یواسایتودی: تحرکات نظامی آمریکا برای عملیات روانی روی ایران است
یک رسانه آمریکایی نوشته درباره نقش مشاور امنیت ملی کاخ سفید در سیاستهای رئیسجمهور آمریکا علیه ایران غلو شده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، یک رسانه آمریکایی پنجشنبه نوشته درباره نقش «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در سیاستهای «دونالد ترامپ»،رئیسجمهور آمریکا علیه ایران غلو شده است.
روزنامه «یواسای تودی» با اشاره به تحلیلهایی که «جان بولتون» را خطرناکترین فرد در دنیا معرفی میکنند نوشته این ایده در سراسر دنیا جا افتاده که او در حال هدایت ترامپ به سمت یک درگیری نظامی خطرناک با ایران است.
اما کارشناسان امنیتی هم در داخل کاخ سفید و هم در از بیرون آن گفتهاند که درباره نقش بولتون و نفوذ او روی ترامپ، به خصوص در مسئلهای مانند جنگ علیه ایران مبالغه شده است.
«مارک دابوویتز»، مدیر عامل لابی ضدایرانی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» گفته در یک «رقص ژئوپولتیک» که با هدف ارسال پیامی سرسختانه به ایران طراحی شده، جان بولتون صرفاً در حال ایفای نقش خودش است.
وی گفت: «اگر شما یک ستیزهجوی تمام عیار میخواهید بولتون از بسیاری جهات، اصل همان چیزی است که دنبالش میگردید. این کار (به خدمت گرفتن بولتون) از منظر عملیات روانی مفید است.»
دابوویتز تصریح کرد کاخ سفید تعمداً تصمیم برای ارسال بمبافکنهای بی52 و سایر نیروی نظامی خود به منطقه را در بوق و کرنا کرده، به صورت کاملاً هدفمند گفته که این کار را در واکنش به تهدیدهای ایران انجام میدهد و عمداً جان بولتون را برای اعلام این پیامها انتخاب کرده است.
او که یکی از مشاوران غیررسمی ترامپ درباره ایران است در ادامه گفت: «من فکر میکنم این سیاست یک کارزار کاملاً هماهنگ است که دارای یک وجه روابط عمومی، یک وجهه موضعگیری نظامی و یک وجه اقتصادی-مالی است.»
دابوویتز گفت که بولتون و «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا «پلیسهای بدی» هستند که باعث عصبانیت ایران و سایر کشورها از مقاصد ترامپ میشوند.
او سپس با اشاره به سیاست ترامپ در قبال کره شمالی که از تهدید به حمله اتمی آغاز شد و در حال حاضر به تمجیدهای غلوآمیز از رهبر کره شمالی کشیده است.
ترامپ در توئیتی سال گذشته کره شمالی را تهدید کرد آزمایشهای موشکی و هستهای این کشور را با «آتش و خشمی» که در دنیا نمونه ندارد پاسخ خواهد داد.» او چند ماه بعد از رهبر کره شمالی تمجید کرد و حتی گفت که او و رهبر کره شمالی عاشق یکدیگر شدهاند.
دابوویتز گفت: «ترامپ میتواند از تهدید به راه انداختن آتش و خشم به ارسال نامههای عاشقانه برسد، پس او تا حدی نرمش دیپلماتیک دارد. او یک دقیقه میتواند اندازه بولتون ستیزهجو باشد و بعدش فریاد بزند: "هی، شما که آنجا هستید؛ میخواهید صحبت کنیم؟"»
به نظر میرسد ملاقات روز پنجشنبه ترامپ با رئیسجمهور سوئیس که کشورش به میانجیگری میان ایران و آمریکا شهره است، در همین راستا بود.
ترامپ بعد از ناوگروه ضربتی «یو اس اس آبراهام لینکلن» و یگان بمبافکنهای آمریکا به خلیجفارس گفته که دوست دارد مقامهای ایران به او زنگ بزنند و با او بر سر توافق هستهای جدید مذاکره کنند.
دو رسانه آمریکایی پنجشنبه در گزارشهایی جداگانه بر تلاش «دونالد ترامپ» برای دورگزینی از درگیری نظامی با ایران تأکید کرده و نوشتهاند او از تلاشهای خودسرانه برخی از مشاورانش برای کشاندن او به جنگ با ایران، ناخرسند است.
«سیانان» به نقل از منابع آگاه نوشته ترامپ معتقد است مداخله نظامی گسترده در ایران برای او از لحاظ سیاسی ویرانگر خواهد بود.
واشنگتنپست هم به نقل از چندین مقام آمریکایی نوشته ترامپ رویکرد دیپلماتیک برای حل و فصل تنشها را ترجیح میدهد و خواستار گفتوگوی مستقیم با سران ایران است.
نظر شما :