تکرار زیاده‌خواهی آمریکا از ایران از زبان پمپئو

۱۴ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۰:۳۷ کد : ۱۹۸۳۸۹۴ سرخط اخبار

وزیر امور خارجه آمریکا به‌دنبال اظهار آمادگی آمریکا برای مذاکره بدون پیش شرط با ایران، مواضع آمریکا در برابر ایران و زیاده‌خواهی‌های آن را مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری وزارت امور خارجه آمریکا، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا، در گفت‌وگو با رادیو و تلویزیون سوئیس (آر. تی. اس) در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا شماره تماس مستقیمی به برن داده است تا برای تماس با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اختیار ایران قرار دهد؟ گفت: اول از همه باید بگویم که قدردان عملکرد سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران هستیم و درباره شماره تماس هم فکر می‌کنم که ایران اگر آماده باشد می‌داند که چطور به ما دسترسی پیدا کند.

پمپئو همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا ایران هنوز تماس نگرفته است؟ گفت: نه هنوز.

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه این گفت‌وگو درباره این که آیا ممکن است دونالد ترامپ روزی با مقامات عالی‌رتبه ایران دیدار کند، با تکیه بر ادعاهای دولت آمریکا علیه ایران و مطرح کردن درخواست‌های زیاده خواهانه چنین توضیح داد: اکنون به مدت چند ماه است که رئیس جمهور ترامپ اعلام کرده که آماده مذاکره است. به خاطر دارید که ما یکسری تقاضا از ایران داریم. ما از آن‌ها می‌خواهیم که از برنامه هسته‌ای خود دست کشیده و برای همیشه آن را متوقف کنند. ما از آن‌ها می‌خواهیم ساختن سامانه‌های موشکی خود را به گونه‌ای که برای جاهایی مانند سوئیس ایجاد تهدید می‌کند متوقف کنند؛ این درخواست ما از ایران است.

وی در ادامه گفت: وقتی ایران آماده باشد مذاکره کند، مذاکره‌ای که به دنبال عملکرد آن‌ها به عنوان کشوری عادی باشد، ما [نیز] آماده مذاکره خواهیم بود. [این مذاکره] در هر سطحی انجام خواهد شد.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین درباره این که آیا در صورت عدم پذیرش مذاکره از سوی ایران درگیری رخ خواهد داد گفت: ما تا آن‌جا که می‌شد به وضوح در چند هفته و چند مدت گذشته اعلام کرده‌ایم که قصد جنگ نداریم. تلاش ما بر این است که جمهوری اسلامی ایران تلاش‌های انقلابی خود را در دنیا متوقف کرده، برنامه موشکی خود را متوقف کند و با ما به طور جدی برای دستیابی به راه‌حلی دائمی برای برنامه هسته‌ای‌شان همکاری کنند. اهداف ما این‌ها هستند. ما تاکنون تمامی ابزارهای دیپلماتیک و اقتصادی که داشته‌ایم بکار گرفته‌ایم و این مسیر پیش رو است. ما همچنین سخت تلاش کرده‌ایم از «حمله ایران به منافع آمریکایی در خاورمیانه» جلوگیری کنیم و به این کار ادامه خواهیم داد.

پمپئو در آخر درباره این موضوع مطرح شده که موضوع ایران باعث ایجاد شکاف میان آمریکا و اروپا شده است گفت: ما بر سر برجام [توافق هسته‌ای] اختلاف داشته‌ایم اما در ۱۴ یا ۱۵ ماهی که وزیر امور خارجه هستم دیده‌ام که چگونه بر سر استنباط «تهدید ایران» در سراسر غرب، آمریکا، اروپا و سایر کشورهای دموکراتیک متحد هستیم.

به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه آمریکا که برای شرکت در یک نشست غیر رسمی و محرمانه به سوئیس سفر کرده بود اعلام کرد که کشورش حاضر است بدون پیش شرط با ایران مذاکره کند.

پمپئو در حالی از آمادگی کشورش برای مذاکره بدون پیش شرط سخن گفته است که پیش‌تر ۱۲ شرط برای آغاز گفت‌وگو با ایران مطرح کرده بود، شروطی که البته از سوی ایران هیچ اعتنایی به آنها نشد و حتی مقامات مختلف کشورمان تاکید کردند که در شرایط فعلی و تا واشنگتن به ایران احترام نگذارد و رفتار خود را اصلاح نکند تهران با این کشور وارد مذاکره نمی‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر آمادگی بدون پیش شرط ایالات متحده برای مذاکره با ایران گفت: برای جمهوری اسلامی ایران بازی با کلمات و بیان اهداف پنهانی در قالب کلمات جدید ملاک عمل نیست؛ بلکه تغییر رویکرد کلی و رفتار عملی ایالات متحده آمریکا در قبال ملت ایران ملاک است که تاکید آقای پمپئو مبنی بر تداوم کارزار فشار حداکثری بر ایران نشان دهنده تداوم رویکرد نادرست قبلی است که لازم است اصلاح شود.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز در گفت‌وگوی اخیر خود با شبکه ای. بی. سی با رد پیشنهاد دونالد ترامپ برای مذاکره اظهار کرد: به احتمال زیاد چنین اتفاقی رخ نخواهد داد؛ چرا که مذاکره به منزله تداوم سیر فشارهاست.

وی در ادامه اظهار کرد که تجارب تجاری رئیس‌جمهور آمریکا همانطور که در کتاب "ترامپ: هنر مذاکره گری" آمده است، در مقابل ایرانیان جواب نخواهد داد.

ظریف در این باره متذکر شد: این کار در مقابل ایران جواب نخواهد داد. ممکن است که چنین روشی در کوتاه مدت در مقابل سایر کشورها جواب دهد اما چه در کوتاه مدت و چه در طولانی مدت بر روی ایران تأثیری نخواهد گذاشت. تنها احترام در مواجه با ایران جواب خواهد.


( ۱ )

نظر شما :