حقیقت تلخ برای ترامپ

ایران می تواند جنگ را برای آمریکا دردناک کند

۰۲ تیر ۱۳۹۸ | ۱۹:۰۰ کد : ۱۹۸۴۳۶۷ اخبار اصلی آمریکا خاورمیانه
افزایش تنش هایی که طبق گفته رئیس جمهوری دونالد ترامپ، ایالات متحده آمریکا را تا آستانه درگیری نظامی با ایران پیش برد، یک واقعیت تلخ را آشکار ساخت که پنتاگون سال هاست با آن درگیر است: اگرچه ایالات متحده در برابر ایران برتری نظامی دارد، اما ایران قطعا می تواند حتی یک درگیری محدود را نیز برای ایالات متحده دردناک کند!
ایران می تواند جنگ را برای آمریکا دردناک کند

نویسنده: دن لاموت

دیپلماسی ایرانی: افزایش تنش هایی که طبق گفته رئیس جمهوری دونالد ترامپ، ایالات متحده آمریکا را تا آستانه درگیری نظامی با ایران پیش برد، یک واقعیت تلخ را آشکار کرد که پنتاگون سال هاست با آن درگیر است: اگرچه ایالات متحده در برابر ایران برتری نظامی دارد، اما ایران قطعا می تواند حتی یک درگیری محدود را نیز برای ایالات متحده دردناک کند!

طبق گزارش خدمات تحقیقاتی کنگره که ماه گذشته منتشر شد، ارتش ایران بیش از 700 هزار نیرو از جمله یک ارتش قراردادی متشکل از 350 هزار نیرو دارد؛ این جدای از نیروهای ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که حدود 125 هزار نیروی نظامی و 20 هزار نیروی دریایی دارد.

این سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده که موجب اختلافات بین ایالات متحده و ایران شده است. این نیروها که آمریکا بر آنها برچسب گروه تروریستی خارجی زده، در تنگه استراتژیک و با اهمیت هرمز گشت زنی می کنند و بر برنامه های موشکی ایران نظارت دارند و مسئولیت پرتاب موشکی به سقوط هواپیمای بدون سرنشین «آر کیو-4» در منطقه خلیج فارس و دریای عمان را بر عهده گرفته اند. این حمله آخری بود که دولت ترامپ را به برنامه ریزی برای یک حمله تلافی جویانه ترغیب کرد، اگرچه رئیس جمهوری در لحظات آخر به لغو آن دستور داد.

طبق گزارش سال 2018 مرکز مطالعات استراتژیک و بین الملل، بررسی تسلیحات ایران نشان می دهد که بسیاری از آنها «منسوخ شده، قدیمی یا نسبتا کم کیفیت» هستند. اما در ادامه این گزارش آمده است که نمی توان  موشک های بالستیک و کروز تهران، دفاع هوایی و استفاده آن از نیروهای نیابتی را نادیده گرفت.

یک مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، روز جمعه گفت که کشتی های همراه با ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن که پیشتر به منطقه اعزام شده بود، در موقعیت مناسب برای حمله احتمالی قرار گرفته اند. این مقام افزود که این گروه ناوشکن «بین بریج» و موشک کروز انداز «لیت گالف» را شامل می شود که هر دو قابلیت حمل موشک های «توماهاوک» را دارند.

مقامات نظامی ایالات متحده روز جمعه از اعلام اینکه آیا آبراهام لینکلن و کشتی های همراه آن برای انجام عملیات در حالت آماده هستند یا اینکه آیا احتمال حمله قریب الوقوع وجود دارد یا نه، خودداری کردند. ارل براون، یک سخنگوی ارتش آمریکا گفت: «فرماندهی مرکزی ایالات متحده دارای یک نیروی نظامی قوی در منطقه است که آماده پاسخگویی به هرگونه بحرانی را دارد. ایالات متحده به دنبال درگیری با ایران نیست، اما ما در موقعیت هستیم و برای دفاع از نیروها و منافع ایالات متحده در منطقه آمادگی داریم.»

از جمله سلاح هایی که ایران در اختیار دارد می توان به سامانه های موشکی ضد هوایی همچون اس-300 اشاره کرد که توانایی زدن اهدافی در ارتفاع 15 مایلی را دارند. ایران همچنین 300 هواپیما دارد که البته هیچ یک به پیشرفتگی هواپیماهای آمریکایی نیستند. از جمله این هواپیماها جنگنده های روسی «ام آی جی-29» و بمب افکن های «سو-24» هستند که شماری از هواپیماهای قدیمی آمریکایی هم مانند «اف-4» هستند که پنتاگون آنها را از دور خارج کرده است. طبق گزارش کمیته روابط خارجی کنگره، ایران این هواپیماها را پیش از انقلاب سال 1979 از آمریکا خریداری کرده بود.

در دریا هم تصور بر این است که ایران ناوگانی متشکل از 100 کشتی را در اختیار دارد که حدود نیمی از آنها کوچک و سریع هستند و اگرچه نمی توانند در برابر ناوشکن های آمریکایی مقاومت کنند، اما می توانند از طریق مین اندازی و آسیب به کشتی های تجاری در حمل و نقل دریایی اختلال ایجاد کنند.

این اقدامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای تحت حمایت ایران در منطقه بوده که زنگ هشدار را در گوش مقامات ایالات متحده به صدا در آورده است. دولت ایالات متحده در 20 سال گذشته حملات متعددی در سراسر جهان علیه آنها انجام داده و پنتاگون امسال اعلام کرده است که باور دارد نیروهای تحت حمایت ایران مسئول کشته شدن دست کم 608 نیروی آمریکایی در عراق در طی 8 سال جنگ پس از حمله سال 2003 آمریکا به این کشور، بوده اند.

اخیرا پنتاگون اعلام کرده که برای مقابله با ایران هزار نیروی دیگر به خاورمیانه اعزام کرده است. پس از چند روز پنتاگون توضیح داد که این نیروها یک گردان پاتریوت که برای دفاع هوایی استفاده می شود، هواپیماهای نظارتی با سرنشین و بدون سرنشین، جت های جنگنده و هواپیماهای پشتیبانی و دیگر «قابلیت های بازدارندگی» را شامل می شوند.

منبع: واشنگتن پست / مترجم: طلا تسلیمی

کلید واژه ها: تنش ها بین ایران و آمریکا توانایی نظامی آمریکا توانایی نظامی ایران نیروهای تحت حمایت ایران در خاورمیانه حمله به هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین آمریکا


( ۲۲ )

نظر شما :