سردار سلامی: هیچ نرمشی در حقوق هستهای نداریم
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، سردار حسین سلامی که شامگاه شنبه در برنامه زنده تلویزیونی «نگاه یک» به مناسبت فرارسیدن هفته دفاع مقدس دستاوردهای سپاه پاسداران در حوزه آمادگی دفاعی را تشریح می کرد، اظهار داشت: وقتی ملت ایران با انقلاب خود نظم ایجاد شده توسط قدرت های بزرگ جهانی در دنیا را بر هم زد، این پدیده توسط همان نسل باز به چالش کشیده شد.
وی افزود: چون این حرکت بین المللی با خواسته های صدام که قصد رهبری جهان عرب را داشت و این هدف را در حمله به ایران می دید در یک راستا قرار گرفت، زمینه برای حمله صدام به کشور ما فراهم شد.
سلامی تصریح کرد: به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی ایران یکی از پایه های دکترین نیکسون در منطقه به هم ریخت و یکی از ارکان اصلی سیاست های منطقه ای آمریکا متلاشی شد.
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: قدرت های بزرگ - هم شرق و هم غرب - واکنش سازمان یافته و سهمگینی را در مقابل پدیده نوظهور انقلاب اسلامی از خود نشان دادند و در همین راستا انگیزه های بین المللی برای مقابله با این انقلاب بزرگ شکل گرفت.
سردار سلامی ادامه داد: در جنگ تحمیلی در مقابل کشور ما از آرایش و صف بندی کاملاً فشرده، پیوسته و جهانی قرار داشت؛ با این همه علت شکست صدام از ایران این بود که امام راحل توانست ظرفیت های خفته و پنهانی را که در ملت ایران وجود داشت در عرصه مقاومت ملی بی انتها بیاورد و اراده ملی و با پتانسیل موجود به جوشش درآمد.
وی در بیان علل پذیرش قطعنامه 598 از سوی جمهوری اسلامی ایران گفت: وقتی کشور ما توانست دشمن را از مرزها بیرون براند و از صف بندی که در جنگ در مقابل آن بود عبور کند و از سوی دیگر این صف بندی جهانی امکان این را به ما نمی داد که ما پیروزی های بیشتری را کسب کنیم و نبرد از این پس یک جنگ فرسایشی بود که به تلفات دو طرف می انجامید، امام(ره) در مقطعی ادامه جنگ بعد از آن را به صلاح ندانستند.
سلامی خاطر نشان کرد: ما در جنگ می خواستیم این موضوع را ثابت کنیم که ما متجاوز را تعقیب و تنبیه می کنیم و به قرار گرفتن در مرزهای جغرافیایی اکتفا نمی کنیم و اگر کسی وارد کشور ما شود او را رها نمی کنیم و جنگ از سوی هر کسی به ما تحمیل شود، پیامدهای بسیار سنگینی را برای آنها خواهد داشت.
وی ادامه داد: ما به فضل الهی و به دلیل اینکه بعد از دوران دفاع مقدس همواره در فضای تهدید بزرگ زندگی کردیم - یعنی در راهبرد دفاعی ما مفروض این بوده که به احتمال بسیار زیاد ائتلافی از قدرت های مدرن جهانی مواجه خواهیم شد و در این مواجهه تنها خواهیم بود و بر اساس بدبینانه ترین مفروضاتی که می تواند اساس یک راهبرد دفاعی را تشکیل دهد - همواره پیگیر توسعه قدرت دفاعی بوده ایم.
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: ما همواره از تمام ظرفیت های درونی و درون مایه های قدرت ملی استفاده کرده ایم و سناریوها و صحنه های احتمالی جنگ با قدرت های فرامنطقه ای و متحدین منطقه ای آنها را در بدبینانه ترین و خطرناک ترین حالت همواره مدنظر قرار دادیم.
سردار سلامی افزود: بازی های جنگ متعددی را در سطوح تاکتیکی، عملیاتی و استراتژیک انجام دادیم و در نهایت همه ارکان قدرت دفاعی و بازدارنده خود را بر اساس آیه شریفه «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّة» توسعه دادیم.
وی متذکر شد: امروز ما می توانیم بگوییم نه تنها ما در سطح یک دفاع شرافتمندانه و اطمینان بخش از ارزش ها و دستاوردهای انقلاب، استقلال، تمامیت عرضی و اقتدار ملی مان قرار داریم بلکه علاوه بر آن برای پیروزی اطمینان بخش با دشمنان در هر سطح با هر وسعت و هر عظمت و هر مقیاسی قدرت دفاعی ایجاد و آنرا سازماندهی کردیم و این قدرت دفاعی به یک واقعیت بر روی زمین تبدیل شده است.
جانشین فرمانده کل سپاه در خصوص پاسخ پیشمان کننده به هرگونه تهدید، گفت: این پاسخ ترکیبی از ابتکار عمل، تدبیر و کاربرد قدرتی است که ما انباشته ایم و این قدرت برای ارعاب و انصراف دشمن از هرگونه نیت بدخواهانه تولید شده که میزان آن بسیار بیشتر از قدرتی است که در صورت جنگ با آن روبه رو خواهند شد.
سردار سلامی ادامه داد: مثلاً اگر ما هزار موشک در جنگ بخواهیم شلیک کنیم، قطعاً ده ها هزار موشک انباشته کرده ایم و هیچ کس نمی تواند انتهای این قدرت را اندازه گیری کند.
وی خاطر نشان کرد: از آنجا که ما خود را در معرض یک موقعیت واقعی می بینیم، نمی توانیم ادعای واهی داشته و یا آمار مجازی دهیم بلکه باید حقیقی صحبت کنیم.
جانشین فرمانده کل سپاه در خصوص توان سپاه در عرصه دریایی نیز توضیح داد: ما قدرت ویژه ای داریم که می توانیم در یک جغرافیای وسیع مانند خلیج فارس با استفاده از یکی از اجزای قدرت مان تمام شناورها را متوقف و منطقه را به یک پارکینگ شناورها تبدیل کنیم.
وی افزود: هر اندازه این شناورها بزرگ تر و عظیم الجثه تر باشند، بیشتر در معرض آسیب پذیری قرار می گیرند؛ چرا که موشک های ساحل به دریا و دریا به دریای سپاه می تواند این ناوها بزرگ را به راحتی شکار کند.
«هر چه اندازه ناوها بزرگ تر باشد، رادارهای ما بهتر آنها را کشف می کنند و موشک های بالستیک ضدشناور ما نیز با دقتی نزدیک به صفر می توانند به آنها اصابت و این ناوها را منهدم کنند».
جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه دشمن به دلیل نگاه مادی به دنبال زندگی است و از روحیه فداکاری و شهادت طلبی بی بهره است، اظهار داشت: همین موضوع به سرعت موازنه را از سطح استاتیک که به نفع دشمن است به سطح دینامیک که به نفع ماست، تغییر می دهد.
سلامی خاطر نشان کرد: ظرفیت های دفاعی قدرتمند ما در حقیقت در سطح استراتژی دفاعی هستند؛ چرا که ما هیچ گاه شروع کننده هیچ تهاجمی نیستیم اما همین ظرفیت ها در سطح تاکتیک تهاجمی می شوند و اگر جنگی صورت بگیرد، دشمن در سراسر گستره خود مورد تهاجم ما قرار گرفته و مورد حمله واقع می شوند.
وی در خصوص مفهوم دفاع غیرمحافظه کارانه نیز اظهار داشت: 2 سال پیش که ما در ملاقاتی خدمت رهبر انقلاب رسیدیم، این موضوع مطرح شد و دفاع محتاطانه یعنی اینکه بخواهیم از دستاوردهای موجود دفاع کنیم که البته این بخشی از رسالت سپاه است.
جانشین فرمانده سپاه ادامه داد: جغرافیای انقلاب اسلامی چه در سطح سرزمین و چه در سطح انسانی در حال گسترش است و باید از این پیش روندگی و قدرت نفوذ محافظت کرد که این امر به مفهوم دفاع غیرمحافظه کارانه است.
سلامی به حوادث منطقه و شکل گیری بیداری اسلامی در کشورها اشاره کرد و گفت: این بیداری اسلامی نشانه الهام گرفتگی از انقلاب اسلامی ایران در سایر سرزمین ها است.
وی همچنین در تبیین مفهوم «نرمش قهرمانانه» که در فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر فرماندهان سپاه بود، گفت: نرمش قهرمانانه یک مفهوم متعالی و ارزشمند است که نیاز به بسط عملیاتی و تئوریک دارد.
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: دشمنان در طول سالیان در برابر حرکت توفنده انقلاب اسلامی صف آرایی کرده و انواع سناریوها و استراتژی های مدرن و سنتی را علیه ایران به کارگرفته و به صحنه عمل آوردند و آزمایش کردند اما نتیجه ای نگرفتند؛ چون نزد ملت ایران با هدایت رهبر انقلاب یک حس مشترک برای مقاومت در مقابل دشمنان در امتداد حفظ حقوق اساسی و منافع ملی وجود دارد.
سلامی تأکید کرد: مفهوم نرمش قهرمانانه یعنی به هیچ عنوان از خطوط اساسی و منافع ملی و حیاتی خود عقب نخواهیم رفت و این حقوق چیزی نیست که بتوان با هیچ امتیازی آن را معاوضه کرد.
وی بر همین اساس متذکر شد: چارچوب های اساسی ما ثابت است و نرمش پذیر نیست و اهداف آرمانی ما هیچ گاه تنزل نمی یابد.
«مثلاً حق داشتن انرژی صلح آمیز هسته ای مطابق معیارها برای ما محفوظ است و این حق تعدیل ناپذیر است و نرمشی در آن وجود ندارد اما در این چارچوب هر نرمش سیاسی به عنوان تاکتیک قابل قبول است؛ چرا که ما نمی خواهیم بن بستی در حل مسائل سیاسی ایجاد کنیم».
جانشین فرمانده کل سپاه در عین حال تأکید کرد: البته این حل مسائل در فضایی عادلانه، متوازن و محترمانه باشد.
سلامی افزود: نرمش قهرمانانه هرگز شامل انفعال و وادادگی در فضای نابرابر و پذیرش هیچ اراده ای نیست اما اجازه می دهد دیپلمات ها در اعمال تاکتیک ها در چارچوب مسلمات استراتژیک بتوانند روش های حل را بیابند.
وی خاطر نشان کرد: اگر این روش ها در چارچوب آرمان ها و اصول و منافع ملی باشد، می تواند به تعامل و گفت وگو بیانجامد.
جانشین فرمانده کل سپاه در پاسخ به سؤالی درباره تغییر مواضع آمریکا در خصوص سوریه اظهار داشت: به نظر بنده دلایل متعددی وجود داشت که یکی از آنها این بود که آنها نمی توانستند چشم انداز روشنی از مسیر مداخله نظامی در سوریه ترسیم کنند و از این رو با شک مواجه شدند.
سردار سلامی تصریح کرد: آمریکایی ها نمی توانستند تخمین بزنند که در زمان محدود هستند و اینکه مسیر تحولات به کدام سمت پیش می رود و اینکه جنگ در خود سوریه خواهد بود یا این ناامنی ها به سرزمین های اشغالی نیز کشیده می شود.
وی ادامه داد: از این رو همه این سؤالات که کسی نمی توانست پاسخ روشنی به آنها دهد در ذهن تصمیم گیران استراتژیک آمریکایی تهدیدهای زیادی را ایجاد کرد.
سردار سلامی در عین حال یادآور شد: ما در تاریخ شاهد اشتباهات فاحش محاسباتی هم در سطح عملیاتی و قضاوت های استراتژیک از آمریکایی ها بوده ایم که خودشان از آن به عنوان شکست اطلاعاتی یاد می کنند.
وی از عدم پیش بینی انقلاب اسلامی، حوادث 11 سپتامبر، اشتباه در حمله به عراق و افغانستان به عنوان نمونه هایی از اشتباهات محاسباتی و قضاوت های استراتژیک سردمداران کاخ سفید یاد کرد.
سلامی تصریح کرد: وقتی آمریکایی ها احساس کردند سوریه در محیط بین الملل تنها نیست و عکس العمل روسیه، واکنش سنگین جمهوری اسلامی و واکنش عراق همچنین عقب نشینی انگلیسی ها را دیدند و با عکس العمل ها در محیط های اجتماعی مواجه شدند، احساس کردند انرژی لازم را برای عملیات ندارند و لذا دنبال راه حل آبرومندانه ای برای بازگشت از فاز نظامی به فاز سیاسی بودند.
جانشین فرمانده کل سپاه در پاسخ به سؤالی درباره رتبه بندی قدرت جمهوری اسلامی ایران در سطح کشورهای منطقه، گفت: بنده قاطعانه می گویم قدرت ما قابل قیاس با قدرت های منطقه ای نیست و با فاصله زیادی از آنها قرار دارد.
وی افزود: بنده قصد تحقیر سایر قدرت ها را ندارم اما قدرت ما در سطح جهانی است؛ در مقایسه با قدرت آمریکا می توانم حرف بزنم اما در سطح منطقه با فاصله زیاد اول هستیم.
سردار سلامی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا آمریکا به سوریه حمله می کند یا خیر؟، اظهار داشت: جواب قاطعی نمی توان به این سؤال داد اما اگر آمریکایی ها عاقلانه عمل کنند، کما اینکه طی یکی - دو هفته گذشته آثاری از عقل سیاسی در آنها مشاهده شده و آن گذر از برخورد نظامی و ورود به حوزه برخورد سیاسی به شمار می رود، به نظرم از جنگ فاصله گرفته اند.
جانشین فرمانده کل سپاه در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه بهترین دوست شما در ارتش چه کسی است؟، گفت: برادرم مصطفی سلامی معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح؛ اگر چه همه برادران ارتشی دوستان صمیمی من هستند.
سردار سلامی در پاسخ به سؤالی درباره فعالیت های اقتصادی سپاه و شایعاتی که در این زمینه مطرح می شود نیز توضیح داد: یکی از حوزه هایی که دشمنان خیلی تلاش می کنند به وسیله آن افکار عمومی را نسبت به سپاه بدبین کنند همین موضوع فعالیت های سپاه در عرصه اقتصاد و سازندگی کشور است.
وی ادامه داد: مبداء ورود سپاه به عرصه سازندگی و اقتصاد و عمران کشور دولت ها بوده اند و طبیعی است که سپاه نمی تواند بدون درخواست دولت ها هیچ پروژه بزرگی را در اختیار بگیرد و در واقع منابع آن را تأمین و دولت را به عقد قرارداد وادار کند.
جانشین فرمانده کل سپاه با تأکید براینکه ورود سپاه به حضور در اقتصاد از سوی دولت ها بوده است، گفت: هرگز سپاه خود را به دولت ها تحمیل نکرده است؛ از دولت آقای هاشمی بود که به درخواست خود دولت که احساس کرد سپاه ظرفیت مهندسی بالایی برای انجام پروژهای بزرگ در سطح ملی دارد، استعدادهای مدیریتی و تجهیزاتی خود را وارد عرصه سازندگی کشور کردیم.
سلامی در پاسخ به سؤالی در این خصوص که آیا ادعای برخی که می گویند شما با این حرکت با بخش خصوصی رقابت دارید صحت دارد؟، گفت: همانطور که آقای روحانی نیز گفته، سپاه رقیب بخش خصوصی نیست بلکه سپاه رقیب و جایگزین شرکت های خارجی است که می خواستند اجازه ندهند کشور ما در عرصه سازندگی به استقلال برسد.
وی تصریح کرد: امروز سپاه پروژه هایی را انجام می دهد که دولت می خواهد و سایر بخش ها قادر به انجام آن نیستند؛ اینگونه نیست که سپاه انعقاد قراردادها را به هم بزند یا با زور تفنگ و گلوله دولت مردان را مجبور کند پای قراردادها را با سپاه امضا کنند بلکه سپاه با مدیریت درست خود و انجام تعهدات به شکل انقلابی برخی پروژه های بزرگ را به خوبی انجام دهد و دولت ها از وی این خواسته را داشته اند.
جانشین فرمانده کل سپاه خاطر نشان کرد: سپاه فضا را برای هیچ بخش خصوصی تنگ نکرده و حتی یک وزیر یا رئیس جمهور نیست که بگوید بر اساس اجبار پروژه ای را به سپاه داده ایم.
سردار سلامی با بیان اینکه دولت پروژه ها را به سپاه پیشنهاد می دهد، گفت: در پروژه های عظیم ملی و جایی که بخش خصوصی قادر به سرمایه گذاری عظیم نیست، دولت پیشنهاد ورود سپاه را می دهد.
وی ادامه داد: ملت ما طعم استقلال را چشیده و ما اجازه نمی دهیم دشمنان بخواهند وارد عرصه سازندگی در کشورمان شوند و لذا مردم تحت تأثیر القائات و شبهات دشمن قرار نگیرند.
جانشین فرمانده کل سپاه در واکنش به ادعای برخی رسانه ها که سخنان روحانی درباره سپاه را نوعی تعارف تعبیر کرده بودند، اظهار داشت: حکومت و دولت یک پدیده رئال و عالم سیاست یک عالم جدی است.
وی با بیان اینکه وقتی خودمان مخاطب هستیم نمی توان حرف های مجازگونه زد و احساساتی برخورد کرد، افزود: حرف های رئیس جمهور تعارف نبود؛ از این رو وقتی برخی به بن بست می خورند، از این کلمات استفاده می کنند اما ما چنین برداشتی نداشته ایم.
سلامی در پاسخ به سؤالی در خصوص دلیل تهاجم رسانه ای نظام سلطه به سپاه، گفت: من دلیل آن را تأثیری می دانم که سپاه در شکست سیاست های بیگانگان در منطقه و کشور داشته و تأثیر تعیین کننده سپاه در دفاع از آرمان های مقام معظم رهبری، استقلال کشور و عزت ملی در این راستا نقش داشته است.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا ادعای برخی رسانه های غربی مبنی بر تلاش سپاه برای به دست گرفتن مناصب صحت دارد؟ گفت: این مسأله که نیروهای سپاه وارد عرصه های مدیریتی شده اند، در طول زمان اتفاق افتاده است.
«این واقعیت است که سپاه سرشار از مدیران کارآمد، انقلابی و دلسوز است که از چالش ها نمی ترسند و صالح و پاک هستند که نمونه های آن در بخش های مختلف مثل شهرداری تهران دیده می شود که یک مدیر جهادی با تصدی مدیریت شهری چهره شهر را متحول می کند و یا یک سپاهی مدیریت صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران را بر عهده می گیرد یا وزارت نفت را در اوج تحریم یک سپاهی اداره می کند و موفق می شود».
سلامی ادامه داد: هر کدام از نهادهای حاکمیت اگر تشخیص دهند که مدیران سپاه می توانند در جایی حضور داشته باشند، ما این را امری مذموم نمی دانیم.
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: سردار جعفری این مسئولیت را به عهده بنده گذاشته است و خدا را شاهد می گیرم تا عالی ترین مقام یک نهاد از سپاه برای استفاده از ظرفیت های نیروی انسانی درخواست نکند و ما هم بررسی های لازم را انجام ندهیم، این کار صورت نمی گیرد.
سلامی افزود: برای حکومتی اینقدر مقتدر که همه نهادها نقش خود را دارند و توسط یک رهبری مقتدر و خردمند و حکیم اداره می شود، چه سودی دارد که سپاه قصد قبضه سایر ارکان حکامیت را داشته باشد و اصلاً چنین چیزی هم ممکن نیست.
وی تأکید کرد: سپاه تربیت شده که در فرایندهای سیاسی مداخله نکند و هم حضرت امام و حضرت آقا ما را به گونه ای تربیت کرده اند و فرهنگ عمومی سپاه نیز اینست که هرگز در سیاست مداخله نکند.
سردار سلامی در عین حال با بیان اینکه ممکن است عمل سپاه تأثیر سیاسی داشته باشد، توضیح داد: وقتی فتنه 88 را خنثی می کنیم، طبعاً سیاست های دنیای استکبار و دست نشاندگان داخلی آنها با شکست مواجه می شوند و این عمل امنیتی ما تأثیر سیاسی دارد اما ما هیچ وقت مداخله سیاسی نمی کنیم.
«ما می دانیم که دامنه بسیاری از تهدیدات ریشه در فعل و انفعالات سیاسی دارد؛ از این رو بر روندهای سیاسی اشراف داریم و چشم های ما بر روی سیاست های داخلی، منطقه ای و جهانی بسته نیست اما ما یک بازیگر سیاسی نیستیم».
جانشین فرمانده سپاه در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص فضاسازی غرب بر روی حضور فرامرزی سپاه، اظهار داشت: فکر می کنید وقتی قدرتی مثل آمریکا 12 هزار کیلومتر با چندین ناو هواپیمابر با صدها هزار نیروی نظامی کشورهای منطقه را اشغال و به حریم امنیت ملی همه کشورها تهاجم می کند و طراحی تغییر نظام های سیاسی متعددی را در دستور کار خود قرار می دهد، آیا حق دارد درباره حضور فرامرزی سپاه بحث کند؟
سلامی ادامه داد: ما اصلاً خارج از مرزها حضور فیزیکی نداریم و تفاوت ما با آمریکایی ها اینست که آنها با حضور فیزیکی سنگینی که پیامدهای اقتصادی و سیاسی ویرانگری در سیستم اقتصادی و سیاسی آمریکا دارد، وارد عمل می شوند.
جانشین فرمانده سپاه در پاسخ به این سؤال که آیا سپاه در سوریه و لبنان حضور فیزیکی ندارد؟، گفت: اصلاً؛ حزب الله لبنان یک درخت تنومند است که تمام ریشه های خود را در درون محیط این کشور دارد و اصلاً نیازی به حضور سپاه ندارد.
وی افزود: سپاه برای چه باید در لبنان حضور پیدا کند وقتی یک ساختار قدرتمند مثل حزب الله در آنجا وجود دارد که می تواند معادلات منطقه ای را به هم بزند؟ ما دارای مکمل های منطقه ای هستیم اما حضور مستقیم نداریم و تفکر ماست که در آنجا عمل می کند.
جانشین فرمانده کل سپاه در پاسخ به این سؤال که آیا در سوریه هم به همین شکل است؟، گفت: باورها، عقاید، رهیافت ها، دکترین ها و مدل های ذهنی در آنجا عمل می کند و القا و الهام الگوهاست و اصلاً حضور فیزیکی نیست.
سلامی افزود: سوریه دارای ارتش قدرتمندی است اما وقتی از ما الهام می گیرد و خودش بسیج مردمی تشکیل می دهد، قدرتش بالا می رود و موازنه را تغییر می دهد و از اراده ما برای مقاومت الهام می گیرد و آن را طراحی کرده و به صحنه می آورد و موفق می شود.
وی با بیان اینکه این مدل ها هستند که حرکت می کنند؛ نه سربازان، تصریح کرد: نیازی نیست سپاه به سوریه برود اما آمریکایی ها به صورت فیزیکی و با نیروی گسترده وارد عرصه می شوند و شکست می خورند.
«ما مطمئناً برای توازن تأثیر زیرساخت ها قدرت مکمل داریم اما قدرت های مستقیم ما نیستند و براساس ایده آل های انقلاب اسلامی شکل می گیرند و خودجوش هستند اما قطعاً الهام گرفته از تعالیم انقلاب اسلامی هستند و به نام و حساب ما گذاشته می شوند».
جانشین فرمانده کل سپاه در پاسخ به آخرین سؤال مجری برنامه «نگاه یک» در خصوص آخرین اخبار از پهپاد جاسوسی RQ170 آمریکا، گفت: تمام حافظه ها و کامپیوترهای این هواپیما رمزگشایی شده و در آینده نزدیک اخبار خوشی نه تنها از RQ170 و بهینه سازی هایی که نیروهای ما بر روی «مدل معکوس شده» آن انجام دادند، بلکه از دستاوردهای مهم دفاعی اعلام خواهد شد.
نظر شما :