گرفت و ‌آنها هر روز صفحه جديدى به پرونده اشتباهاتشان اضافه مى‌کنند.

 

تقویت همکاری پارلمانی ایران و امارات

در دیدار مقامات پارلمانی ایران و امارات متحده عربی بر گسترش روابط دوجانبه پارلمانی و سفر های متقابل روسای مجالس دو کشور تاکید شد .

به گزارش خبرگزاری مهر، کاظم جلالی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی که برای شرکت در نشست دو روزه بیست و سومین کمیته اجرایی اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی به دوبی سفر کرده است روز یکشنبه با عبدالعزیز عبدالله الغریر رئیس مجلس ملی اتحادیه امارات عربی متحده ملاقات کرد.

در این ملاقات مهدی آقاجعفری سرپرست سفارت جمهوری اسلامی ایران در ابوظبی نیز حضور داشت پیام کتبی دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به عبدالعزیز الغریر تقدیم شد.

همچنین با توجه به برگزاری کنفرانس فوق العاده روسای مجالس کشورهای اسلامی که هفته آینده در دمشق برگزار می شود،


نظر شما :