انتخابات آمریکا زیر ذره بین دیپلماسی ایرانی
پل رایان: انتخابی زهرآگین
دیپلماسی ایرانی: پل رایان کیست؟ چه سوابق و عقایدی دارد؟ نظر مردم نسبت به وی چیست؟ وی چه تأثیری بر شانس پیروزی رامنی دارد؟
بعد از ماه ها گمانه زنی، بالاخره میت رامنی، پل رایان را به عنوان معاونش انتخاب کرد.انتخابی که موجب شگفتی رسانه ها شد و از آن به عنوان شوک یاد شد.رامنی هم مانند مک کین معاونش را از میان لیست کوتاه سه نفره انتخاب نکرد بلکه ترجیح داد رایان را که در لیست متوسط هفت نفره بود انتخاب کند.رامنی،رایان را بر تیم پالنتی و راب پورتمن که بیشترین شانس را داشتند ترجیح داد.
پل رایان :
پل دیویس رایان، 29 ژانویه 1970 (42 ساله) در جینزویل ویسکانسین به دنیا آمده است.پدر وی پل موری رایان یک حقوقدان بود و اصلیتی ایرلندی داشت و مادر وی الیزابت بتی اصلیتی آلمانی و انگلیسی داشت.وی در سال 2000 با جنا لیتل که یک وکیل در امور مالیاتی بود ازدواج کرد و دارای سه فرزند می باشد.رایان از لحاظ مذهبی کاتولیک است.وی در سال 1992 لیسانس علوم اقتصادی و سیاسی گرفت.در دوران دانش آموزی رایان در کمپین جان بینر رئیس کنونی مجلس نمایندگان به طور داوطلبانه فعالیت می کرد.بعد از اتمام دانشگاه وی دستیار سناتور باب کستن از ویسکانسین شد.همچنین وی مدیر قانون گذاری سناتور سم برونبک از کانزاس هم بود.رایان نویسنده سخنرانی های جک کمپ معاون باب دال در انتخابات ریاست جمهوری 1996 هم بوده است.در 1998 وی از ناحیه 1 ویسکانسین در انتخابات مجلس نمایندگان شرکت کرد و توانست در آن پیروز شود. و از 3 ژانویه 1999 به عضویت مجلس نمایندگان درآمد و تا امروز که هفتمین دوره ی نمایندگی اش را پشت سر می گذارد مشغول به فعالیت است. هم اکنون رایان،رئیس کمیته بودجه مجلس می باشد.وی از 3 ژانویه 2011 بعد از به دست گرفتن اکثریت مجلس نمایندگان توسط جمهوری خواهان به این سمت دست یافت.
رایان از لحاظ فلسفی تحت تأثیر اندیشه ها و نوشته های آین رند نویسنده ی محافظه کار قرار دارد.البته بعد از این که کلیسای کاتولیک از طرح بودجه و پیشنهاد بیمه تأمین اجتماعی رایان انتقاد کرد که برخلاف مذهب کاتولیک است وی تأثیر خود را از رند رد کرد و گفت تحت تأثیر اعتقادات کاتولیک و توماس آکوئیناس می باشد.این در حالی است که در مراسمی که به مناسبت 100 سالگی رند در سال 2005 که در واشینگتن برگزار شد رایان گفت دلیل این که من روی به خدمت به جامعه آوردم تأثیر نوشته های رند است.همچنین در سخنرانی دیگری وی از اهمیت نوشته های رند سخن گفت و در 2003 به کارآموزان کنگره توصیه کرد که کتاب های رند را بخوانند و در کریسمس به کارکنانش نسخه ای از آخرین کتاب رند را هدیه داد.
مهمترین فعالیت رایان در طول این سال ها مربوط به لایحه ی بوجه ی وی موسوم به بودجه رایان است که سروصدای زیادی به پا کرده است.رایان یکی از شدیدترین انتقادات را به سیاست های اقتصادی دولت باراک اوباما دارد.وی از سال 2008 تاکنون لایحه ی بودجه خود را با تغییراتی ارایه می دهد.تا این که در سال گذشته رئیس کمیته بودجه مجلس نمایندگان شد و طرح وی مورد حمایت محافظه کاران و جمهوری خواهان قرار گرفت.پیشنهاد جنجالی دیگر رایان مربوط به خصوصی سازی بیمه بازنشستگی می باشد.وی قصد دارد مدیکر که یک بیمه اجتماعی است که توسط دولت فدرال از سال 1965 اجرا می شود را حذف کند این کار به ضرر سالمندان و فقرا و به نفع کارتل های بیمه است.به همین دلیل مجمع کشیش های کاتولیک با طرح وی مخالف هستند.در سال 2010، 48 میلیون آمریکایی تحت پوشش مدیکر بودند.
رایان در 13 سالی که در مجلس نمایندگان حضور دارد 71 لایحه را پیشنهاد داده است که 2 لایحه تبدیل به قانون شده است.طبق بررسی مجله نشنال ژورنال در سال 2011 که براساس رأی نمایندگان به لوایح مختلف سنجیده شده است، رایان یکی از محافظه کارترین اعضای کنگره محسوب می شود.
رایان از مخالفین سقط جنین می باشد و پرو لایف یا طرفدار حق حیات می باشد. همچنین وی از حامیان سرسخت حمل اسلحه می باشد تا جایی که از خود به عنوان خیلی خیلی طرفدار اسلحه نام می برد.رایان از حامیان جنگ های عراق و افغانستان هم می باشد.رایان از مخالفین اصلی بیمه درمانی اوباما می باشد.
تحلیل انتخاب رایان :
رامنی در 11 آگوست در نورفولک ویرجینیا در حالی رایان را به عنوان معاونش معرفی کرد که در کنار ناو یو.اس. اس ویسکانسین قرار داشت.انتخاب یک نماینده مجلس نمایندگان برای کاندیدای معاونت ریاست جمهوری برای 29 بار در تاریخ آمریکا اتفاق می افتد.
منبع : واشینگتن پست
تاکنون 29 کاندیدای معاونت رئیس جمهور، نماینده مجلس نمایندگان بوده اند،23 بار سناتور و 12 بار فرماندار بوده اند.9 نفر از آنها جانشین رئیس جمهور شده اند و 9 نفر هم در آینده خودشان به عنوان رئیس جمهور انتخاب شده اند.
انتخاب رایان به عنوان یک شوک مطرح شد چون بیشترین بخت را پالنتی و پورتمن داشتند و پالنتی دقیقاً همین اتفاق را در 2008 هم شاهد بود وقتی به جای وی سارا پیلین انتخاب شد.کمپین اوباما هم در روزهای منتهی به انتخاب رامنی، بیشترین بخت را به پالنتی می دادند و دیوید اکسلرود مشاور ارشد و استراتژیست انتخاباتی اوباما در مصاحبه ای این نکته را اعلام کرده بود.البته وی احتمال داده بود که به خاطر سابقه ی محافظه کاری رایان وی انتخاب شود.درست چند روز قبل از انتخاب رایان خبرهایی مبنی بر فشار محافظه کاران به رامنی برای انتخاب رایان شنیده شد و رویترز این مطلب را منعکس کرد که افرادی مانند بیل کریستول و استیفن هایس از نشریه ویکلی استاندارد، و ریچ لاوری از نشنال ریویو که از معروف ترین محافظه کاران هستند به کمپین رامنی برای انتخاب رایان، توصیه کرده اند.رامنی با انتخاب رایان نشان داد که شجاعانه تصمیم گرفته است و با این کار وی ریسک بالایی انجام داده است.
انتخاب رایان مزایا و معایبی برای شانس پیروزی رامنی به وجود می آورد البته معایب این انتخاب بیشتر خود را نشان می دهند.البته اگر هرکدام از دیگر کاندیداها را هم انتخاب می کرد مزایا و معایبی وجود داشت.در حالی که رامنی خود مایل به انتخاب پورتمن و پالنتی بود چون آنها را بطه ی نزدیکی با وی داشتند ولی هرکدام معایبی هم داشتند.پالنتی دارای فقدان چهره ی کاریزماتیک بود البته در کنار آن رابطه ی خوبی با طبقه ی کارگر داشت.نقطه ضعفی که پورتمن داشت این بود که چند سال در دولت جورج دبلیو بوش به عنوان نماینده تجاری و مدیر بودجه فعالیت می کرد و دموکرات ها به راحتی می توانستند وی را به بوش وصل کنند.رامنی با انتخاب مارک روبیو می توانست وضعیت خود را در میان هیسپنیک ها بهبود ببخشد ولی با انتخاب رایان از این موقعیت محروم ماند.
مهم ترین دلیل انتخاب رایان به دلیل مسائل اقتصادی است و رامنی نشان داد که به دلیل این که اقتصاد مهم ترین مشکل کشور است وی را انتخاب کرده است.البته با توجه به طرح بودجه رایان این مسئله کمک زیادی به رامنی نمی کند.نکته ی مهم دیگر محافظه کاری رایان است که می تواند به مشکل رامنی در میان محافظه کاران کمک کند.رایان محافظه کارترین کاندیدای معاونت رئیس جمهور در یک قرن اخیر می باشد.همچنین رایان مورد حمایت تی پارتی هم قرار دارد.
منبع : نیویورک تایمز
رایان حتی از دیک چنی هم محافظه کارتر است.یکی دیگر از ویژگی های رایان این است که وی کاتولیک است و رامنی روی تأثیر وی بر رأی کاتولیک ها حساب کرده است.نقشه زیر میزان پراکندگی جمعیت کاتولیک ها را نشان می دهد.
منبع : واشینگتن پست
مناطق قرمز رنگ بیش از 22 درصد جمعیت شان کاتولیک است و نارنجی بین 12 تا 22 و به همین ترتیب از میزان آنها با تغییر رنگ به سبز کاسته می شود.البته چالشی که در این زمینه وجود دارد این موضوع است که جوزف بایدن معاون اوباما هم کاتولیک است و اوباما در سال 2008 توانست 54 درصد آرای کاتولیک ها را در برابر 45 درصد رأی مک کین به دست آورد.همچنین انتقادات رهبران کاتولیک از رایان می تواند تأثیر منفی بر رأی کاتولیک ها به رایان بگذارد.
رایان از ایالت ویسکانسین است ایالتی که دارای 10 رأی الکترال است و تا قبل از انتخاب رایان، در نظرسنجی سی بی اس نیوز، اوباما 51 به 45 درصد در این ایالت از رامنی جلو بود و بعد از انتخاب رایان در نظرسنجی سی ان ان این میزان به 49 درصد اوباما در برابر 45 درصد رامنی رسیده است. امکان دارد این ایالت با انتخاب رایان،ایالتی متغیر شود.البته رامنی با انتخاب روبیو از فلوریدا (با 29 رأی الکترال) و یا پورتمن از اوهایو (با 18 رأی الکترال) موفقیت بیشتری در این رابطه می توانست داشته باشد.نمودار زیر وضعیت آرای ویسکانین در انتخابات گذشته از 1972 تاکنون نشان می دهد.
منبع : نیویورک تایمز
در سال 2008 اوباما با 14 درصد اختلاف در این ایالت پیروز شد در 2004 و 2000 این ایالت بسیار رقابتی بود و دموکرات ها در آن پیروز شدند.در 1972 ریچارد نیکسون و 1980 و 1984 رونالد ریگان در ویسکانسین پیروز شدند.
اما نقاط ضعفی که رایان دارد این موضوع است که وی یک عضو کنگره است و این می تواند برای رامنی نکته ی مثبتی نباشد چون در حال حاضر محبوبیت کنگره در نزد مردم به پایین ترین میزان خودش در 38 سال گذشته رسیده است.میران محبوبیت کنگره به 10 درصد رسیده است.
منبع : گالوپ
نکته ی ضعف دیگر وی این موضوع است که قبل از انتخاب رایان،تعدادی از دموکرات ها هم خواهان انتخاب وی بودند به این دلیل که رایان برای آنها دارای ویژگی های خوبی برای انتقاد است.از جمله طرح بودجه ی وی که جنجالی است.اکسلرود در این زمینه می گوید اگر پالنتی یا هر کس دیگری انتخاب می شد برای ما سخت بود که در عرض 3 ماه وی را به مردم معرفی کنیم و نقاط ضعف وی را بگوییم ولی رایان کسی است که ما در این 2 سال به خاطر طرح بودجه اش بسیار از وی انتقاد کرده ایم و مردم با وی آشنا شده اند.یکی دیگر از نقاط ضعف رایان طرح وی در رابطه با مدیکر است که می تواند به کم شدن آرای رامنی در میان افراد بالای 55 سال شود به ویژه در ایالت بسیار مهم فلوریدا که جمعیت مسن زیادی دارد.طبق نظرسنجی بنیاد کایزر فمیلی، 73 درصد از رأی دهندگان تأثیر مدیکر را عامل خیلی مهم یا به شدت مهم در رأی خود دانسته اند.
رامنی یکی از افتخارات خود را این موضوع می داند که وی سیاسی نیست و در واشینگتن نبوده است ولی با انتخاب رایان که 13 سال است که در واشینگتن است و قبل از آن هم مشغول مشاوره دادن به سناتور برونبک و سناتور کستن در دهه ی 90 بوده است و اساساً پست ایالتی نداشته است.رامنی تاکنون سعی داشته است خود را طرح بودجه رایان دورکند ولی با انتخاب رایان وی نمی تواند درباره این موضوع و مدیکر ساکت باشد و این دو موضوع به مسائل مهم در انتخابات امسال تبدیل شدند.همچنین رامنی و رایان هیچ گونه تجربه ای در زمینه ی امنیت ملی و سیاست خارجی ندارند.
به گزارش شیکاگو تریبیون با انتخاب رایان برای اولین بار در 80 سال اخیر است که هیچ کدام از کاندیداها و معاونینشان خدمت نظامی انجام نداده اند.آخرین بار مربوط به قبل از جنگ جهانی دوم در 1932 می شود.رایان و اوباما به این دلیل خدمت نظامی انجام نداده اند که وقتی به سن 18 سال رسیدند خدمت اجباری نظامی منسوخ شد و بایدن هم به دلیل بیماری آسم در جنگ ویتنام شرکت نکرد و رامنی هم به جای خدمت نظامی به عنوان مبلغ مورمن به فرانسه رفت.همچنین هیچ کدام از این چهار نفر به صورت داوطلبانه هم خدمت نظامی نکرده اند.
نظرسنجی :
نمودار زیر میزان محبوبیت رایان قبل و بعد از انتخاب به عنوان معاون رامنی را نشان می دهد.
منبع : واشینگتن پست
از دید رأی دهندگان انتخاب رایان به عنوان معاون رامنی چه وضعیتی دارد؟ انتخابی عالی،خیلی خوب یا متوسط،ضعیف؟
منبع : گالوپ
39 درصد این انتخاب را عالی و خیلی خوب می دانند در حالی که 42 درصد متوسط و ضعیف می دانند و 19 درصد هم نظری نداشته اند.این میزان انتخاب عالی و خیلی خوب کم ترین میزان از سال 1988 تاکنون است در آن سال 44 درصد انتخاب دن کوایل را عالی یا خیلی خوب می دانستند.
منبع : گالوپ
همان طور که جدول بالا نشان می دهد،25 درصد رأی دهندگان نظر مطلوبی نسبت به رایان دارند و 17 درصد نظری نامطلوب به وی دارند و 58 درصد درمورد وی چیزی نشنیده اند.این میزان مطلوبیت بعد از پیلین کمترین میزان از 1992 تاکنون است.
|
باراک اوباما |
میت رامنی |
شانس پیروزی |
69 درصد |
31 درصد |
رأی الکترال |
299 الکترال |
239 الکترال |
رأی مردمی |
51 درصد |
48 درصد |
منبع : نیویورک تایمز
شانس اوباما به نسبت روزهای گذشته کاهش یافته است ولی همچنان از رامنی جلوتر است.
روزشمار :
10 روز تا کنوانسیون ملی جمهوری خواهان (27 آگوست)
18 روز تا کنوانسیون ملی دموکرات ها (3 سپتامبر)
80 روز تا انتخابات سراسری (6 نوامبر) و (16 آبان)
نظر شما :