جنبش جنوب یمن: سفر ولیعهد سعودی به عمان ممکن است آخرین مرحله درگیری یمن باشد

۲۴ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۳:۵۴ کد : ۲۰۲۱۸۱۷ سرخط اخبار

یکی از اعضای رهبری عالی جنبش جنوب یمن و رئیس گردهمایی نیروهای مدنی جنوب، پنج‌شنبه گفت، سفر شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و نخست وزیر عربستان به عمان پیام‌های زیادی درباره بسیاری از مسائل به ویژه صلح در یمن دارد.

به گزارش ایسنا، عبدالکریم سالم الساعدی، یکی از اعضای رهبری عالی جنبش صلح‌آمیز جنوب، رئیس گردهمایی نیروهای مدنی جنوب یمن، به اسپوتنیک گفت: «محمد بن سلمان ولیعهد سعودی شخصیتی در حد و اندازه خود است و از تمام قابلیت‌ها و قدرت‌های تصمیم گیری برخوردار است. در سایه افزایش تنش‌های بین‌المللی و منطقه‌ای و تحرکات دریانوردی بین‌المللی در خلیج عدن و سایر مناطق درگیری بین‌المللی سفر او به عمان اهمیت می‌یابد.»

السعدی افزود: در حال حاضر تحرکات دریایی بین‌المللی وجود دارند که جدیدترین آنها دریانوردی ناوگان ۴۵ نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق چین برای پیوستن به ناوگان ۴۴ نیروی دریایی است که در خلیج عدن حضور دارد. در کنار این، همچنین تحرکات دیگری، چه در تأسیسات بلحاف در استان شبوه، چه تحرکات و مداخلات آمریکایی‌ها در استان حضرموت و المهره و وضعیت درگیری در استان عدن را شاهد هستیم.

این عضو رهبری ارشد جنبش جنوب یمن درباره اهمیت این دیدار در این زمان گفت: این سفر به نظر من نشان دهنده یک ایستگاه نهایی یا حداقل یک ایستگاه مهم در جنگ یمن است که به یک نقشه راه روشن منتهی می‌شود که برداشت ثمرات یک خیزش سیاسی را به دنبال دارد که سال‌ها تحت مدیریت عربستان با برخی از طرف‌های یمنی که در حال حاضر با درجات مختلف اهمیت و نفوذ در صحنه ظاهر شده‌اند، گسترش یافته است. عربستان معتقد است که تصمیم‌گیری در زمینه حل مسائل باقی مانده در صحنه یمن بر عهده آن است.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه سفر مذکور، دیدار هیثم بن طارق سلطان عمان با شاهزاده محمد بن سلمان موید اهمیت این سفر برای یمن است به ویژه که به گفته منابع سیاسی و رسانه‌ای، در این دیدار به بحران یمن پرداخته و در نهایت یک هیئت عمانی به صنعا اعزام شد تا جلسه‌ای را ترتیب دهند که طرف‌های سیاسی کنونی یمن، یعنی انصارالله و شورای مشورتی ریاض را گرد هم می‌آورد؛ شورای مشورتی که از دیدگاه ما به دلیل اینکه از اجماع ملی برخوردار نبوده و به دلیل فساد حاکم بر آن و ضعف در عملکردش، نماینده بخشی از مشروعیت یمن نیست.

السعدی خاطرنشان کرد: غیبت یا نبود عمدی بسیاری از گروه‌های ملی که دارای نفوذ سیاسی، مردمی و اجتماعی در صحنه هستند و مشارکت ندادن آنها در چارچوب روند سیاسی یمن در جنوب و شمال به دلیل مواضع آنها در رد مداخله نظامی در یمن و به خطر انداختن حاکمیت کشور و ربودن تصمیم سیاسی و حاکمیتی آن از جمله عواملی هستند که به نبود قدرت شورای مشورتی ریاض به عنوان نماینده کل گروه‌های مشروع کشور اشاره دارد.

السعدی در مورد تلاش‌های عربستان با گروه انصارالله یمن معتقد است: آنها به توافقات نهایی در مورد موضوعاتی با محوریت مسائل بشری مانند باز کردن فرودگاه‌ها و اجازه دادن به پروازها از و به مقصد فرودگاه صنعا و همچنین پرداخت حقوق و سازوکارهای آن به ویژه پس از پذیرش درخواست «انصارالله» توسط عربستان درباره لزوم پرداخت حقوق رسیده‌اند. درخواست انصارالله مبنی بر آن بوده که حقوق کارمندان از بند اول متکی بر درآمدهای مالی ملی پرداخت شود و به بند چهارم که متکی بر کمک‌های مالی و کمک‌های منطقه‌ای به‌عنوان منابع درآمدی است، الحاق نشود. این موضوعی است که بر اساس اطلاعات ما در رابطه با حقوق کارکنان مناطق آزاد شده، علی‌رغم احتیاط‌هایی که در مورد آن وجود دارد، توسط شورای مشورتی ریاض پذیرفته شد؛ احتیاط‌هایی که قبل از هر چیز به منافع کارکنان آسیب وارد می‌کند و شورا را بیشتر تضعیف می‌کند و همچنان به تضعیف حاکمیت منجر می‌شود.

شاهزاده محمد بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، ولیعهد عربستان عصر دوشنبه گذشته در یک دیدار خصوصی وارد عمان شد.


( ۱ )

نظر شما :