برای جبران خسارت‌های سیاسی

ترکیه گروه‌های مسلح را از سوریه به لیبی می‌برد

۱۵ مهر ۱۳۹۴ | ۱۶:۳۰ کد : ۱۹۵۲۶۷۶ اخبار اصلی آسیا و آفریقا
افرادی که از سوریه به طرابلس از طریق ترکیه انتقال یافته‌اند با مهمات کامل نظامی خود وارد لیبی شده‌اند که این نوعی تحول در تاکتیک آنها برای گسترش حضور خود در شهرهای لیبی محسوب می‌شود.
ترکیه گروه‌های مسلح را از سوریه به لیبی می‌برد

دیپلماسی ایرانی: گروه های تندروی لیبی به عملیات انتقال نیروهای مسلح از سوریه به ترکیه سرعت داده اند، آن هم بعد از آن که نگرانی ها از وضعیت سیاسی و امنیتی طرابلس، پایتخت لیبی برای گروه های سیاسی و کشورهای منطقه ای درگیر در پرونده لیبی افزایش یافته است.

روزنامه العرب، چاپ لندن به نقل از فرماندهان نظامی لیبی گزارش داده است که گروه های شبه نظامی تندرو به ویژه "فجر لیبی" که کنترل طرابلس، پایتخت لیبی را بر عهده دارند بر عملیات نقل و انتقال افراد مسلح از سوریه به لیبی با هماهنگی و همکاری ترکیه و سودان و قطر افزوده اند.

فرماندهان نظامی می گویند که سه فروند هواپیما که حامل صدها نیروی مسلح بودند طی دو روز گذشته در فرودگاه معیتیقه، 10 کیلومتری شرق طرابلس، پایتخت لیبی فرود آمده اند. این فرودگاه تحت کنترل گروه های مسلح تندرو لیبیایی است.

این فرماندهان همچنین می گویند که افرادی که از سوریه به طرابلس از طریق ترکیه انتقال یافته اند با مهمات کامل نظامی خود وارد لیبی شده اند که این نوعی تحول در تاکتیک آنها برای گسترش حضور خود در شهرهای لیبی محسوب می شود. در حالی که از سمت سودان و از طریق صحرای الکفره، در جنوب لیبی نیز نیروهای تازه نفسی از همین گروه وارد لیبی شده اند.

کمال مرعاش، فعال سیاسی لیبیایی در تماس تلفنی با العرب در این باره می گوید: «دستگاه امنیتی و نظامی لیبی عملا این ورود خطرناک افراد مسلح را رصد کرده است.»

به موازات آن، گزارش های رسانه ای لیبایی نیز اطلاعات مذکور را تایید کرده اند. یک منبع امنیتی از درون فرودگاه معیتیقه گفت که گروه های لیبی در طول این هفته 248 نیروی مسلح خارجی را به جمع خود پذیرفته اند.

کمال مرعاش در این رابطه می گوید: «این تحرکات دقیقا زمانی صورت می گیرد که درگیری میان گروه های شبه نظامی که با مذاکرات درگیر هستند، شدت یافته است، به گونه ای که بعضی از گروه های شبه نظامی از اصل مسیر مذاکرات را رد می کنند تا بتوانند طرابلس را در کنترل خود حفظ کنند و حتی تلویحا صحبت از لزوم حفظ سلاح با هدف شکست و باطل کردن هر گونه توافق سیاسی می زنند.»

او این تحولات را با اختلاف های فرماندهان نظامی فجر لیبی بر سر نتایج مذاکرات جاری به میزبانی سازمان ملل که در نیویورک برگزار شد، مرتبط می داند. مذاکراتی که به نظر می رسد در آن بر سر بیشتر نکات اختلافی توافق شده است، از جمله پذیرفته شده است که عبدالرحمن السویحلی، معاون دوم نخست وزیر شود در مقابل مخالفان دست از خواسته خود برای کنار زدن ژنرال خلیفه حفتر از عرصه نظامی لیبی دست بکشند.

این تحول نشان از آن دارد که جماعت مصراته می روند تا حساب خود را از نیروهای فجر لیبی جدا کنند، مساله ای که سبب شده تا جماعت اخوان المسلمین فورا دست به کار شوند و از خلیفه الغویل، رئیس دولت طرابلس بخواهند فورا با فرماندهانی که در درون فجر لیبی مخالف هر گونه تسویه حساب سیاسی هستند، تشکیل جلسه دهد تا جلوی هر گونه توافقی را بگیرد و مذاکراتی که باب میل خودشان باشد را کلید بزند.

این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران بر این باورند با افزایش فعالیت های نظامی روسیه در سوریه و خسارت های سنگینی که ترکیه و قطر در عربستان متحمل شده اند، آنها در نظر دارند با منتقل کردن شماری از نیروهای مسلح تحت امر خود به لیبی به نوعی شکست خود در سوریه را در لیبی تلافی کنند. به ویژه که روسیه احساس می کند در لیبی از طرف های غربی و متحدان منطقه ای آن فریب خورده است. ترک ها گمان می کنند لیبی می تواند برگه فشاری علیه روسیه برای خدشه وارد کردن بر غرور سیاسی شان باشد.

 

تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

کلید واژه ها: طرابلس ليبي تركيه


( ۱ )

نظر شما :