واکنش‌هایی به حوادث امروز سفارت انگلیس

۰۹ آذر ۱۳۹۰ | ۰۲:۵۳ کد : ۱۸۳۹۷ سرخط اخبار
حوادث امروز سفارت انگلیس با واکنش‌هایی روبرو شد.

در این میان وزارت امور خارجه با صدور بیانیه‌ای از آنچه رفتارهای غیر قابل قبول معدودی از معترضین تجمع کننده مقابل سفارت انگلیس خواند ابراز تاسف کرده و از مسئولین امر خواسته است تا اقدامات و بررسی های فوری و ضروری در این رابطه به عمل آورند.

در این بیانیه آمده است: "وزارت امور خارجه ضمن احترام به قوانین و مقررات بین المللی و با تاکید بر مصونیت اماکن دیپلماتیک ، بر تعهد دولت جمهوری اسلامی ایران به حفاظت و صیانت از اماکن و ماموران دیپلماتیک تاکید می نماید و بدیهی است از طریق مجاری قانونی و مبادی ذیربط موضوع مورد پیگیری قرار خواهد گرفت."

در ادامه برخی از نمایندگان مجلس نیز واکنش هایی در تایید و یا رد این گونه اقدامات، داشته اند.

مخالفت نماینده سنندج با حمله به سفارت انگلیس : این کار خلاف عرف دیپلماتیک بود

عبدالجبار کرمی در تماس با خبرآنلاین، حمله به سفارت انگلیس را محکوم کرد و از احتمال مقابله به مثل در انگلیس و دیگر کشورها سخن گفت.

نماینده سنندج ​گفت: گرچه اقدامات خصمانه دولت انگلیس را به هیچ عنوان قابل دفاع نمی دانیم و در طی 32 سال گذشته این کشور از موضع خصم و نفاق با ما روبرو بوده و تبعات بسیاری را برای ما در فضای بین​المللی به بار آورده است؛ اما این نوع برخورد و هجوم و حمله به سفارتخانه این کشور، خارج از روابط دیپلماتیک بود.

این نماینده مجلس با اعلام اینکه دولت و نیروی انتظامی موظف به دفاع و حفظ حریم سفارتخانه همه کشورها هستند، افزود: کشورهای خارجی سفارتخانه​هایشان را  حریم امن می​دانند که به فعالیت در آن می​پردازند. اگر این احساس امنیت از بین برود، دیگر چه کشوری حاضر است در ایران سفارتخانه داشته باشد؟

کرمی با تاکید بر اینکه دانشجوبان متولی تنظیم روابط دیپلماتیک ما با دیگر کشورها نیستند، یادآور شد: وقتی مجلس فقط یک پله روابط سیاسی با انگلیس را کاهش داده است، دانشجویان حق ندارند که فراتر از آن عمل کرده و به این سفارتخانه هجوم ببرند و درخواست تعطیلی آن را بکنند. این اقدام آنها غیر قانونی و عدول از مصوبه مجلس و حتی خلاف شرع است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه مجلس، کاهش رابطه با انگلیس باید با نظارت شورای عالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه انجام شود، بار دیگر اقدام دانشجویان در تسخیر سفارت انگلیس را غیرقانونی خواند و افزود: این اقدام به وجهه کشور ما در جامعه بین الملل لطمه جبران ناپذیری می​زند. شاید در کوتاه مدت چنین رفتارهایی خوشایند برخی افراد و گروه​ها باشد، اما در بلند مدت آثار بدی دارد .

عضو کمیسیون بهداشت و درمان با بیان اینکه باید از مسئولان امنیتی در این باره سوال شود که چرا امنیت سفارتخانه انگلیس را بر اساس عرف دیپلماتیک حفظ نکرده​اند که سبب شود ما یک کشور غیرمتمدن در جهان معرفی شویم، ادامه داد: شخصا این سوال را در مجلس پیگیری خواهم کرد چرا که سفارت انگلیس از اجرای مصوبه مجلس استنکاف نکرده بود که بخواهیم بیرونشان کنیم. اگر آنها از اجرای این قانون تمرد می​کردند هم باز باید دستگاه​های متولی امر وارد موضوع می​شدند نه دانشجویان!

کرمی افزود: به نظر من این یک حرکت مردمی نبود و اگر آن را تایید کنیم، سفارتخانه​های خارجی ممکن است یکی پس از دیگری  تسخیر شوند و در کشورهای خارجی نیز مقابله به مثل شود و به تصاویر رهبران ما بی​احترامی شود که در شان ما نیست.

وی در پایان تاکید کرد که باید با عاملین این مساله برخورد شود.


عضو کمیسیون امنیت ملی:سفارت انگلیس لانه جاسوسی بود و باید تسخیر می​شد

در تقابل با این موضع، محمود احمدی​بیغش تسخیر سفارت انگلیس از سوی دانشجویان را اقدامی شجاعانه و قابل تقدیر خواند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه عملکرد سفارت انگلیس، همچون سفارت آمریکا است و همان نقش آمریکا را با شدت بیشتری انجام می​دهد، افزود: البته انگلیسی​ها خوی مخفی کاری دارند و با پنهان کاری سیاست​های موذیانه​شان را دنبال می​کنند اما آمریکا اینگونه نبود و به نسبت انگلیس، عیان​تر کار می​کردند.

وی با بیان اینکه سفارت انگلیس لانه جاسوسی است که کارهای تخریبی علیه نظام جمهوری اسلامی انجام می​داد، گفت: انگلیس نه تنها مخالفین نظام را هدایت کرده و برای آنها برنامه ریزی کرده و می​کنند، بلکه اقدام به ساخت کادر مخالف​ کرده و نقشه​هایی را علیه ما طراحی کرده و می کنند.

احمدی بیغش ادامه داد: انگلیس در این توهم کور بود که با این اقدامات می​تواند انقلاب ما را شکست بدهد اما به حمدالله این اقدام شجاعانه دانشجویان در تسخیر لانه جاسوسی انگلیس، به آنها نشان داد که در چه خیال خامی هستند.

نماینده شازند در واکنش به سخنان عبدالجبار کرمی که می​گفت به این ترتیب ممکن است دیگر سفارتخانه ها نیز تسخیر شوند و این برخلاف تامین امنیت سفارتخانه​ها است، اظهار داشت: من هم به زعم خودم تسخیر هر سفارتخانه​ای را محکوم می​کنم. اما انگلیس سفارتخانه ندارد و یک لانه جاسوی دارد. در عرف دیپلماتیک بین الملل، داشتن سفارتخانه یک رویه و عرفی دارد. در خاک هر کشوری، مجموعه​ای از دیگر کشورها شکل می​گیرد تحت عنوان سفارتخانه که باید در راستای تعامل دو کشور در زمینه​های مختلف انجام وظیفه کنند و منافع مادی و سیاسی ببرند و بیاورند و نقش تعامل و دوستی، بین دو ملت باید داشته باشند و منافع عادلانه​ای را به یکدیگر برسانند.

وی همچنین در پاسخ به اینکه تسخیر سفارت بر خلاف عرف دیپلماتیک بوده یا نه؟، افزود: اما اگر سفارتخانه​ای مثل انگلیس، کار جاسوسی کرده و طراحی برای براندازی رژیم نمود، باید آن را تسخیر کرد. من با تسخیر لانه جاسوسی مخالف نیستیم. انگلیس در کشور ما جاسوسی می​کرده و کودتاها و فتنه​های مختلفی را علیه ما داشته است. کما اینکه اخیرا نیز بانک مرکزی ما را تحریم کردند و هدفشان ساقط کردن نظام ما بود. وقتی آنها می​خواستند نظام ما را ساقط کنند، ما چرا سفارتخانه آنها را ساقط نکنیم؟

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی یاد آور شد: در سال 58 با حمایت پلیس انگلیس، سفارت ایران در لندن تسخیر و یک کارمند به شهادت رسید. دولت انگلیس آن زمان چه کرد؟ چرا اسناد ما را در آن کشور آتش زدند؟

احمدی همچنین در واکنش به اینکه این اقدام ممکن است وجهه​ای غیر دیپلماتیک از کشور ما به نمایش بگذارد، اظهار داشت: الان 160 سال است که آنها زمین​های باغ قلهک را اشغال کرده​اند. در حالیکه اسنادش موجود است که این باغ را به عنوان ییلاق در تابستان​ها به آنها امانت داده بودند. چطور اقدام اشغالگرایانه آنها در بیش از یک قرن، متمدنانه است و باز پس گیری آن بی​تمدنی؟ باید این اتفاق می​افتاد و زمین​هایمان را از آنها پس می​گرفتیم.
 

نظر شما :