احمدی نژاد بعد از نشان دادن علامت پیروزی: آیا ضبط شد؟
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه پرتیراژ القدس العربی چاپ لندن در سرمقاله ای با عنوان "نادیده گرفتن مصر و روبوسی با ایران" نوشت: به سختی می توان گفت نشست سران کشورهای اسلامی در مکه اهداف خود را در ایجاد همبستگی اسلامی محقق خواهد کرد.
به گزارش عصر ایران، در بخشی از این یادداشت آمده است: در یکی از صحنه های تلویزیونی مراسم افتتاح نشست سران کشورهای اسلامی در مکه، در هنگام ورود سران کشورها به سالن اجلاس، احمدی نژاد در مقابل دوربین شبکه تلویزیونی العربیه با انگشتان دست، علامت پیروزی را نشان داد. او این علامت را در مقابل دوربین شبکه تلویزیونی العربیه نشان داد و از فیلمبردار سؤال کرد آیا این تصویر ضبط شد یا خیر؟
احمدی نژاد به عمد دست خود را به نشانه پیروزی نشان داد همانطور که به عمد این سؤال را از فیلمبردار پرسید ، زیرا او شبکه العربیه و موضع گیری های تحریک آمیز آن علیه ایران را به خوبی می شناسد.
احمدی نژاد از پشتیبانی های ملموس شبکه العربیه از هر اقدام نظامی آمریکا یا اسرائیل برای نابودی تاسیسات هسته ای ایران آگاه است. او از واگذاری استودیوهای العربیه به همه تایید کنندگان و تحریک کنندگان حمله نظامی علیه ایران در قالب کارشناس و محقق و تحلیلگر آگاه است.
در این یادداشت همچنین آمده است: بسیار سخت است که باور کنیم نشست سران کشورهای اسلامی که شب گذشته پایان یافت ، تمامی اهداف خود را در زمینه تحقق همبستگی اسلامی محقق کند. در پیگیری این نشست با دو احوالپرسی گرم، یک نادیده گرفتن و یک پارادوکس تلویزیونی روبه رو شدیم.
اولین احوالپرسی گرم و درآغوش گرفتن، میان ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی و مهمان ایرانی وی یعنی محمود احمدی نژاد روی داد. چه کسی باور می کرد این دو رهبر که هم اکنون از طریق نمایندگان خود، جنگ سختی را در سوریه دنبال می کنند در حال حاضر با این اندازه از صمیمیت و دوستی ظاهر شده اند؟
آیا این احوالپرسی و در آغوش گرفتن، نمونه ای از نفاق سیاسی است یا اینکه آغاز بهبود روابط میان تهران و ریاض به شمار می رود که می تواند به توقف کینه مذهبی روبه رو افزایش منجر شود و از بروز رویارویی و حادثه بزرگ در منطقه با عنوان نابودی تاسیسات هسته ای ایران جلوگیری کند؟
براساس اسناد محرمانه وزارت خارجه آمریکا که توسط سایت ویکی لیکس فاش شدند پادشاه عربستان سعودی در دیدار با وزیر امور خارجه آمریکا، ایران را سر افعی توصیف کرده بود که باید قطع شود.
حال باید این سوال را پرسید که آیا برای بریدن سر این افعی هم اکنون ناوهای هواپیمابر به منطقه اعزام می شوند و کشورهای جنوب خلیج فارس برای دفاع در مقابل حملات موشکی ایران ، سامانه های ضد موشکی پاتریوت می خرند یا اینکه اجرای استراتژی جدیدی برای زندگی و همزیستی با ایران به عنوان قدرت هسته ای منطقه ای آغاز شده و نشست مکه نخستین قدم در این مسیر است؟
دومین احوالپرسی گرم و در آغوش گرفتن مربوط به محمد مرسی رئیس جمهور جدید مصر و احمدی نژاد بود. این برای نخستین بار است که مرسی و احمدی نژاد با یکدیگر ملاقات می کنند. آیا این آغوش های باز به بازگشایی سفارتخانه ایران و مصر در قاهره و تهران منجر خواهد شد یا خیر؟ و روابط دو کشور پس از پیروزی انقلاب مصر و ورود کاندیدای اخوان المسلمین به ریاست جمهوری دوباره از سرگرفته خواهد شد یا اینکه این احوالپرسی ، تنها تعارف گذری است که شرایط دیدار ، باعث شد گرم شود؟
در کنار این دو احوالپرسی گرم، پادشاه عربستان سعودی به هنگام استقبال از محمد مرسی رئیس جمهور جدید مصر، او را نادیده گرفت و برخلاف احمدی نژاد یا امیر قطر، او را در کنار خود قرار نداد.
نظر شما :