رییس جمهور اتریش به ایران آمد
پس از گذشت 11 سال از سفر یک رهبر اروپایی به ایران، هاینز فیشر رییس جمهور 76 ساله اتریش، عصر امروز به تهران آمد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، فیشر دارای دکترای حقوق و استاد علوم سیاسی دانشگاه اینسبروک . وی 8 جولای 2004 ریس جمهور اتریش شد و 25 آوریل 2010 برای بار دوم به این سمت دست یافت.
هاینز فیشر پیش از ریاست جمهوری، عضو حزب سوسیال دموکرات اتریش بود اما عضویت خود را برای دوره ریاست جمهوری اش معلق کرد.
فیشر در سالهای 1983 تا 1987 وزیر علوم و طی سالهای 1990 تا 2002 رییس شورای ملی (مجلس) اتریش بود و در همین سال بود که برای نخستین بار به ایران سفر کرد.
سابقه مناسبات ایران و اتریش به قرن شانزده میلادی در دوره حکومت صفوی در ایران و ابتدای روی کارآمدن امپراتوری هابسبورگ در اتریش باز می گردد که در طول صدها سال پایه مستحکمی را به وجود آورد. نخستین سفیر شاه اسماعیل صفوی که در سال 1523 به دربار اتریش اعزام شد یک کشیش ایرانی- ارمنی بود. سال 2013 مقارن با چهارصد و پنجاهمین سالگرد آغاز مناسبات دیپلماتیک دو کشور و مصادف با یکصدو چهلمین سالگرد تاسیس سفارت اتریش در تهران و صد و سی امین سالگرد تاسیس سفارت ایران در وین بود و امروز 452 سال از مناسبات دیپلماتیک ایران و اتریش می گذرد.
اتریش از جمله کشورهایی است که مسلمانان از آزادی انجام اعمال دینی برخوردارند و بیش از 100 سال است که اسلام به عنوان دین رسمی در این کشور به رسمیت شناخته شده است.
پس از انقلاب اسلامی نیز دو کشور از روابط بسیار خوبی برخوردار بوده و مراودات بین مقامات دو کشور در سطوح مختلف تداوم داشته است. در عین حال اتریش به عنوان یک عضو اتحادیه اروپایی، پیرو سیاست های این اتحادیه در قبال ایران است اما اتریش هرگز در اقدامات علیه جمهوری اسلامی ایران پیشقدم نبوده و سعی کرد به عنوان یک کشور با سابقه سیاست بی طرفی، مواضع معتدلی اتخاذ کند.
اتریش نه تنها به عنوان یک کشور مهم در مرکز اروپا بلکه به عنوان مقر بسیاری از سازمان های مهم بین المللی نیز حائز اهمیت است. مقر بسیاری از سازمان های بین المللی نظیر UNIDO و OPEC و در رأس آن ها آژانس بین المللی انرژی اتمی در این کشور قرار دارد، لذا مراودات و گفت وگوهای بین مقامات عالیرتبه دو کشور همواره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
اتریش در جریان مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران و 1+5، میزبان بسیاری از نشست های برگزار شده طی سال های اخیر بوده است و نتیجه نهایی مذاکرات شامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بین جمهوری اسلامی ایران و 1+5 نیز در پایتخت این کشور حاصل شد. مقامات اتریشی نیز تلاش زیادی کردند تا میزبانی بیطرف و مناسب برای این گفت وگوها باشند.
از سوی دیگر باید گفت انتخابات سال 1392 و روی کارآمدن دولت تدبیر و امید روابط با اروپا از جمله اتریش را وارد فاز جدیدی از همکاری بر اساس منافع متقابل کرده است.
رییسان جمهوری ایران و اتریش دو سال قبل در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل با یکدیگر دیدار و وزرای خارجه دو کشور نیز طی دو سال گذشته چندین بار با یکدیگر ملاقات کرده اند. وزیرخارجه این کشور نیز جز اولین وزرای خارجه اروپایی بود که در سال 1393 به تهران سفر کرد.
رییس جمهور اتریش امروز در آستانه سفر خود به تهران در مقاله ای که در روزنامه ایران منتشر شد، نوشت: از دعوت به ایران بسیار خوشحال شده ام. یقین دارم سفر من به ایران دو ملت را بیش از پیش به یکدیگر نزدیک خواهد کرد و از هم اکنون بسیار مشتاق انجام این سفر هستم.
فیشر افزود: ایران، کشوری غنی از نظر منابع طبیعی و دارای جمعیتی بسیار تحصیل کرده است و هزاران سال است که این کشور، محل تلاقی مسیر های تجاری مهم محسوب می شود. در کنفرانس اقتصادی «ایران و اتحادیه اروپا، تجارت و سرمایه گذاری» که در روز های اول و دوم مرداد 1394 توسط ایران در وین برگزار شد، راه های سرمایه گذاری جالب توجهی معرفی شدند.
رییس جمهور اتریش ادامه داد: در مقدمه سفر من نمایندگان وزارتخانه های ایران و اتریش در تهران راه های همکاری آتی را مورد ارزیابی قرار دادند و اکنون نقشه راهی تهیه خواهد شد که بر اساس آن مقاصد مشترک را در بخش های انرژی، فناوری، محیط زیست، گردشگری، زیر ساخت ها، حمل و نقل، جنگلداری و محافظت در برابر بلایا، اجرایی کنیم.
ناظران سیاسی سفر آقای فیشر رییس جمهوری اتریش به تهران را گشودن فصل تازه ای از مناسبات دو کشور در همه حوزه ها و دور جدیدی از مناسبات جمهوری اسلامی ایران با کشورهای اروپایی و جهان ارزیابی می کنند.
نظر شما :