اروپا به دنبال پذیرش پناهجویان سوری از ترکیه
اتحادیه اروپا قصد دارد پس از توافق صورت گرفته با ترکیه هرچه سریع تر پناهجویان سوری "تایید شده" در ترکیه را بپذیرد و این در حالی است که صدها پناهجو در شرایطی اسفناک در مرزهای کشورهای بالکان به سر می برند.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری دویچه وله، کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال بررسی راه هایی هستند که بتوانند هرچه سریع تر پناهجویان سوری را از ترکیه بپذیرند.
روزنامه آلمانی دی ولت در شماره امروز (یک شنبه) خود گزارش داد که کشورهای اتحادیه اروپا می خواهند فرآیند انتخاب پناهجویان سوری ساکن ترکیه برای فرستادن آن ها به اروپا را تسریع کنند. انتخاب این پناهجویان که از سوی دفتر پناهندگان سازمان ملل صورت می گیرد، تاکنون مدت زمان زیادی طول می کشیده است.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل حداکثر می تواند سالانه ۵۰ هزار پناهجوی ساکن ترکیه را "مناسب تشخیص دهد" و فرستادن آن ها به یک کشور ثالث را تایید کند.
بر اساس برنامه تسریع این روند از سوی اتحادیه اروپا، باید مدارک شناسایی پناهجویانی که انتخاب می شوند با بانک اطلاعاتی تطبیق داده شود تا مطمئن شوند که این پناهجویان در خطر جدی بوده اند. در این برنامه همچنین نقش دولت ترکیه در بررسی این پرونده ها پررنگ تر می شود.
بر اساس آخرین توافقی که میان ترکیه و اتحادیه اروپا صورت گرفت ترکیه موظف است پناهجویانی که از یونان بازگردانده می شوند را بپذیرد و در قبال هر پناهجویی که به ترکیه باز گردانده می شود، اتحادیه اروپا موظف است یک پناهجوی سوری تایید شده را از ترکیه بپذیرد.
در مقابل ترکیه خواستار آن شده تا روند پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا تسریع شود، شش میلیارد یورو کمک مالی از این اتحادیه دریافت کند و نیز ویزای کشورهای شنگن برای شهروندان ترکیه برداشته شود.
در حال حاضر حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار پناهجوی سوری در ترکیه ساکن هستند.
در حالی که اتحادیه اروپا و ترکیه سرگرم یافتن راهی برای پناهجویان ساکن ترکیه هستند، گروهی که خود را به کشورهای حوزه بالکان رسانده اند پشت درهای بسته این کشورها سرگردانند.
نزدیک به یک هفته است که بیش از ۴۰۰ پناهجو در منطقه ای در مرز مقدونیه و صربستان سرگردانند. این پناهجویان به دلیل بسته بودن مرزهای مقدونیه، اسلوونی، صربستان و کرواسی نمی توانند وارد اروپا شوند و ضمنا نمی خواهند راه آمده از ترکیه را بازگردند.
این ۴۰۰ نفر در میان گل و لای و بدون دسترسی به آب آشامیدنی در انتظار اجازه ورود به اروپا و ادامه مسیرشان به سمت اروپای شمالی هستند.
وزارت کشور اسلوونی روز چهارشنبه اعلام کرد : تنها پناهجویانی می توانند وارد اسلوونی شوند که مایل باشند از این کشور درخواست پناهندگی کنند و یا دلایل منحصر به فرد انسانی داشته باشند.
صربستان، کرواسی و مقدونیه نیز گفته اند آنها نیز در مرزهای خود رفتاری مشابه اسلوونی را در پیش خواهند گرفت.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل می گوید، بیش از نیمی از کسانی که در کمپ این منطقه هستند، کودکند و وضعیت این کمپ را در حالت "هشدار" اعلام کرده است.
بر اساس گزارش های رسمی، از ابتدای سال ۲۰۱۵ میلادی ۸۰۰ هزار پناهجو از طریق مقدونیه وارد اروپا شده و به سمت کشورهای اروپای شمالی رفته اند. با بسته شدن مرزهای کشورهای حوزه بالکان حالا هزاران پناهجو نیز در مرز مقدونیه و یونان سرگردانند.
نظر شما :