هیات اقتصادی تایلند وارد ایران می شود
معاون نخست وزیر تایلند در امور اقتصادی فردا عازم تهران می شود تا از روز سه شنبه با مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی ایران با هدف توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری دو جانبه در دوران پسابرجام وارد مذاکره شود و براساس برنامه اقتصادی بانکوک ارزش مناسبات دو کشور را به میلیاردها دلار برساند.
به گزارش ایرنا، 'سومکید جاتوسریپیتاک' معاون نخست وزیر تایلند در اموراقتصادی که روز گذشته عازم عمان شد تا با مقامات این کشور همسایه و دوست ایران نیز وارد مذاکره شود به همراه هیات بلندپایه اش از جمله 6 وزیر به تهران سفر می کند تا از روز سه شنبه مذاکرات چهار روزه خود را با مقام های ایرانی آغاز کند.
وزیران امور خارجه، علوم و فن آوری، دارایی، انرژی و بازرگانی از جمله مقام های تایلندی هستند که معاون نخست وزیر این کشور در امور اقتصادی را درسفر به تهران همراهی می کنند.
روسای سازمان های گردشگری، شورای تجارت و فدراسیون صنعت تایلند و گروهی از بانکداران و بازرگانان نیز همراه این مقام بلندپایه تایلند از مسقط عازم کشورمان می شوند.
مقامات تایلندی اعلام کردند هیات این کشور شامل 70 نفر از تجار و بازرگانان، صنعتگران، بانکداران و مدیران شرکت های کوچک و متوسط است.
تسهیل و توسعه همکاری های اقتصادی و تجاری بین دو کشور، تسهیل در برگزاری و شرکت در نمایشگاه ها، ایجاد دفاتر و یا مراکز تجاری برای همکاری اقتصادی بین اتاق های بازرگانی دو کشور و تبادل هیات های تجاری، امضای قرارداد برای ایجاد کمیته مشترک تجاری متشکل از نمایندگان دو کشور و امضای تفاهم نامه های بهداشتی و پیشگیری از بیماری ها، حفاظت از محیط زیست و حل اختلافات از طریق مشاوره و مذاکره بین طرفین از جمله محورهایی است که رسانه های تایلند اعلام کردند مقامات کشورشان در ایران پیگیری می کنند.
سفر مقامات تایلند همزمان با تاکید هفته گذشته 'پرایوت چان اوچا' نخست وزیر تایلند برای توسعه هر چه بیشتر مناسبات دو جانبه با ایران پس از سفر وزیر خارجه اش به تهران مطرح شد.
وزارت امور خارجه تایلند روز چهارشنبه گذشته در بیانیه ای از اجرای طرح جامع اقدام مشترک (برجام) و لغو تحریم های ناعادلانه غرب علیه کشورمان استقبال و تاکید کرد دولت و مردم تایلند اطمینان دارند اجرای برجام به همکاری بیشتر برای صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی کمک خواهد کرد.
دیوار تحریم ها علیه ایران با اجرایی شدن برجام و تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از سال ها بحران آفرینی های واهی علیه ایران از 26 دی فروریخت و دولت تایلند در نخستین مرحله برای توسعه مناسبات با ایران پس از اجرای برجام 'دان پرامودوینای' وزیر امور خارجه اش را به تهران فرستاد تا نهمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را برگزار کند.
تفاهم نامه مالیاتی با تایلند به عنوان یکی از مسائل مهم بازرگانان بود که در این سفر مطرح و احتمال دارد در سفر هیات بلندپایه این کشور جنوب شرق آسیا به تهران نهایی شود.
در نهمین اجلاس مشترک، پیش نویس سندهای تجاری در زمینه های نفت و انرژی، حمل ونقل، گردشگری، زیرساخت و کارهای عمرانی آماده شد و طی چند روز آینده در سفر 'سومکید جاتو سریپیتاک' معاون نخست وزیر تایلند امضا می شود.
مقامات ایران اعتقاد دارند بازار کشورمان می تواند نقش محوری در ترانزیت، تبادلات منطقه ای، صادرات مجدد، همکاری های چند جانبه ، تقویت همکاری های کشاورزی، شیلات و آبزیان را برای شرکای تایلندی ایفا کند و مقامات این کشور جنوب شرق آسیا با این پیش زمینه می توانند وارد بازار نو ایران در دوران پسابرجام شوند.
تایلند انتظار دارد در دوران پسابرجام و لغو تحریم ها، میزان تجارت و سرمایه گذاری این کشور با ایران با جهش بالایی مواجه شود و از رقم پایین حدود 400 میلیون دلار کنونی به یک میلیارد و 200 میلیون دلار تا دو سال آینده برسد.
'سویت مائسینسی' معاون وزیر بازرگانی تایلند نیز امیدوار است که در چهار یا پنج سال پس از لغو تحریم ها ارزش مبادلات دو کشور به سه میلیارد و یا حتی 5 میلیارد دلار برسد.
روزنامه 'نیشن' تایلند نیز هفته گذشته به بازرگانان این کشور پیشنهاد کرد از فرصت پسابرجام و لغو تحریم ها به منظور گسترش حضور خود در خاورمیانه استفاده کنند.
در همین راستا انجمن صادرکنندگان برنج تایلند نیز اعلام کرد این کشور قصد دارد 300 هزار تن برنج به ایران صادر کند و بحث صادرات این میزان برنج به کشورمان در نشست های تهران مطرح می شود.
معاون نخست وزیر تایلند در تهران با 'حسن روحانی' رئیس جمهور و 'محمد شریعتمداری' معاون اجرایی رئیس جمهور نیز دیدار می کند.
اجلاس همکاری های اقتصادی ایران و تایلند نیز روز سه شنبه به ریاست 'محمدرضا نعمت زاده' وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان و این مقام بلندپایه اقتصادی این کشور عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن ) برگزار می شود.
'محسن محمدی' سفیر جمهوری اسلامی ایران در بانکوک که به تازگی در این سمت مشغول به کار شده است نیز به خبرنگار ایرنا، گفت که سفر هیات بلندپایه اقتصادی تایلند در ادامه تلاش های طرفین برای تقویت و گسترش هر چه بیشتر روابط تجاری - اقتصادی دو جانبه در زمینه های مختلف طراحی شده است.
وی گفت دولت تایلند پس از توافق جامع هسته ای ایران و گروه 1+5 و تصویب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) با جدیت بیشتری توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری با جمهوری اسلامی ایران را در دستور کار قرار داده است.
نقطه عطف روابط مردمی و رسمی میان دو ملت و دولت ایران و سیام (تایلند امروز) به دوره صفویه برمی گردد. شخصیت 'شیخ احمد قمی' روحانی و تاجر ایرانی براساس نوشته های تاریخی نفوذ فوق العاده¬ای در دربار پادشاهی آن زمان سیام داشت تا جایی که به مقام شیخ الاسلامی نیز رسید.
حدود 50 سال پس از درگذشت شیخ احمد قمی، نخستین ارتباط رسمی میان دو کشور با مبادله نخستین هیات دیپلماتیک بین دو پادشاهی برقرار شده است.
روابط ایران و تایلند امروز نیز در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، بازرگانی، فرهنگی، گردشگری از نظر کمی و کیفی گسترش یافته است و بخش های خصوصی و دستگاه های دولتی پیش از اعمال تحریم های ناعادلانه و یکجانبه غرب به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حال عمیق تر و گسترده تر کردن میزان و سطح این روابط بود.
در دوران تحریم مناسبات اقتصادی دو کشور کاهش یافت، اما تایلند اکنون با حضور این هیات بزرگ اقتصادی در تهران درتلاش است بار دیگر مناسبات بازرگانی و اقتصادی دو کشور را گسترش دهد.
نظر شما :