بعیدینژاد: مطالبه ایران از انگلیس هنوز روی میز است
سفیر کشورمان با بیان اینکه هنوز سؤالات زیادی درباره ابعاد حمله به سفارت ایران در لندن بی پاسخ مانده، گفت: کماکان این مطالبه را از مقامات انگلیسی داریم که ابعاد ناشناخته روشن و عدالت در این به اجرا درآید.
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «حمید بعیدینژاد» دیروز (سهشنبه) 10 اردیبهشت ماه همزمان با سی و نهمین سالگرد حمله به سفارت ایران در لندن در صفحه اینستاگرامش نوشت: «امروز در سی و نهمین سالگرد حمله به سفارت ایران در لندن توسط تروریستهای تجزیه طلب، یاد شهدای سفارت، شهید لواسانی و شهید صمدزاده و مقاومت جانانه دیگر اعضای سفارت به ویژه جناب آقای افروز کاردار سفارت در آن زمان را گرامی میداریم.»
وی میافزاید: «اسناد انگلیس سالها بعد طراحی و هدایت حمله توسط سازمان امنیت رژیم صدام را تایید کردند، هر چند شواهد این امر بسیار روشن بود. در فیلم جدیدی هم که با نام «شش روز» در انگلیس پیرامون شش روز جریان حمله به سفارت ایران در لندن ساخته شده است، با مدارک بر اهمیت موضوع هدایت این حمله توسط سرویس امنیتی رژیم بعثی صدام تاکید میشود. اما با گذشت سالها هنوز سؤالات زیادی پیرامون ابعاد این حمله بی پاسخ ماندهاند که ادامه تحقیق و پژوهش پیرامون این موضوع را ضروری میسازد.»
براساس این گزارش، دهم اردیبهشت 1359 پنج روز بعد از تجاوز نظامی آمریکا به طبس، سفارت ایران در گزینگتون در مرکز لندن به اشغال 6 تروریست مسلح درآمد. تروریستها 26 نفر از جمله مراجعه کنندگان به سفارت را به گروگان گرفته و 2 تن از دیپلماتهای ایران را «لواسانی و صمدزاده» را به شهادت رسانده و تعدادی از دیپلماتها از جمله غلامعلی افروز کاردار وقت ایران را نیز مجروح کردند.
تروریستها خود را عضو جبهه دموکراتیک انقلابی برای آزادی عربستان معرفی و اسلحههای خود را از سفارت رژیم صدام در لندن دریافت کرده و وارد ساختمان شدند و درخواست آزادی شماری از مجرمان در ایران را مطرح کردند.
این حمله شش روز به طول انجامید و در روز پنجم «مارگارت تاچر» نخستوزیر وقت انگلیس نیروهای ویژه بریتانیا موسوم به (S.A.S) را با دستوری محرمانه وارد عمل کرد. این نیروها در اجرای عملیات دچار مشکل شدند و با انفجار در بخشی از ساختمان سفارت باعث آتش سوزی و از بین رفتن اسناد تاریخی و اشیا در سفارت شده و در نهایت وارد سفارتخانه شدند.
«غلامعلی افروز» کاردار وقت سفارت ایران در انگلیس در این زمینه میگوید: «پلیس برای اینکه هیچ ردپایی نماند همه را عمدا کشت، میتوانست همه را نگهدارد و دادگاهی کند، ولی S.A.S عمدا آنها را به قتل رساند و نگذاشت محاکمه شوند، جز «علی فوزی» که تفنگش را پرت کرد و خود را بین ما قایم کرد.»
«حمید بعیدینژاد» سفیر ایران در لندن در این خصوص به خبرگزاری صدا و سیما گفت: «شهدای انقلاب اسلامی همواره از نزدیکترین عزیزان ما هستند. این موضوع ابعاد مختلفی دارد که هنوز ناشناخته است. براساس اسنادی که ما داریم سفارت ما در آن زمان در یادداشتی به وزارت خارجه درخواست داشته که در مراحل بازجویی و قضایی این پرونده شرکت داشته باشد، خانواده شهدا بسیار مصر بودند که به صورت عادلانه مجازات شود، این فردی (فوزی بداوی نژاد) که الان مورد عفو قرار گرفته به هیچ وجه شایسته عفو نبوده و قاتل دیپلمات و ناقض یکی از قوانین بینالمللی برای حفاظت سفارتها بوده و هیچ توضیحی هم به ایران داده نشده است.»
وی خاطرنشان کرد: «ما کماکان این مطالبه را از مقامات انگلیسی داریم که باید ابعاد ناشناخته موضوع روشن شود و عدالت در این مورد خاص به طور کامل به اجرا درآید.»
براساس این گزارش، «فوزی بداوی نژاد» آخرین بازمانده تروریستها که در آن زمان نیز دادگاهی شد، در دادگاه مدعی شد که در بغداد او را فریب دادهاند و پشیمان است. علیرغم اینکه افروز کاردار وقت سفارت ایران خواستار حضور در دادگاه بداوی نژاد شده بود، ولی دولت بریتانیا دادگاه را غیرعلنی برگزار کرد.
بداوینژاد پس از دستگیری و محاکمه در دادگاه عالی لندن به مجازات حبس ابد محکوم شد و در زندانی در منطقه «سافک» در زندان به سر میبرد تا اینکه در نوامبر ۲۰۰۸ آزاد شد، ولی به ایران تحویل داده نشد و به صورت مخفیانه و تحت حمایت دولت انگلیس در لندن زندگی کرده و حقوق هم دریافت میکند.
نظر شما :