هشدار جنبلاط: توسعه‌طلبی اسرائیل هیچ حد و مرزی ندارد

۰۹ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۲:۵۰ کد : ۲۰۳۱۹۶۷ سرخط اخبار

ولید جنبلاط، رهبر جامعه دروزی لبنان با هشدار درباره توطئه رژیم صهیونیستی برای تجزیه سوریه و سپس کل منطقه به دولت‌های فرقه‌ای و گسترش هرج و مرج، فاش کرد که آمریکا لبنان را برای عادی‌سازی با اسرائیل تحت فشار قرار داده و من به شدت با آن مخالفم.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ولید جنبلاط، رئیس سابق حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان و رهبر جامعه دروزی این کشور که بارها درباره توطئه‌های رژیم صهیونیستی علیه لبنان در سطوح مختلف هشدار داده است، در سخنان جدید خود به این منظور درباره فشارهای آمریکا بر لبنان جهت کشاندن این کشور به دام سازش با صهیونیست‌ها هشدار داده و چنین اقدامی را به شدت رد کرد.

ولید جنبلاط در گفتگو با خبرگزاری فرانسه با بیان اینکه از زمان پایان جنگ، مقامات لبنانی توسط آمریکا تحت فشار قرار داشته‌اند، گفت که واشنگتن کمک به ارتش لبنان را وابسته به شرط و شروطی کرده و تاکید کرده تا زمانی که حزب الله خلع سلاح نشود، به ارتش کمک نخواهد کرد.

این سیاستمدار برجسته لبنانی افزود: اسرائیل در تلاش برای جذب دروزی‌های سوریه در چارچوب یک طرح گسترده‌تر با هدف تجزیه منطقه ما به دولت‌های فرقه‌ای است. اسرائیل همچنان در تلاش برای اجرای پروژه قدیمی و جدید خود جهت تجزیه منطقه به دولت‌های کوچک فرقه‌ای، مذهبی و در نهایت گسترش هرج و مرج است.

وی تصریح کرد: آنها (صهیونیست‌ها) در تلاش برای نابودی غزه و همه ساکنان آن و همه چیزهایی هستند که در این باریکه وجود دارد و سپس نوبت به کرانه باختری می‌رسد. آنها همچنین تلاش دارند تا نوعی بی‌ثباتی در سوریه به وجود بیاورند و در این راه نه تنها از دروزی‌ها، بلکه غیر دروزی‌ها هم استفاده می‌کنند و این یک بازی بسیار خطرناک است.

ولید جنبلاط ابراز امیدواری کرد که شاید بتوان از پروژه تجزیه سوریه جلوگیری کرد، اما این امر نیازمند تلاش گسترده بین المللی و عربی است.

رهبر جامعه دروزی لبنان در ادامه فاش کرد که آمریکا لبنان را برای عادی سازی روابط با اسرائیل تحت فشار قرار داده و من به شدت با این موضوع مخالف هستم.

چند روز قبل، نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان هم در این زمینه اعلام کرد که دشمن صهیونیستی قصد دارد لبنان را به مذاکرات سیاسی بکشاند؛ مذاکراتی که منجر به عادی سازی روابط میان دو طرف شود، اما ما هرگز در این وادی‌ها نیستیم.

به گزارش تسنیم، آمریکا که با سوء استفاده از تحولات سیاسی لبنان بعد از جنگ اخیر این کشور با رژیم صهیونیستی، از ماه‌های طولانی همه تلاش خود را برای اجرای پروژه قدیمی در لبنان یعنی تضعیف و حذف مقاومت و تبدیل کردن این کشور به عرصه واشنگتن و تل‌آویو به کار بسته است، حدود دو هفته قبل بعد از آزادی پنج اسیر لبنانی که در بند رژیم صهیونیستی بودند، تحرکات مشکوک جدیدی را آغاز کرده است.

در همین راستا اخیرا روزنامه الاخبار در گزارشی هشدار داد که آمریکا می‌خواهد دیپلمات‌ها و سیاستمدارانی از لبنان را برای شرکت در جلسات مستقیم با مسئولان اسرائیلی و در حضور نمایندگان آمریکا و فرانسه ترغیب کند. در واقع واشنگتن پیشاپیش می‌گوید که لبنان و اسرائیل باید با هم مذاکره کنند؛ به این صورت که اسرائیل در ازای تحقق شروط لبنان خواسته‌هایی را از این کشور دارد و لبنان هم در ازای تحقق خواسته‌های اسرائیل، شروطی را مطرح خواهد کرد. اما نکته مسلم این است که در هر دو حالت، لبنان در دامی بزرگ گرفتار می‌شود.

بر اساس این گزارش، کاملاً به نظر می‌رسد که آمریکا برای آغاز مذاکرات صلح میان رژیم صهیونیستی با لبنان و سوریه عجله دارد؛ یعنی همان چیزی که «استیون ویتکاف» فرستاده دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به منطقه درباره آن صحبت کرده و اخیراً با ابراز خوشبینی درباره امکان پیوستن عربستان به توافق‌های سازش با اسرائیل گفت که تحولات سیاسی در منطقه ممکن است شامل لبنان و سوریه هم بشود و لبنان به زودی به سمت توافق‌های سازش با اسرائیل حرکت کند؛ همانطور که سوریه نیز در این مسیر قرار دارد.


( ۴ )

نظر شما :