محدودیتی برای واردات از آمریکا اعلام نشده است
رییس کل گمرک گفت: تاکنون محدودیتی برای واردات از هیچ کشور خاصی به ما اعلام نشده است و به جز واردات از رژیم صهیونیستی ما هیچ ابلاغیه ای برای محدودیت واردات از کشور دیگری دریافت نکرده ایم.
به گزارش ایسنا، مسعود کرباسیان در حاشیه دیدار با رییس اتاق بازرگانی ایران درباره نامه رهبری مبنی بر لزوم توقف واردات کالاهای مصرفی از آمریکا اظهار کرد: واردات از گمرک مرحله آخر است و پیش از آن ثبت سفارش کالا از کشور مربوطه صورت می گیرد .
وی ادامه داد: این فرمان رهبری باید مورد توجه هیات وزیران قرار گیرد و در صورت تصویب بحث ممنوعیت واردات از آمریکا این امر به دستگاه های اجرایی از جمله گمرک ابلاغ شود.
رییس کل گمرک تصریح کرد: در حال حاضر ما محدودیتی برای واردات از هیچ کشور خاصی به جز رژیم صهیونیستی نداریم و در دوران تحریم نیز واردات از کشور های مختلف هم به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم بوده است که این امر باعث شده برخی کشورها که تولید کننده نیستند طرف تجاری ایران قرار گیرند.
کرباسیان در ادامه درباره ی واردات خودرو با ارز مبادلاتی خاطر نشان کرد: تعیین قیمت خودرو در فهرست های گمرک با نرخ ارز برابری یعنی نرخ رسمی ارز که از سوی بانک مرکزی تعیین می شود محاسبه می شود، چرا که ما برای تعیین حقوق و سود بازرگانی باید از نرخ یکسان استفاده کنیم، بنابراین به این معنا نیست که واردات خودرو با ارز رسمی صورت می گیرد.
وی همچنین با تاکید بر این که طبق قانون لازم است کنترل واردات کالا با ابزارهای تعرفه ای صورت گیرد نه ممنوعیت، عنوان کرد: ما هیچ واردات مرکباتی از گمرک نداشتیم و ثبت سفارشی در این زمینه نشده است.
طرح مبارزه با واردات قاچاق موبایل تا یک ماه آینده
رییس کل گمرک در ادامه با اشاره به این که واردات رسمی موبایل خیلی کمتر از کل واردات آن است، گفت: یکی از علل بالابودن رقم قاچاق در زمینه موبایل افزایش قیمت تمام شده در صورت ورود از مبادی رسمی است، چرا که در این صورت وارد کننده باید 27 نوع عوارض تعرفه های گمرکی و هزینه سایر مجوزها را بپردازد و از طرف دیگر تجارت مرزی ما اجازه واردات موبایل به شکل آسان تری را می دهد که همین امر باعث می شود جذابیت قاچاق موبایل افزایش یابد.
به گفته کرباسیان مبارزه با قاچاق تلفن همراه در دستور کار ستاد مبارزه با قاچاق قرار گرفته و ظرف یک ماه آینده در این مورد تصمیم گیری می شود.
وی همچنین درباره واردات آدامس حاوی مواد مخدر از طریق گمرک خاطرنشان کرد: آدامس هایی که از مبادی رسمی وارد می شوند مجوز استاندارد، بهداشت و سایر مجوزهای قانونی را دارند، بنابراین ما به مصرف کنندگان توصیه می کنیم کالاهایی را خریداری کنند که از مسیرهای قانونی وارد شده اند.
رییس کل گمرک همچنین در ادامه درباره واردات خودروها با حجم موتور پایین تر از 2500 سی سی اظهار کرد: در ماه های گذشته خودروهایی به کشور وارد شد که حجم موتور آنها کمتر از 2500 سی سی بود، اما ارزش های بالایی داشت. در مورد نحوه اعمال محدودیت در واردات خودرو و تغییر دستورالعمل آن وزارت صنعت باید تصمیم گیری کند و گمرک تنها نظر مشورتی خود را اعلام خواهد کرد.
اجرای طرح طرح E-TIR تا دو ماه آینده
کرباسیان همچنین در دیدار مشترک خود با رییس اتاق بازرگانی ایران ضمن امضای تفاهم نامه اجرای پروژهE-TIR اظهار کرد: طرح (E-TIR) الکترونیکی شدن دفترچه های ترانزیت کارنتیر تا دو ماه دیگر اجرایی خواهد شد و ایران و ترکیه به عنوان اولین کشورها به صورت پایلوت این طرح را اجرا می کنند.
وی ادامه داد: طرح E-TIR در 70 کشور مختلف دنیا اجرا می شود که به نوعی توافقی بین کمیسیون اقتصادی اروپا، سازمان حمل ونقل بین الملل، گمرک و اتاق بازرگانی ایران است.
وی در توضیح این طرح ادامه داد: پیش از این کامیون هایی که ترانزیت کالا می کردند دفترچه های کاغذی داشتند که پس از گذر از مرز هر کشور یک برگه از آن کنده می شد و در نهایت تمام آنها به سازمان حمل ونقل بین الملل ارسال می شد تا بار کامیون و مسیر حرکت آن مورد تایید قرار گیرد که این پروسه حداقل 10 تا 15 روز به طول می انجامد.
رییس کل گمرک گفت: اما با الکترونیکی شدن آن علاوه بر حذف کاغذ و عامل انسانی در انجام فرآیند سرعت کار نیز افزایش پیدا می کند و امنیت در امر ترانزیتی بیشتر می شود.
کرباسیان با اشاره به همسایگی ایران با 15 کشور خاطر نشان کرد: هفت کشور همسایه ایران محصور در خشکی هستند به این معنا که دروازه ورود کالا به آنها از ایران است، بنابراین این طرح به ایران نیز این امکان را می دهد که امنیت ترانزیت خود را افزایش دهد.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح اظهارنامه از راه دور از اول آبان ماه امسال گفت: در حال حاضر به جز اظهارنامه از راه دور طرح های گمرکی دیگری نیز برای افزایش امنیت و سلامت ترانزیت اعمال می شود، به همین دلیل انتظار داریم امسال حجم انتقال کالا به 13 میلیون تن طی امسال افزایش پیدا کند.
رییس کل گمرک همچنین خاطرنشان کرد: با پیوستن پاکستان، هند و کشورهای حوزه خلیج فارس نیز به این طرح ایران به پل ارتباطی بین آسیا و اروپا تبدیل می شود.
کرباسیان افزود: طرح E-TIR همچنین به صاحب بار کمک می کند تا زودتر از رسیدن کالا به مقصد اطمینان پیدا کند و شرکت حمل نیز زودتر هزینه حمل بار را دریافت کند به همین دلیل این یک مزیت برای انتقال کالا از طریق ایران به وجود می آورد.
به گزارش ایسنا، جلال پور در ادامه ی این نشست گفت: در پساتحریم و با توجه به ظرفیت، موقعیت و جغرافیای ایران ما به کشوری تبدیل می شویم که می تواند در حمل کالا نقش مهمی ایفا کند که اجرای طرح E-TIRترانزیت را تسهیل می کند.
نظر شما :