استراتژی برد - برد برای مذاکرات شعار غلطی است
به گزارش خبرگزاری فارس از بابلسر، محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر کشور شامگاه سه شنبه در پایان برنامه «مذاکره با آمریکا یا مرگ بر آمریکا» در دانشگاه مازندران در پاسخ به سئوال دانشجویی درباره اینکه شما در بحث سیاست خارجی سیاست دولت آقای احمدی نژاد را می پسندید یا دولت آقای روحانی را؟ گفت: دیپلماسی که آقای روحانی شروع کردند در کمتر از یک سال دیگر نتایج خود را نشان می دهد و ما چه مذاکرات موفق باشد و چه نباشد از دولت حمایت می کنیم.
وی در مورد دولت احمدی نژاد هم ابراز داشت: باید طبق چهارچوبی که رهبری گفتند هم خوبی ها را دید و هم ضعف ها را، ایشان فردی خستگی ناپذیر بود و جسارت بسیار بالایی برای انجام کارهای بزرگ داشت، نقطه ضعف او نیز این بود که تصمیم می گرفت اما تصمیم سازی نمی کرد و تصمیم سازی ویژگی مهمی بود که در آن دولت کمتر دیده شد.
لاریجانی افزود: ادبیات احمدی نژاد خودمانی و زمینی بود و راحت صحبت می کرد که برای داخل کشور خیلی هم خوب بود ولی برای ارتباط با جهان عکس این موضوع است و در عرصه بین المللی من ادبیات آقای روحانی را بیشتر می پسندم.
وی در ادامه به مذاکرات اخیر هسته ای اشاره کرد و گفت: دیپلمات های ما انسان های متدین و کارآمدی هستند ولی ضمن حمایت از آنها نکاتی را لازم است در مذاکرات رعایت کنند که از جمله آنها این است که شعار استراتژی «برد - برد» برای مذاکرات شعار غلطی است، این اصطلاح برای حل مناقشه ای به کار می رود که در آن طرف ما درجه ای از حق را برای گفته ها و خواسته های طرف مقابل قائل هستیم در حالی که در این مسئله، ما با دشمنانی روبه رو هستیم که به حقوق مسلم ما تجاوز کردند، ما از کسی چیزی نمی خواهیم و فقط می خواهیم کسی حق ما را زیر پا نگذارد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود: همین شعار می تواند ادعاهایی بی اساس را برای طرف مقابل به وجود آورد پس بنابراین شعار دیپلماسی مقاومتی باید دفع تجاوز باشد.
لاریجانی گفت: ما دیدیم که گفته شد ما مذاکره برای مذاکره را نمی خواهیم اما برای ما دفع تجاوز مهم است نه مذاکره، باید توجه داشت که چه با مذاکره و چه بدون مذاکره هدف اصلی باید دفع تجاوز باشد.
وی در سومین نقد خود از مذاکرات گفت: یا مثلا ما گفتیم که باید برای نتیجه گیری مذاکرات زمان تعیین کنیم و نتیجه آن این شد که آمریکایی ها آمدند و گفتند خواسته های ما را قبول کنید تا مذاکرات زودتر جواب دهد و در این زمینه باید مجددا توجه شود که ما برای دفع تجاوز مذاکره می کنیم و برای احقاق حق خود یک ثانیه معطلی هم دیر است و ما باید برای دفع تجاوز زمان تعیین کنیم.
نظر شما :