تیلرسون: اگر برجام اصلاح نشود واشنگتن از آن خارج میشود
وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با فاکس نیوز گفت که اگر در برجام تغییراتی انجام نشود واشنگتن از آن خارج خواهد شد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز گفت که اگر در بندهایی از برجام تغییرات و اصلاحات صورت نگیرد واشنگتن از این توافق خارج خواهد شد.
براساس گزارش عاروتص شوع، تیلرسون به فاکس نیوز گفته ما با نقایص توافق هسته ای آشنا هستیم؛ به ویژه بندهایی که براساس آن بعضی از محدودیت های ایران به مرور زمان برطرف می شود مایه نگرانی آمریکاست. این بندها باید اصلاح شوند وگرنه ما نمیتوانیم در آن بمانیم.
او گفت: اگر قرار است به توافق ایران پایبند بمانیم باید تغییراتی در آن داده شود.
تیلرسون در بخش هایی از مصاحبه به اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرد و گفت: «وی (ترامپ) در اواسط سخنرانی، فکر می کنم به طور مستقیم تهدیداتی برای دموکراسی و تهدیداتی برای دولت های سراسر جهان را توصیف کرد.....بنابراین فکر می کنم رئیس جمهور کار خود را بسیار خوب انجام داد که در ابتدای بحث به این موضوعات اشاره کرد و سپس در پایان نیز به آنها رجوع کرد».
مجری فاکس نیوز در سؤالی پرسید، ترامپ در سخنرانی خود در خصوص ایران از نیش و کنایه و احتمال عدم تمدید برجام یا تغییر آن اشاره کرد. 15 اکتبر ضرب الاجل گزارش ترامپ درباره پایبندی ایران به برجام است. آیا شما می توانید در این زمینه شفاف سازی کنید؟
تیلرسون در این خصوص پاسخ داد: «فکر می کنم که همگی ما با نقص های این توافق هسته ای ایران آشنا هستیم و آشکارترین نقص آن، «بند غروب» است-ما همگی می دانیم که این یک توافقی است که مسئولیت را به گردن آیندگان می اندازد».
وی ادامه داد: دولت های گذشته وارد توافقاتی شده اند که مدت آن کوتاه است و به سادگی در آن امکان تقلب وجود دارد و فکر می کنم که ارزیابی رئیس جمهور از توافق هسته ای ایران این است که به اندازه کافی پرمایه نیست».
تیلرسون توضیح داد: «این توافق، برنامه (هسته ای) آنها را به اندازه کافی کند نمی کند و طبق این توافق، مسئول شناختن آنها دشوار است اما مهم تر اینکه، این توافق، منقضی می شود و بنابراین ما می توانیم شمارش معکوس را برای زمانیکه آنها توانمندی تسلیحات هسته ای خود را از سرمی گیرند، آغاز کنیم».
تیلرسون تأکید کرد: «رئیس جمهور واقعاً خواستار تغییر توافق است. او می گوید که مجدداً مذاکره انجام شود. ما به طور قطع به حمایت همپیمانان خود-همپیمانان اروپایی و دیگران- نیاز داریم تا این مسئله درباره ایران را مطرح کنیم که این توافق واقعاً می بایست بازبینی شود».
مجری فاکس نیوز به عدم تمایل دیگر اعضای گروه 1+5 (انگلیس، روسیه، چین، فرانسه بعلاوه آلمان) برای مذاکره مجدد با ایران و همچنین پیام تهران که در صورت هرگونه تلاش برای مذاکره مجدد یا تغییر برجام، تهران نیز برجام را لغو می کند و هیچ توافقی وجود نخواهد داشت، اشاره کرد که تیلرسون پاسخ داد: اگر ایران توافق را پاره کند یا از آن عقب نشینی کند، سپس طبق شروط توافق، تمامی تحریم ها، خواه تحریم های آمریکا و خواه تحریم های اروپا، به جای خود بازمی گردد. بنابراین باید ببینیم چه گزینه ای را انتخاب می کنند اما فکر می کنم مسئله دیگری که امروز رئیس جمهور تأکید کرد و ما در گذشته درباره آن حرف زدیم این است که تهدید ایران برای منطقه بزرگتر از چیزی است که به سادگی بتوان با مذاکرات هسته ای تعریف شود».
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: «روابط ما با ایران از نقطه نظر امنیتی و نقطه نظر یک تهدید بسیار فراتر از آن (مذاکرات هسته ای) و تمام منطقه است. و ما واقعاً می بایست توافق در خصوص فعالیت های ثبات زدای ایران در یمن و در سوریه را آغاز کنیم».
تیلرسون گفت: «رئیس جمهور امروز تأکید کرد که طبق برجام-روح برجام، اگر بخواهیم از این کلمه استفاده کنیم- حتی (طبق) کلمات مقدمه توافق، به وضوح از جانب تمامی طرفین این توافق این انتظار می رود که ایران با امضای این توافق، به سویی حرکت کند که خود را با همسایگانش یکپارچه کند و به طور واضح چنین چیزی رخ نداد».
تیلرسون مدعی شد: «در حقیقت، ایران فعالیت های ثبات زدای خود در منطقه را افزایش داد و ما می بایست به این قضیه رسیدگی کنیم و بنابراین ما یا از طریق مذاکره مجدد در خصوص مسئله هسته ای یا راههای دیگر به این قضیه رسیدگی می کنیم».
تیلرسون در خصوص مذاکره مجدد با ایران اینگونه گفت: «اگر ما قرار باشد به این توافق هسته ای ایران ادامه دهیم، تغییراتی می بایست در آن ایجاد شود. بند غروب راه معقولی برای پیشبرد آن نیست. به زبان ساده، انداختن مسئولیت به گردن آیندگان است».
تیلرسون ادامه داد: «رئیس جمهور این مسئولیت را جدی گرفته است و مسئولیت هایش را جدی می گیرد و به همین دلیل است که بررسی بسیار بسیار دقیقی از بهترین راه رویارویی با این قضیه را در پیش گرفته است».
نظر شما :