مسکو: مذاکره فوری برای حل‌وفصل مناقشه فلسطین آغاز شود

۳۰ مهر ۱۴۰۲ | ۱۱:۴۲ کد : ۲۰۲۲۵۸۴ سرخط اخبار

معاون وزیر خارجه روسیه در نشست صلح قاهره گفت، مسکو بر این باور است که لازم است فورا مذاکره درباره راهبرد گام‌های جمعی برای حل مناقشه «اسرائیل و فلسطین» آغاز شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه و نماینده ویژه ریاست جمهوری در امور خاورمیانه در نشست صلح قاهره گفت:‌ همزمان با حل و فصل اضطراری اوضاع کنونی در اراضی اشغالی و متوقف کردن مارپیچ خشونت کنونی در منطقه، لازم است فورا مذاکره در مورد استراتژی اقدامات جمعی برای حل و فصل سیاسی مناقشه اراضی اشغالی آغاز شود، چون وظیفه انجام این امر پیشتر توسط میانجی‌های چهارجانبه بین‌المللی متشکل از روسیه، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد آغاز شده است.

این دیپلمات روس اضافه کرد، ایجاد یک مکانیسم میانجی‌گری جمعی با یک نقش فعال از کشورهای منطقه در دستور کار قرار دارد.

معاون وزیر خارجه روسیه در ادامه گفت: این امر با روندهای مثبتی که اخیرا در بهبود اوضاع خاورمیانه شکل گرفته حمایت می‌شود، که شامل عادی سازی روابط بین عربستان و ایران، پیوستن مجدد سوریه به اتحادیه عرب و بهبود تدریجی روابط بین دولتی بین سوریه و ترکیه است.

وی خاطرنشان کرد: همه اینها ثابت می‌کند که وقتی ملت‌های منطقه شرایط را در اختیار خود بگیرند و تحت فشار خارجی قرار نداشته باشند، در مسیر ثبات خاورمیانه دستاوردهای زیادی به دست می‌آورند.

بوگدانف گفت: دیپلماسی روسی ایجاد تلاش‌های متمرکز با هدف کاهش تنش در اوضاع است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با سران کشورهای عربی، ایران و اسرائیل تلفنی گفت‌وگو داشته است. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه هم پیام‌هایی فوری به همتایان منطقه‌ای خود ارسال کرده است.

این دیپلمات روسی در ادامه گفت: واضح است که حل مساله فلسطین با اقدامات موقتی، مشوق‌های مادی و ایده صلح اقتصادی و متوقف کردن موقت درگیری کاری غیرممکن است. طرف‌های درگیر باید چرخه خشن خشونت را در هم بشکنند و از اقدامات یکجانبه دست بکشند که شامل کنترل اراضی فلسطینی برای شهرک‌ها و همچنین تضعیف موقعیت اماکن مقدس قدس می‌شود.  

معاون وزیر خارجه روسیه موضع مسکو را یادآور شد که همواره «اصولی و منسجم» بوده و هست. به این معنا که یک روند مذاکره با ثبات درباره یک پلتفورم با میانجی‌گری سازمان ملل باید ایجاد شده و باید به تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب مرزهای ۱۹۶۷ منجر شود که پایتختش قدس شرقی است و «شامل همزیستی در صلح و امنیت با اسرائیل» می‌شود.


( ۳ )

نظر شما :