دریافت عوارض از کشتیهای خارجی بر مبنای دلار
معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه تنها کشتیهای خارجی عوارض و تعرفههای بندری را بر مبنای دلار پرداخت میکنند، از برنامهریزی برای کاهش تخفیفات تعرفههای بندری در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از فارس ؛محسن صادقیفر اظهار داشت: کشتیهایی که وارد بنادر ایران میشوند باید هزینهها، حقوق و عوارض بندری را به صورت دلار پرداخت کنند.
وی ادامه داد: آنچه در کتاب قانون برای تعرفههای سازمان بنادر و دریانوردی تعریف شده این است که حقوق و عوارض کشتیها کلاً به دلار محاسبه شود، زیرا در تمام دنیا این عوارض به دلار پرداخت میشود.
معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: از 5 سال پیش برنامهریزی در اینباره اینگونه بود که دلار تقویت نشود و در آن زمان اعلام شد که با وجود تدوین قانون مبنی بر دریافت حقوق گمرکی بر مبنای دلار، میتوان یورو، درهم، یوآن، حتی ریال ایران و یا هر نوع ارزی که بانک مرکزی تأیید کند، از کشورها دریافت کرد.
صادقیفر افزود: اخیراً با توجه به تفاوت نرخ ارزی که در کشور به وجود آمد، کشتیهای خارجی ملزم شدند که حتماً تعرفههای بندری را به دلار پرداخت کنند.
وی تصریح کرد: قبلاً کشتیهای خارجی هزینه تعرفهها را به دلار پرداخت میکردند که به دست مأمورها میرسید و آنها در صرافیها ارز را تبدیل میکردند که تفاوت قیمت دلار موجب میشد که حق کمتری نصیب دولت و سازمان و بنادر و دریانوردی شود.
معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی تأکید کرد: پرداخت حقوق، هزینهها و عوارض گمرکی به صورت دلار تنها مشمول کشتیهای خارجی است.
* کاهش تخفیفات تعرفههای بندری در آینده نزدیک
صادقیفر در خصوص کاهش تخفیفات تعرفههای بندری توسط سازمان بنادر و دریانوردی، تصریح کرد: از این پس شاید یک سری تخفیفاتی که در حال حاضر اعمال میشده است، کاهش یابد.
معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: به عنوان مثال، تخفیفاتی برای تخلیه و بارگیری خودرو و یا صادرات اعمال میشود که شاید مجبور شویم، بخشی از این تخفیفات را کاهش دهیم.
* رشد واردات گندم طی 7 ماه اخیر/تحریمها بیاثر است
صادقیفر با بیان اینکه بخش خصوصی در بنادر و پسکرانهها فعال هستند اظهار داشت: برخی در ارتباط با مسائل تحریم اعلام کردند که واردات غلات، گندم و جو کاهش یافته و سیلوها خالی است؛ در این باره باید گفت آمار حتی نسبت به سال گذشته بیشتر هم شده است.
وی تصریح کرد: فقط در ارتباط با واردات گندم باید گفت این رقم طی 7 ماهه ابتدایی سال جاری 3 میلیون و 300 هزار تن بوده است؛ یعنی در بخش واردات گندم بیش از 15 برابر رشد داشتهایم و واردات دیگر غلات و حبوبات نظیر جو، ذرت، شکر و از این قبیل طبق روال انجام میشود.
معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی افزود: آمار 7 ماهه واردات در بنادر، 80 میلیون تن است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است و تحریمها هیچ تأثیری در واردات و صادرات ایران نداشته بلکه حتی صادرات کشور در این سرایط افزایش یافته است.
نظر شما :