کاهش بهای نفت حمله تلافی جویانه ریاض علیه تهران است
به گزارش فارس،«چاک فریلیچ» تحلیلگر ارشد اندیشکده آمریکایی «بلفر» در مصاحبه با روزنامه «جروزالم پست» طی اظهار نظر در زمینه «رشد حوثی های تحت حمایت ایران و عدم تفوق اسرائیل» گفت که پیشرفت حوثی ها در یمن پیامدهای منفی برای اسرائیل دارد.
فریلیچ در ادامه گفت: «چنین نبردهایی جدای از این که کدامیک پیروز خواهند شد، تاثیرات منفی بر اسرائیل دارد . منافع اسرائیل در یمن مبتنی بر تلاش در حفظ دریانوردی آزاد در دریای سرخ و البته توقف نفوذ سریع ایران در سرتاسر منطقه است.»
کارشناس ارشد اندیشکده بلفر در ادامه اظهار داشت: «متاسفانه اسرائیل اقدام های اندکی را برای جلوگیری از نفوذ ایران در منطقه قادر است انجام دهد و ما شاهد بودیم که تل آویو در برابر گروه های مبارز در همسایگی خود نیز کاری خاصی را از پیش نبرد.»
وی در پیش بینی خود در زمینه ائتلاف ریاض و تل آویو علیه ایران افزود: «معتقد به شکل گیری ائتلاف جدید بین اسرائیلی ها و سعودی ها و حتی دیگر کشورهای سنی منطقه نیستم. ممکن است که آن ها از ایران متنفر باشند، اما قادر به تعامل با هم در این مسیر نیستند.»
«یوزی رابی» مدیر اندیشکده اسرائیلی «موشه دایان» نیز در این زمینه بر این باور است که اسرائیل معتقد به دکترین « اتحاد اسرائیل با کشورهای غیر عرب پیرامون خود » در غلبه بر کشورهای متخاصم می باشد و به ویژه استفاده از این دکترین در تقابل با نفوذ ایران در یمن می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
این کارشناس اسرائیلی نیز که با روزنامه جروزالم پست مصاحبه کرد در این زمینه گفت که وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال 79 میلادی و افزایش دشمنی حزب «عدالت و توسعه» ترکیه با اسرائیل نقشه راهبردی تل آویو را در منطقه به کلی دگرگون ساخته است.
یوزی رابی در زمینه ائتلاف ریاض و تل آویو در مقابله با نفوذ ایران در منطقه به ویژه با توجه به تحولات یمن گفت: «فصل مشترک ائتلاف علیه سلطه ایران در منطقه تفاهم بین اسرائیل و عربستان سعودی است. همانطور که اسرائیل موفق شده است آذربایجان را در دکترین خود علیه ایران به خدمت گیرد بازهم قادر خواهد بود تا با نگاهی به نقشه از فرصت های موجود بهره برد.»
رابی به نقل از مقام های ایران تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران هم اکنون کنترل 4 پایتخت در منطقه خاورمیانه که شامل «صنعا،بیروت، بغداد و دمشق» می باشد را در اختیار خود دارد.
این تحلیلگر اسرائیلی در خاتمه کاهش بهای نفت در برهه فعلی را «حملات تلافی جویانه عربستان سعودی علیه ایران» نام نهاد.
نظر شما :