ظریف به لوزان رفت
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دقایقی پیش تهران را به مقصد لوزان برای شرکت در نشست بین المللی سوریه ترک کرد.
این نشست بعد از ظهر امروز به وقت محلی برگزار خواهد شد.
حسین جابری انصاری معاون عربی و افریقایی وزارت امور خارجه ظریف را در این سفر همراهی می کند
نشست بین المللی سوریه در لوزان سوئیس با مشارکت وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روسیه، آمریکا، ترکیه، عربستان، عراق، مصر و قطر برگزار می شود.
دو روز پیش خبرگزاری تسنیم در خبری آورده بود ایران در نشست ۵ جانبه ایران، روسیه، عربستان، ترکیه و آمریکا در لوزان سوئیس برای حل بحران سوریه شرکت نمی کند. این خبرگزاری به نقل از "یک منبع مطلع در دولت" خبر حضور ایران در نشست لوزان را تکذیب کرده و نوشته بود: ایران در هیچ سطحی در این نشست شرکت نمی کند.
گزارش های رسانه ها نشان می دهد که ایران تا روز چهارشنبه گذشته قصد شرکت در مذاکرات لوزان را نداشت، اما روس ها در تماس های مختلف خود جواد ظریف را به شرکت در این مذاکرات قانع کرده اند.
روزنامه اعتماد روز شنبه (۲۴ مهر/ ۱۵ اکتبر) نوشت: «سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه ظرف ۲۴ ساعت حداقل دو بار با محمد جواد ظریف تماس گرفت و هرچند که اخبار تلگرافی و رسمی به این جملات بسنده می کرد که دوطرف در خصوص سوریه با هم رایزنی کرده اند اما ناگفته پیدا بود که وزیر امور خارجه روسیه برای راضی کردن ایران به حضور در نشست لوزان تماس های مکرر با تهران را پیش می برد و همچنین حضور نماینده ویژه پوتین در امور سوریه در تهران نیز در راستای همین مسیر متقاعد کردن ایران برای حضور بود.»
به نوشته اعتماد، علاوه بر روس ها، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اصرار بر حضور ایران در نشست لوزان داشت. در هفته های گذشته تلاش های دو جانبه وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه برای توقف جنگ در سوریه به شکست انجامید.
موضوع درجه اول و مهم نشست لوزان چاره جویی برای شهر حلب است. برقراری آتش بس فوری و امکان رساندن کمک های امدادی به صدها هزار غیرنظامی محاصره شده در این شهر خواست اصلی جامعه جهانی است.
هم چنین در آستانه نشست لوزان چهار سازمان بین المللی امدادی در نامه سرگشاده ای خطاب به شرکت کنندگان نشست لوزان خواستار آتش بس در حلب شده اند. این نامه را سازمان های "کودکان را نجات دهید"(Save the Children)، گروه بین المللی امدادرسانی "آکسفام"، "کمیته بین المللی نجات" و "شورای پناهندگان" نروژ امضا کرده اند.
این چهار نهاد امدادرسانی به طور مشخص خواستار برقراری آتش بس ۷۲ ساعته در مناطق زیر کنترل شورشیان در شرق حلب شده اند. در نامه سازمان های امدادی آمده است، این آتش بس باید امکان رساندن غذا به مناطق محاصره شده و خارج ساختن زخمی ها از این مناطق را فراهم آورد.
پس از شکست آتش بس توافق شده میان آمریکا و روسیه، بیش از ۱۳۰ کودکان در بمباران های جنگنده های روسیه و سوریه جان خود را از دست داده اند. دست کم ۴۰۰ کودک نیز زخمی شده اند.
نظر شما :