از ایستادگی تا فرصت سوزی صنعت نفت ایران
طبق آخرین آمار، کل ذخایر هیدروکربنی ایران ۸۳۶ میلیارد بشکه است که از این میزان، مقدار قابل برداشت با تکنولوژی، ۲۳۹ میلیارد بشکه است. یعنی ایران میتواند ۲۹ درصد را برداشت کرده و ۷۱ درصد در زیرزمین بلااستفاده باقی میماند؛ موضوعی که یک تحلیلگر حوزه انرژی نیز معتقد است اینکه ایران نتوانسته از تکنولوژی روز دنیا در صنعت نفت استفاده کند، از نقاط ضعف این صنعت محسوب میشود.
به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه - وزیر نفت - روز گذشته، برای پاسخ به سوال نمایندگان در مجلس شورای اسلامی حضور یافت و از اهمیت افزایش ضریب بازیافت سخن گفت.
به گفتهی وی، هر یک درصد افزایش بازیافت از مخازن نفت و گاز، معادل ۸ میلیارد بشکه است که این، معادل ۵۰۰ میلیارد ثروت برای ایران است. تحقق این امر نیازمند بهرهگیری از تکنولوژی روز دنیا است. زیرا شرکتهای ایرانی درحال حاضر از تخصص و تکنولوژی کافی برای این موضوع برخوردار نیستند.
در این راستا، نرسی قربان - تحلیلگر ارشد حوزه انرژی - درباره نقاط قوت و ضعف صنعت نفت ایران طی ۴۰ سال گذشته، به ایسنا گفت: مهمترین نقطه قوت این صنعت، این بوده است که توانسته است در سختترین شرایط از جمله جنگ و تحریم روی پای خودش بایستد و شرایط خود را کم و بیش حفظ کند. این مساله بسیار مهم بوده و بزرگترین نقطه قوت این صنعت محسوب میشود.
وی ادامه داد: نقطه ضعف صنعت نفت ایران طی ۴۰ سال گذشته موضوعی است که اختیار آن در دست این صنعت نبوده است. بهعبارت دیگر، صنعت نفت ایران نتوانسته است از بهترین تکنولوژی و سرمایه دنیا برای توسعه بزرگترین ذخایر نفت و گاز خود استفاده کند و این ذخایر را توسعه دهد.
این تحلیلگر ارشد حوزه انرژی در پایان با اشاره به شرایط پسابرجام، گفت: در زمان برجام هم که درهای صنعت نفت ایران بهروی دنیا باز شد، باز هم این صنعت نتوانست از این شرایط استفاده کند. در حالی که اگر در آن فضا با ۱۰ شرکت خارجی قرارداد امضا میشد، آمریکا نمیتوانست نفت ایران را تحریم کند.
نظر شما :