سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در واکنش فوری به اعمال موج جدید تحریم های ضدروسی توسط آمریکا، اعلام کرد که مسکو قطعا به این تحریم ها پاسخ متقابل می دهد.
به گزارش ایرنا، تحریم های جدید آمریکا در حالی از روز سه شنبه اعمال شده که براساس برنامه پیش بینی شده، قرار است ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و دونالد ترامپ همتای آمریکایی وی در حاشیه اجلاس دو روزه سران بیست کشور (جی20) در شهر هامبورگ آلمان که 16 تیر ماه آغاز می شود، برای نخستین بار با هم دیدار کنند.
دولت آمریکا همزمان با حضور پترو پوروشنکو رئیس جمهوری اوکراین در واشنگتن برای دیدار با مقام های آمریکایی، 38 فرد و نهاد روسی و اوکراینی مخالف کی یف را در ارتباط با اختلاف چند ساله بر سر شبه جزیره کریمه تحریم کرد.
در بیانیه استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا انتشار یافت، آمده است: تحریم های جدید موجب حفظ فشارها بر روسیه تا زمان دستیابی به یک راه حل دیپلماتیک (در ارتباط با اوکراین) وضع می شود.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در این باره گفت: مسکو پس از اعلام گسترش فهرست تحریم های آمریکا علیه روسیه، تدوین تدابیر متقابل را اتخاذ کرده است.
وی به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: در مورد این اقدام آمریکا متاسفیم. با این احساس شاهد از دست رفتن یک فرصت دیگر برای بهبودی روابط هستیم و ما شروع به تنظیم تدابیر متقابل کردیم.
معاون وزیر خارجه روسیه اظهار کرد: مسکو بارها در سطوح مختلف تاکید کرده که در باره سیاست دولت آمریکا در قبال روسیه با توجه به رویکردها و رفتارها و نه بیانیه ها قضاوت می کنیم.
وی گفت: داوری مسکو در این مورد بر اساس پیام ها، کنایه ها یا اظهارات نیمه رسمی نیست، بلکه دقیقا به اعمال توجه می کنیم و اکنون شاهدیم که رفتارهای طرف آمریکایی ماهیت نیت را کامل بازگو می کند.
مقام روس خاطرنشان کرد: تدابیر جدید ضدروسی بر سیاست های مسکو تاثیر نمی گذارد و اتباع و شرکت های روسی از آن آسیب نمی بینند، اما واشنگتن با گسترش تحریم های ضدروسی، آگاهانه آب به آسیاب جناح جنگ طلب در اوکراین می ریزد و کسانی که خواهان پایان مناقشه در دونباس و اجرای توافق مینسک نیستند، با این اقدام آمریکا تشویق می شوند.
وی گفت: تاکید داریم که این وضعیت همانند اوضاع پیرامون حمله نیروهای آمریکایی به جنگنده سوری، اعمالی مغایر سیاست و اهداف اعلام شده توسط واشنگتن است.
در حالیکه رئیس جمهوری آمریکا تلاش می کند، خود در باره سیاست های این کشور علیه روسیه اظهارنظر صریح نکند تا دو باره مخالفان مسائل مطرح شده به عنوان ارتباط وی با مسکو پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و حتی پس از پیروزی را دوباره مطرح نکنند، پوتین سخنان روشنی در این باره دارد.
رئیس جمهوری روسیه 12 خرداد در باره تیرگی روابط روسیه با آمریکا گفت: همکاری های مسکو و واشنگتن در پائین ترین نقطه از زمان جنگ سرد قرار دارد و در چند سال گذشته پایه های همکاری ها که در دهه های گذشته شکل گرفته بود، تخریب شده است.
روابط دوجانبه در بدترین حالت ممکن قرار دارد و ترامپ نیز که در دوران رقابت های انتخاباتی با قاطعیت رویکردهای ضدروسی اوباما رئیس جمهوری وقت آمریکا را محکوم می کرد و وعده تغییر آن را می داد، نه تنها تاکنون کاری نکرده است، بلکه با اعمال تحریم های جدید، شرایط پیچیده تر نیز شده است.
این تحریم ها از سال 2014 در چارچوب مواضع غرب و اتحادیه اروپا به پیشگامی آمریکا در باره وقایع اوکراین علیه روسیه وضع شده و با تصمیم های جدیدتر دامنه آنها افزایش می یابد.
افزون بر این، دولت اوباما در آخرین روزهای ریاست جمهوری خود در سال 2016 با دستوری ناگهانی 35 دیپلمات روسیه را اخراج و دو ملک دیپلماتیک این کشور را نیز توقیف کرد که دولت ترامپ هم تاکنون حاضر نشده براساس قوانین و مقررات بین المللی آنها را بازگرداند و حتی پیش شرط دریافت یک قطعه زمین در سن پترزبورگ برای ساخت کنسولگری آمریکا را مطرح کرده که توسط مسکو رده شده است.
نظر شما :