CTBT هیچ سایت یا تجهیزات نظارتی فعال در ایران ندارد
سخنگوی وزارت خارجه خبر المانیتور را نادرست و غیرواقعی خواند و اعلام کرد که معاهده منع جامع آزمایش های هسته ای CTBT هیچ سایت یا تجهیزات نظارتی فعال در ایران ندارد و هیچ اطلاعاتی از ایران به دبیرخانه آن ارسال نمی شود.
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به ادعای سایت المانیتور مبنی بر صدور مجوز صادرات تجهیزات نظارتی از سوی دولت آمریکا با هدف تشدید نظارت بر اجرای برجام و برنامه هسته ای کشورمان، گفت: محتوای خبر منتشر شده از سوی این سایت مخدوش و اطلاعات ارائه شده در آن در مورد ایران نادرست و غیرواقعی است.
قاسمی افزود: جمهوری اسلامی ایران معاهده منع جامع آزمایش های هسته ای ( CTBT) را امضاء کرده ولی آن را تصویب نکرده است. از این رو این معاهده هیچ سایت یا تجهیزات نظارتی فعال در ایران ندارد و هیچ اطلاعاتی نیز از ایران به دبیرخانه این معاهده ارسال نمی شود و دبیرخانه معاهده نیز هیچ گونه نظارتی در ایران ندارد.
به گزارش فارس، المانیتور بامداد جمعه گزارش داد «جان سالیوان»، معاون وزیر خارجه آمریکا با امضای سندی یک شرکت مستقر در ایالت مریلند را مجاز به صدور شبکه های پهن باند، دیش های ماهواره و تجهیزات وایرلس برای ایستگاه هایی کرده که انفجارهای هسته ای را در لحظه ثبت می کنند.
قوانین داخلی آمریکا که بعد از جنگ ایران و عراق به اجرا درآمدند صادرات کالاهای دارای کاربری دوگانه که قابل استفاده در برنامه هسته ای ایران هستند را محدود می کنند.
وزارت خارجه آمریکا در مکاتبه ای در تاریخ 5 ژانویه که به رویت المانیتور رسیده این تصمیم را به اطلاع کنگره رسانده است.
این اولین باری نیست که ایالات متحده صادرات فناوری های دیجیتال به ایران را مجاز می کند. در سال 2010 و در بحبوحه آشوب های پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران هم وزارت خارجه آمریکا به شرکت های این کشور اجازه داد به ایران کالاهای ارتباطات اینترنتی نظیر تجهیزات مرتبط با چت، ایمیل، شبکه های مجازی، سرویس های اشتراک عکس و فیلم صادر کنند.
درخواست کننده این تجهیزات نظارتی، «سازمان معاهده منع جامع آزمایش های هسته ای» است که وظیفه نظارت بر انفجارها در آزمایش هسته ای را بر عهده دارد. با آنکه ایران و آمریکا هر دو جزو کشورهایی هستند که این معاهده را تصویب نکرده اند، مقام های این سازمان سه سایت را در ایران تعبیه کرده اند تا اطلاعات مربوط به انفجارهای هسته ای را به وین منتقل کنند.
المانیتور نوشته این اقدام کانالی مستقل و زنده برای نظارت بر فعالیت های هسته ای ایران فراهم خواهد کرد.
داریل کیمبال، رئیس اندیشکده «انجمن کنترل تسلیحاتی» گفت: «این فناوری، مانند سامانه ثبت زلزله است. اگر ما فکر کنیم که ایران، به نحوی یک بمب هسته ای را منفجر کرده می توانیم با استفاده از یک شبکه اطلاعات این انفجار را تأیید کنیم.»
نظر شما :