بیانیه ستاد حقوق بشر به مناسبت روز خبرنگار
ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز خبرنگار بیانیهای صادر کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، متن این بیانیه به شرح زیر است:
"بسم الله الرحمن الرحیم
نقش و تأثیر ایجابی و سلبی پدیده رسانه در تحولات جامعه در سطح ملی و بینالمللی انکارناپذیر است. در این میان برخی مسئولیت رسانه را در حد یک "ابزار رسانا" تقلیل میدهند که در آن رسانه حداکثر نقش یک بلندگو را خواهد داشت، غافل از آن که رسالت اصلی رسانه و مسئولیت محوری دستاندرکاران آن، تعالی انسان و تکامل جامعه بشری است که در این صورت "رسایی" (کمال و بلاغت) رسانه بر "رسانا" بودن آن اولویت و ارحجیت دارد. بر این اساس، نقش و جایگاه خبرنگار بسیار فراتر از رساندن خبر چند رویداد خواهد بود تا حدی که میتوان خبرنگار را "پیشران رسانه" قلمداد کرد.
مسئولیتهای سنگین این پیشران است که خبرنگاران "حقمحوری"، "طاغوتستیزی"، "ارزشمداری"، "حقیقتجویی" و "واقعبینی" را مبنا و معیار نقشآفرینی حرفهای خود قرار میدهند تا در عمل بتوانند "دادگری" را ترویج و "دادگستری" را تحکیم نمایند و در نهایت بستر مناسب برای زیست مؤمنانه همگان در بستر آرامش روانی، اطمینان معنوی و امنیت عمومی جامعه را فراهم آورند. "حق آزادی بیان" و "حق دسترسی به اطلاعات" در کنار "بصیرت" و "مسئولیتپذیری" از لوازم موفقیت "پیشران رسانه" در انجام کار حرفهای و نیز تحقق رسالت اسلامی، انقلابی و ملی رسانه است.
امروز نه تنها نادرستی ادعای غربیها به ویژه رژیم آمریکا در آزادی بیان و آزادی دسترسی به اطلاعات برملا شده، بلکه اقدامهای خصمانهای مانند حذف اپلیکیشن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران برای غربالگری کرونا از سوی شبکه آمریکایی گوگل، حقیقت ضد انسانی دشمنان ملت ایران را بیش از پیش بر همگان ثابت کرد.
در شرایطی که دشمن درصدد است تا به زعم خود با "تیغ تحریم" مردم را به ستوه آورده و در سدّ مقاومت آنها خلل وارد نماید، رسانهها یکهتاز مقابله با تهاجم نرمافزاری دشمن کینهتوز و فریبکارند، چرا که آنها اجازه نخواهند داد تا برخی با "پنبه تحریف" بخواهند تیغ تحریم را که به مدد همت جوانان مؤمن و خلاق این کشور کُند شده است، دوباره تیز کنند.
ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ضمن گرامیداشت یاد و راه شهدای رسانه و با تأکید بر نقش انکارناپذیر خبرنگاران در رسایی و رسانایی رسانهها، تصریح میکند حق مردم برای "دانستن حقیقت" که بسترساز "زیست مؤمنانه" است، با "بیان واقعیت" عینیت مییابد. از اینرو ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای هرگونه همکاری در مسیر تقویت و ارتقای زیرساختهای نقشآفرینی مسئولانه پیشرانان رسانه برای تحقق هر چه بیشتر رسالت اسلامی و انقلابی خود در بیان واقعیتها به منظور آگاهی مردم از حقیقتها اعلام میدارد."
انتهای پیام
نظر شما :