بههیچوجه اجازه بازدید از مراکز نظامی را نمیدهیم
سه نماینده مجلس در گفت وگوی ویژه خبری درباره مذاکرات هسته ای گفت وگو کردند. رییس کمیسیون امنیت ملی گفت که ایران در مذاکرات در موضع قدرت است و دو نماینده دیگر نیز بر اجرای تعهدات از سوی آمریکا تاکید کردند.
به گزارش ایرنا، علاء الدین بروجردی شامگاه پنجشنبه در گفت وگوی ویژه خبری که از شبکه دوم سیما پخش شد گفت:
ما امروز در موضع ضعف نیستیم اما 10 سال پیش در موضع ضعف بودیم.
وی یادآور شد: مجلس تحولات را رصد می کند و همکاران ما تاکنون چهار طرح را در این زمینه مطرح کردند و حتا یک طرح نیز در صحن در اسفندماه سال گذشته تصویب و به کمیسیون آمد.
رییس کمیسیون امنیت ملی اظهار کرد: برآیند چهار طرح در قالب یک طرح روز یکشنبه در کمیسیون امنیت ملی مورد ارزیابی قرار می گیرد.
بروجردی ادامه داد: ما در چارچوب نظامی حرکت می کنیم که منسجم است و آشفته بازار آمریکا را نداریم که 47 سناتور آمریکایی نامه بنویسند که این رییس جمهوری کاره ای نیست و با وی به توافقی نرسید.
وی تصریح کرد: عملکرد مجلس در موضوع هسته ای هوشمندانه است و منفعلانه نیست. ما نمی خواهیم کار تیم مذاکره کننده دچار معضل شود و از سویی طرف مقابل نیز هر کاری که می خواهد انجام دهد.
رییس کمیسیون امنیت ملی یادآور شد: در همه ادوار این دیدگاه بر شورای امنیت ملی حاکم بود که مذاکرات در فضایی بسته انجام شود و این روند در دوره آقای جلیلی نیز وجود داشت. شاید در مقطعی این منطق جایگاهی داشت اما امروز در شرایطی هستیم که حتما آحاد ملت باید در جریان سیر تحولات قرار گیرند.
بروجردی اضافه کرد: طبق قانون اساسی، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، عضو شورای عالی امنیت ملی است. ما در جلسات کمیته هسته ای حضور داریم و مسائل مورد بحث و بررسی قرار می گیرد اما این کمیته تصمیم گیر نیست و نظر مشورتی و کارشناسی می دهد.
رییس کمیسیون امنیت ملی گفت: برای اجرای توافقنامه حداقل سه تا چهار ماه زمان نیاز است و ما باید به تعهداتمان عمل کنیم و آژانس مهر تایید بزند و سپس طرف مقابل به تعهداتش عمل کند. در کمیته ی هسته ای پیشنهاد دادیم ما به طرف مقابل بی اعتمادیم و نمی شود آنها به دلیل اعتمادسازی، خواستار انجام همه تعهدات از سوی ما باشند.
بروجردی افزود: پیشنهاد کردیم جدولی ایجاد کنیم و گام به گام با اقدامات ما، طرف مقابل نیز به تعهدات خود عمل کند.
وی یادآور شد: بر اساس مقررات آژانس، بازرسان باید گزارش ها را به آژانس می دادند اما این گزارش ها سر از نشریات غربی درآورد و موضع جاسوس بودن یا نبودن این گزارشگران نیز بماند.
رییس کمیسیون امنیت ملی توضیح داد: فردا ممکن است به ما بگویند که می خواهیم 100 نقطه حساس ایران را جست وجو کنیم . همین که ما ان پی تی را پذیرفتیم و عضو آژانس هستیم یعنی محدودیت ها را پذیرفتیم.
بروجردی تاکید کرد: موضع ایران اسلامی در این باره از سوی رهبر معظم انقلاب به صراحت اعلام شده و تیم مذاکره کننده نیز مکلف است این فصل الخطاب را عمل کند.
وی ادامه داد: چند دانشمند ما ترور شدند و نمی توانیم امکان شناسایی افراد و جایگاه های حساس را در اختیار طرف مقابل قرار دهیم.
رییس کمیسیون امنیت ملی اظهار کرد: پرتکل به بازدید سر زده اشاره دارد و ما باز ترین کشور در زمینه بازدید از امکانات هسته ای هستیم و ما دنبال ساخت بمب نیستیم؛ در پرتکل مورد نظر طرف مقابل، بازدید سرزده از مراکز نظامی هم ذکر شده که ما آن را قبول نداریم.
بروجردی اظهار کرد: بازدید از مراکز حساس امکان ندارد و حریم امنیت ملی ما باید محفوظ باشد.
*گفت وگو با دانشمندان هسته ای خط قرمز نظام
عباس منصوری آرانی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در این برنامه گفت: عملکرد این کمیسیون در موضوع مذاکرات هسته ای خوب بوده و ما مسائل را رصد می کنیم. مهم حفظ اقتدار تیم مذاکره کننده است و اقتدار این نیست که مقابل تیم مذاکره کننده بایستیم.
وی یادآور شد: ما راهبردهایی داریم که می توانیم به عنوان خطوط قرمز بیان کنیم. استراتژی طرف مقابل این بوده که ما غنی سازی نداشته باشیم و آب سنگین اراک حذف شده و تحقیق و توسعه نداشته باشیم که این موارد رعایت شده است.
این نماینده مجلس درباره اطلاعات کمیسیون امنیت ملی از جزییات مذاکرات هسته ای یادآور شد: اطلاعات ما بسیار زیاد است اما ارائه آن در مجامع عمومی موجب می شود طرف مقابل این اطلاعات را بدست آورد.
منصوری ادامه داد: این که طرفین بتوانند مکانیزمی داشته باشند که هر دو طرف اجرا کنند اتفاق خوب و راهبرد مطلوبی است.
وی درباره امکان دسترسی طرف مقابل به امکانات نظامی و گفت وگو با دانشمندان هسته ای اظهار کرد: این خط قرمز ما است و ما اجازه نمی دهیم طرف مقابل به نقاط حساس دسترسی داشته باشد و این امر، بالاتر از بازرسی است. با دانشمندان ما به هیچ عنوان نباید گفت وگو شود و ورود به محل های نظامی و حاکمیتی نیز برای طرف مقابل اجازه نخواهد شد.
*گلایه های یک نماینده
ابراهیم کارخانه رییس کمیته هسته ای مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در باره مسئله هسته ای از سال 82 تا کنون مجلس چند مصوبه داشته که محرز است اما ما از تیم مذاکره کننده هسته ای گله مند هستیم زیرا نمایندگان را جز در موارد کلی در جریان مسائل قرار ندادند. وقتی موضوع مذاکرات، مسئله ای ملی است نمایندگان باید در جریان مسائل قرار گیرند.
وی ادامه داد: ما با کسی مذاکره می کنیم که در 36 سال اخیر دشمنی ها در حق ملت ما کردند. پرسش اینجاست چرا دشمنان ملت باید در جریان مذاکرات هسته ای باشند اما نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان نباشند؟
این نماینده مجلس اظهار کرد: به رغم اینکه فضای عمومی جامعه ایجاب می کرد که فکت شیت منتشر شود. 230 نفر امضا کردند که این فکت شیت منتشر شود که نشد و ما گله مند هستیم.
کارخانه ادامه داد: آیا قرار است ما غنی سازی داشته باشیم و چند سانیفیوژ بچرخد و غنی سازی صنعتی نداشته باشیم؟
وی تاکید کرد: لغو همه تحریم ها به صورت یک جا در روز توافق باید صورت بگیرد. ما تمامی تعهدات خود را در ژنو انجام دادیم اما آمریکایی ها در 5 مورد کلی، 100 تحریم را علیه ملت ایران انجام دادند. جنس تحریم ها با جنس تعهدات ایران متفاوت است و تعهدات ما زمانبر است و اکنون نوبت آمریکا و 1+5 است که به تعهدات خود عمل کنند.
این نماینده مجلس توضیح داد: هیچ کشوری اجازه نمی دهد که حریم امنیتی و دفاعی از سوی کسانی که محکوم به دشمنی هستند انجام شود و این امر ممنوع است و مجلس زیر بار بازرسی هایی که حریم امنیتی و دفاعی و شخصیت های حقیقی و حقوقی ما را نشانه خواهد رفت نمی رود.
کارخانه گفت: 120 کشوری که پرتکل الحاقی را امضاء کردند تاسیسات هسته ای ندارند و ما قابل مقایسه با هیچ کشور دیگری در این رابطه نیستیم.
نظر شما :