اقدامات اخیر عربستان علیه ایران نتیجه معکوس داشته است
خبرگزاری رویترز در گزارشی تاکید کرد که پس از اقدامات اخیر عربستان مبنی بر افزایش تنش با ایران در مورد یمن و نیز وادار کردن حریری برای استعفا به دلیل عدم وجود حمایت دیگر کشورهای عربی در مقابله با ایران این اقدامات برای محمد بن سلمان و مشاورانش نتیجه عکس داشته است.
به گزارش ایسنا، بنابر این گزارش وزرای خارجه اتحادیه عرب در ۱۹ نوامبر در جلسه ای که موضوعیت ضد ایرانی داشت در قاهره دور یکدیگر جمع شدند. رهبران عرب ایران را متهم به انجام اقدامات بی ثبات کننده در خاورمیانه کردند، اما نتوانستند برای انجام یک اقدام مشترک علیه ایران به تفاهم برسند.
این نشست در حالی انجام شد که در ماه اخیر به نظر می رسد خاورمیانه وارد یک چالش جدید شده است. عربستان سعودی ایران را متهم به همکاری در حمله موشکی به فرودگاه ریاض کرده است و آن را یک اعلان جنگ دانسته است. پس از آن نیز مقامات سعودی، سعد حریری، نخست وزیر لبنان را وادار به استعفا کردند تا از این طریق بتوانند فشار بیشتری بر ایران و حزب الله وارد کنند.
این اقدامات نشان دهنده یک سیاست خصمانه جدید از سوی عربستان سعودی علیه ایران است که رهبری آن را محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور بر عهده دارد و نسبت به رهبران قبلی عربستان سعودی اشتیاق بیشتری برای مقابله مستقیم با ایران را دارد.
در ادامه این گزارش آمده است: اما وادار ساختن حریری به استعفا و افزایش تنش با ایران بر سر موضوع یمن نتیجه عکسی برای شاهزاده سعودی و مشاورانش داشته است، چرا که عدم وجود حمایت کافی از سوی دیگر رهبران کشورهای عربی برای مقابله سرسختانه علیه ایران و حزب الله دیده می شود که نشان دهنده آن است که تعداد بسیار کمی از متحدان عربستان سعودی حاضر به مقابله مستقیم با ایران هستند.
عربستان سعودی سال ها تلاش های سیاسی و میلیون ها دلار از پول خود را برای حمایت از حریری صرف کرده است تا بتواند از این طریق در جریان سیاسی لبنان حضور داشته باشد.
اما در طی ماه های اخیر عربستان سعودی این نگرانی را احساس کرد که حریری که متحد غرب و رهبران عرب نیز محسوب می شود، کارایی لازم را در مقابله با حزب الله و حامیان آن از جمله میشل عون را ندارد. بنابراین رهبران سعودی سعی کردند تا کنار گذاشتن حریری بتوانند باعث از بین رفتن پوشش سیاسی حزب الله شوند و تحت فشار قرار دادن این گروه را آسان تر کند.
نظر شما :