نتیجه مذاکره با ایران برای آمریکا مطلوب نخواهد بود
«هیلاری کلینتون»، وزیر امور خارجه آمریکا که برای دیدار با مقامات عربستان سعودی به این کشور سفر کرده بود، بار دیگر بر محدود بودن زمان برای دستیابی به توافق با ایران تأکید کرد.
به گزارش «تابناک»، کلینتون ضمن تأیید این امر که گفتگوها میان ایران و گروه 1+5 روز 13 آوریل در استانبول برگزار خواهد شد، گفت زمان برای استفاده از دیپلماسی در مورد برنامه هسته ای ایران رو به پایان است.
روزنامه انگلیسی «گاردین» ضمن بیان این خبر افزوده است کلینتون ضمن گمانه زنی در مورد حمله احتمالی آمریکا یا اسرائیل به ایران، با تکرار سخنان اوباما، اظهار داشته «پنجره دیپلماسی برای همیشه باز نخواهد ماند».
به گزارش این روزنامه، وی همچنین ابراز تردید کرده که هدف ایران از مذاکرات، رسیدن به راه حلی باشد که ایالات متحده و اسرائیل را راضی کند.
کلینتون در این رابطه گفته: «هدف و مقصود ما یک چیز است: رفع نگرانی های جامعه بین المللی در مورد برنامه هسته ای ایران». وی همچنین ادامه داده: «سیاست ما مبنی بر بازدارندگی است؛ نه مهار. ما مصمم هستیم ایران را از دستیابی به سلاح هسته ای بازداریم».
علاوه بر این، کلینتون با بیان اینکه طرف غربی با هوشیاری در مورد نیات ایران وارد مذاکرات خواهد شد، بیان کرده که لازم است ایران با عمل خود نشان دهد که یک طرف قابل اعتماد است و قصد دارد نتایج مشخصی از مذاکرات بگیرد.
در بخشی دیگر از این اظهارات، کلینتون از سران کشورهای حاشیه خلیج فارس خواسته یک استراتژی دفاعی هماهنگ در مقابل موشک های ایران تدوین کنند. وی همچنین اظهار داشته نیروهای نظامی آمریکا و کشورهای خلیج فارس باید برای تأمین امنیت دریایی با هم همکاری داشته باشند.
کلینتون همچنین بیان کرده ایالات متحده با دولت های سنی مذهب منطقه همکاری می کند تا جلوی تهدید کشتیرانی در خلیج فارس از سوی ایران گرفته شود.
هرچند بخش عمده سخنان اخیر کلینتون، هم راستا با اظهارات پیشین «باراک اوباما»، رئیس جمهوری آمریکا بیان می شود، اما دارای جهت گیری ضدایرانی آشکارتر و لحن تندتری نسبت به جمهوری اسلامی ایران است.
این اظهارات به روشنی نشان می دهد ایالات متحده برای محدود کردن نفوذ ایران در منطقه، در پی دامن زدن به شکاف های نژادی و مذهبی است و از اینکه مخالفت آشکار خود را با گسترش نفوذ تشیع در منطقه ابراز کند، ابایی ندارد.
علاوه بر این، تأکید کلینتون بر این موضوع که نتیجه موردنظر آن ها از مذاکرات به دست نخواهد آمد، بار دیگر تردیدهایی را در این مورد که نیت واقعی آمریکا، رسیدن به توافقی در مورد برنامه هسته ای ایران باشد، به وجود می آورد.
نظر شما :