سرنوشت کودکان داعش چه میشود؟
پس از عقب نشینی نیروهای داعش از مناطق اشغال شده، بسیاری از هواداران آلمانی این گروه تروریستی در عراق و سوریه زندانی شده اند. برخی از این زندانیان حتی با کودکانشان در حبس به سر می برند.
به گزارش ایسنا، نقل از دویچه وله، اوایل ماه ژوئیه ویدیویی از موصل منتشر شد که بازتابی وسیع در جهان داشت. این ویدیو دستگیری یک دختر ۱۶ ساله آلمانی به نام "لیندا و." را نشان می داد که در ویرانه های موصل توسط نیروهای امنیتی و نظامی عراق بازداشت شد.
لیندا پیش از پیوستن به داعش ساکن ایالت ساکسن آلمان بود. او سال ۲۰۱۶ به طور مخفیانه به نیروهای داعش پیوست و در شمال عراق با یکی از افراد تندرو به نام ابو اوسما الشیشانی ازدواج کرد. احتمال می رود که الشیشانی در درگیری ها کشته شده باشد.
آنچه که در این ویدیو دیده نمی شد، حکایت دختری آلمانی بود که گرچه کودکی بیش نبود اما فرزندی شیرخواره نیز داشت. از زمان دستگیری لیندا، او همراه با کودکش به زندان نظامی در بغداد منتقل شده است.
لیندا یکی از شهروندان آلمانی است که به داعش پیوسته است. تخمین می زنند که ۹۴۰ شهروند آلمانی تحت تاثیر تبلیغات افراطگرایانه داعش قرار گرفته و به مناطق تحت رهبری این گروه تروریستی سفر کرده باشند. بر اساس همین برآوردها، ۲۰ درصد آن ها را زنان و دختران آلمانی تشکیل می دهند. بسیاری از آن ها طی حضور در مناطق تحت کنترل داعش صاحب فرزند شده اند.
رسانه های آلمان از تلاش مسئولان این کشور برای بازگرداندن این کودکان به کشور گزارش داده اند. تصمیم بر آن است که این کودکان را به خانواده های این دختران آلمانی تحویل دهند. چون به نظر نمی رسد که مادران شان به زودی از زندان آزاد شوند.
قرار است لیندا بنا بر تصمیم حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در بغداد محاکمه شود. عبادی در ماه سپتامبر در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته بود که در صورت اثبات همدستی لیندا در قتل افراد بی گناه، احتمال مجازات اعدام نیز برای او منتفی نیست.
سال ۲۰۱۴ داعش به تبلیغات گسترده ای دست زد. تبلیغاتی با هدف جذب زنان و دختران جوان به سوریه و عراق. سوزانه شروتر، یکی از کارشناسان مسائل اسلامی در فرانکفورت در گفت وگو با دویچه وله علت این تبلیغات را "عدم دسترسی جهادگرایان به زن" دانسته است.
در این تبلیغات گسترده ، استقبال پرشور زنان محجبه از مردان جذابی به نمایش گذاشته می شد که مبارزه آنان را می ستودند. از آن گذشته داستان های عشقی بسیاری در راستای "جهاد رومانتیک" منتشر شده بود. به باور این کارشناس مسائل اسلامی، این تبلیغات در جذب دختران و زنان جوان بسیار موثر واقع شده است.
شروتر می گوید: «تا آنجا که بسیاری از زنان جوان بر آن شدند به این مناطق سفر کرده و با جهادگرایان ازدواج کنند، امور خانه را برعهده بگیرند، برای آن ها بچه به دنیا بیاورند و از این طریق با تولید نسل جدیدی از مبارزان، از خلافت اسلامی پشتیبانی کنند.»
یکی از این زنان نادیا رامادان نام دارد. او هم اکنون در یکی از کمپ های واقع در شمال سوریه به سر می برد. نادیا پس از فرار از دست داعش در رقه، توسط نیروهای کرد دستگیر شد. در ماه سپتامبر، خبرنگاران هفته نامه آلمانی "دی تسایت" موفق به یافتن او شدند.
نادیا که ۳۱ سال دارد، سه سال پیش به رقه سفر کرده بود. نادیا در آنجا با یکی از جهادگرایان آلمانی ازدواج کرد و از او صاحب دو کودک شد که یکی از آن ها پنج ماهه است. او با انتشار ویدیویی از صدراعظم آلمان خواسته تا امکان بازگشتش به آلمان را فراهم کند.
بر اساس اخبار منتشر شده از سوی رسانه ها در شهر اربیل نیز دست کم چهار دختر آلمانی با فرزندان شان در زندان به سر می برند.
شمار کودکانی که توسط مادران آلمانی در مناطق تحت کنترل داعش به دنیا آمده اند بیش از موارد یاد شده است. شروتر به سرنوشت این کودکان اشاره می کند. کودکانی که شاید در جریان زندگی در مناطق تحت کنترل داعش روی به افراطگرایی آورده و دچار آسیب های روانی شده اند. کودکانی که بازپروری آن ها برای مسئولان آلمانی به چالش تبدیل شده است.
اینکه دولت آلمان چه مسئولیتی در قبال این کودکان دارد و انتقال این کودکان به آلمان از منظر امنیتی چه خطراتی می تواند به همراه داشته باشد، از جمله مسائلی است که در محافل امنیتی آلمان مورد بحث قرار دارند.
اواسط اکتبر هانس گئورگ ماسن، رئیس سازمان امنیت داخلی آلمان ضمن اشاره به خطرات ناشی از انتقال این کودکان به آلمان، بر این نکته تاکید کرد که هرچه این کودکان کم سن و سال تر باشند، بازپروری آن ها سهل تر است. بر اساس گزارش واشنگتن پست، سال گذشته کار آموزش نظامی کودکان شش ساله نیز در اردوگاه های نظامی داعش آغاز شده بود. این کودکان در سنین "تین ایجری" حتی آمادگی مشارکت در حملات انتحاری را دارند.
شکست داعش به معنی پایان یافتن تاثیرات تبلیغات افراطگرایانه و تربیت نسل بعدی افراط گران نیست.
نظر شما :