زمان گریز هسته‌ای ایران باید چند سال باشد

۰۹ اسفند ۱۳۹۳ | ۲۳:۳۰ کد : ۱۹۴۴۷۹۸ سرخط اخبار

وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی در گفت وگو با یک هفته نامه آلمانی ضمن ابراز نگرانی از مذاکرات اخیر بین ایران و ۶ کشور خواستار افزایش مدت زمان گریز هسته ای شد.

به گزارش فارس، اسرائیل با یک توافق خوب مخالف نیست؛ این موضع گیری «یوال اشتاینیتز» وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی با اشاره به رایزنی های هسته ای برای حصول توافق جامع هسته ای است.

وی درباره اینکه دستیابی به این توافق تا چه حد می تواند واقعی باشد؟ گفت: «همچنان تردید های فراوانی در این مورد وجود دارد و موضوع فقط مربوط به تعداد سانتریفیوژها نیست، بلکه به 3 موضوع کلیدی دیگر هم ارتباط دارد که در فرصت گریز هسته ای بسیار موثر هستند. همچنین زمانی که ایران می تواند از آن مدت برای ساخت بمب هسته ای استفاده کند.»

هفته نامه آلمانی «اشپیگل» در ادامه این گفت وگو پرسید که دقیقا مسائل مورد اختلاف بین طرفین چیست؟ که اشتاینیتز گفت: «درباره تعداد سانتریفیوژها دیدگاه ها به هم نزدیک شده، چرا که 5 عضو دائم شورای امنیت و آلمان که با ایران مذاکره می کنند، آمادگی دارند تا هزاران سانتریفیوژ در اختیار ایران بگذارند. اما این سوال همچنان باقی است که ایران می تواند تا چه حد غنی سازی داشته باشد. در این زمینه پیشرفت هایی صورت گرفته، اما آن چیزی که همچنان مهم تر است این است که بقیه سانتریفیوژها و ساختار (هسته ای)  این کشور چه آینده ای خواهد داشت؟ این تا سیاست باید برچیده شوند و این مسئله همچنان حل نشده است.»

اشتاینیتر در ادامه درباره اجازه به ایران برای امکان ادامه تحقیقات هسته ای این کشور گفت: « در صورتی که ایران در دوران توافق مجاز باشد سانتریفیوژهای خود را افزایش دهد، در این صورت تاثیر آن 6 تا 10 برابر بیشتر از آن چیزی خواهد بود که تاکنون بوده است. از این رو مدت زمان گریز هسته ای می تواند از یک سال به 4 ماه کاهش یابد.همچنین در صورتی که تحقیقات و توسعه در این دوره برای ایران مجاز باشد، ایران از لحاظ قانونی می تواند از کشورهایی مثل روسیه و آمریکا دانش کسب کند. کشورهایی که با ایران مذاکره می کنند بر دست کم یک سال دوره گریز هسته ای اصرار دارند، اما موضع ما این است که این مدت زمان می تواند چند سال بیشتر باشد. مسیر برای دستیابی به توافق همچنان طولانی است.»

وزیر امور راهبردی اسرائیل در واکنش به آخرین دور مذاکرات هسته ای بین ایران و 6 کشور گفت: «گزارش مبنی بر تعامل با ایران که به این کشور اجازه می دهد که 6 هزار و 500 سانتریفیوژ در اختیار داشته باشد و پس از چند سال می تواند تاسیسات غنی سازی بیشتری داشته باشد، ما را ناراحت می کند.»

وی مدعی شد که این اقدام می تواند ایران را در آستانه تبدیل شدن به قدرتی که تسلیحات هسته ای دارد تبدیل کند که در 10 تا 12 سال به کشوری خطرناک تبدیل شود.

کلید واژه ها: گریز هسته ای


نظر شما :